Boniu Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=4...oducts_id=19465 Co myślicie o tych głośnikach? Są warte swojej ceny? Bo szukam głośników KONIECZNIE 5.1 i DO 500 ZŁ (ale za np. 550 też bym kupił). Czytałem róże opinie o nich i chociaż większość użytkowników pisała że jakość super i w ogóle to przeczytałem też dużo marudzenia o nich. Może ktoś z forumowiczów ma te głośniki i mógłby mi je zareklamować (albo mnie do nich zniechęcić)? EDIT: Szkoda że póki co nikt mi nie chce odpowiedzieć. Ale musze zaznaczyć jeszcze kilka rzeczy: -Te głośniki mi muszą starczyć na 6-8 lat (nie żartuje, te które teraz mam dokładnie tyle nie zmieniałem) -Będę chciał dokupić kartę dźwiękową. Czy X-Fi Extrame Gamer będzie dobry do nich? Edytowane 29 Listopada 2009 przez Boniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochu Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Głośniczki spoko, ale możesz także kupić wersję 5005. Filmy ogląda się na nich rewelka. Karty na pewno będziesz potrzebował nowej, więc zbieraj kasę. Może być X-Fi, może być Xonar, itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniu Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Głośniczki spoko, ale możesz także kupić wersję 5005. Filmy ogląda się na nich rewelka. Karty na pewno będziesz potrzebował nowej, więc zbieraj kasę. Może być X-Fi, może być Xonar, itd. Ale jaka kartę warto do niej kupić? I co będzie lepsze? X-Fi czy Xonar? Poza tym czytałem że na integralce głośniki Geniusa 5.1 działają jako 2.1, tylko nie wiem czy te. Mam nadzieje że to jakaś bzdura? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Ale jaka kartę warto do niej kupić? I co będzie lepsze? X-Fi czy Xonar? Poza tym czytałem że na integralce głośniki Geniusa 5.1 działają jako 2.1, tylko nie wiem czy te. Mam nadzieje że to jakaś bzdura? Kupiłem wersję 5005 we wtorek, jutro idą na zwrot!! Testowałem je na Audigy 2ZS. Uciekaj od nich, byłem zachęcony wysokimi notami z różnych źródeł, po raz kolejny dałem się zwieść opinii szerszego grona. Mimo iż do wyglądu nie mam zastrzeżeń, to wykonanie kolumn z drewna wcale nie musi iść z dobrym dźwiękiem. Ten Genius 5005 jest tego przykładem. Wady tego sprzętu: - bas jest za mocny do tego zestawu, mimo możliwości regulacji poprzez potencjometr, który w całej swojej okazałości jest ułomny- jest nieprecyzyjny - dziwi mnie jedna sprawa- ustawienie basu nie jest stałe (?), np. w muzyce gra jednakowo na wszystkich utworach, włączając kolejno kilka gier z rzędu- bas niknie, trzeba znowu ustawiać na większą częstotliwość. - nie ma co się oszukiwać, w filmach spisuje się średnio, niejednokrotnie oczekując w scenach mocnego basu dostaje "puknięcie" i vice versa - muzyka- tony wysokie są słabe, mimo ustawień w EQ wciąż czuć niedosyt. Wokal chowa się za instrumenty. Ogólnie całości brakuje tonów średnich, tony niskie zastępuje sub. swoim rozlazłym basem. Co do ustawienia w equalizerze głośniejszych częstotliwości od 30 - 125 Hz poczułem się jak w "Plastykowym raju". Do czego więc ten zestaw??? Jedynie do gier gdzie rzeczywiście słychać każdy gwizd, strzał i dialogi kompanów, do reszty szczerze odmawiam. Nie wyobrażam sobie zestawu 6000, który ponoć jest jeszcze słabszy. PS: Tak biorę pod uwagę iż średnia cena to 350-379 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) a czego ty się spodziewałeś za 350zł które uwzględniasz ? :) to właśnie tak gra i większość jest zachwycona, to się poleca. Widziałeś aby ktoś z polecających miał geniusy ? no właśnie :) widzę spodziewałeś się anielskich śpiewów i topnieć dinozaura z suba + czystej jak kryształ średnicy, niestety dream is over w cenie 350zł dostajemy [ciach!]iany woofer, średnie jak cię mogę ale ogólnie nędzne a góra jakaś jest i trzeba powiedzieć mocno i to dobrze, że się udało. Najniższe zestawy jakie mogę polecić które grają jakoś fajnie mimo kulejącej średnicy to g51 G500, Z5XXX i S750 w porównaniu do tanich drewien będą grały mniej plastikowo niż drewniaki niestety cena jest trochę wyższa a niekiedy dużo ale one grają uniwersalnie i w kinie i w grach i w nucie dadzą rade także źle nie jest Edytowane 3 Grudnia 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniu Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 a czego ty się spodziewałeś za 350zł które uwzględniasz ? :) to właśnie tak gra i większość jest zachwycona, to się poleca. Widziałeś aby ktoś z polecających miał geniusy ? no właśnie :) widzę spodziewałeś się anielskich śpiewów i topnieć dinozaura z suba + czystej jak kryształ średnicy, niestety dream is over w cenie 350zł dostajemy [ciach!]iany woofer, średnie jak cię mogę ale ogólnie nędzne a góra jakaś jest i trzeba powiedzieć mocno i to dobrze, że się udało. Najniższe zestawy jakie mogę polecić które grają jakoś fajnie mimo kulejącej średnicy to g51 G500, Z5XXX i S750 w porównaniu do tanich drewien będą grały mniej plastikowo niż drewniaki niestety cena jest trochę wyższa a niekiedy dużo ale one grają uniwersalnie i w kinie i w grach i w nucie dadzą rade także źle nie jest Ok zniechęciliście nie do tych głośników. Jaka jest więc alternatywa? Od razu mówię że głośniki muszą być tańsze niż 600 zł (albo około tego). Co więc polecacie? Niezbyt często oglądam filmy, gram w przeróżne gry, ale przede wszystkim słucham muzyki. Głównie reagge, ragga muffin i tego typu, ale także rocka i rapu. Czy jest jakiś zestaw 5.1 do 600 zł który będzie i dobry jakościowo i wytrzymały, tak bym nie musiał go zmieniać za 3-4 lata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) Jeżeli 5.1 to Logitech G51, jeżeli relatywnie dobre i głośne stereo, to Microlab Solo 6C/7C albo Microlab Pro 3. Edytowane 3 Grudnia 2009 przez blackedeyed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniu Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 (edytowane) Jeżeli 5.1 to Logitech G51, jeżeli relatywnie dobre i głośne stereo, to Microlab Solo 6C/7C albo Microlab Pro 3. A czy te logitechy będą lepsze niż creative Z500 czy gorsze? Bo teraz te dwa zestawy rozpatruję. EDIT: Oczywiście chodzi o G500, pomyłka. Edytowane 5 Grudnia 2009 przez Boniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Bierz Logitech G51- będziesz zadowolony, jeśli nie, rzucisz mi nimi w dynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniu Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Bierz Logitech G51- będziesz zadowolony, jeśli nie, rzucisz mi nimi w dynie. tak właśnie zrobię. Poczytałem trochę o nich w internecie i nikt na nie nie narzeka. Problem tylko że nie bardzo jest gdzie kupić, poza allegro. Ale może jeszcze się w sklepach ostały to poszperam po Kielcach, bo tam niedługo jadę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 G500 lepsze ale niestety cena jest kosmiczna do tego dochodzi ich awaryjność za to G51 są cenowo jak cię mogę, dźwiękowo tak samo za to wykonanie stoi na bardzo dobrym poziomie będziesz zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniu Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 G500 lepsze ale niestety cena jest kosmiczna do tego dochodzi ich awaryjność za to G51 są cenowo jak cię mogę, dźwiękowo tak samo za to wykonanie stoi na bardzo dobrym poziomie będziesz zadowolony Dostałem G500 :) Na razie słucham i jestem zachwycony! Jakość dźwięku i siła jak w moim kinie domowym! Może Logitechy też są dobre ale tym Creativom na pewno nie dorównują ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...