Skocz do zawartości
maj3r

Dziwny Problem Przy Uruchamianiu - P6n Sli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam wielka prośbę o pomoc, poradę.

Nie wiem co mnie naszło i postanowiłem zainstalować sobie LiveUpdate od MSI i zaktualizować stery do płyty, czipsetu i BIOS.

BIOS przeleciał elegancko natomiast problem pojawił sie po, a w sumie w trakcie aktualizacji sterowników do płyty. Po restarcie, system ładuje sie i w momencie kiedy powinien sie pojawić pulpit widzę ciemność...mruga sobie tylko dioda od dysku. Co poszło nie tak? :damage_wall:

Dla ułatwienia dodam że:

- w trybie VGA ładuje sie pulpit, informuje mnie, że znalazł jakiś nowy sprzęt ale mycha i klawiatura nie działają

- w trybie awaryjnym wszystko odpala do momentu wyboru kont, ale i tu nie mogę wleźć, bo mycha i klawiatura nie reagują

- w obu powyższych przypadkach płyta "pika" mi dwa razy, wtedy kiedy powinna ładować winde

- na tym samym kompie mam drugą starą(zawalona duperelami) instalkę windowsa i tu wszystko lata jak ta lala

Ma ktoś pomysł jak rozwiązać problem z niedziałającą mychą i klawiaturą? Albo co się spieprzyło?

P6N SLI

XP SP3

PS. Mile widziane pomysły bez słowa "reinstalka" :razz:

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawa systemu? Przywracanie systemu?

No i jeszcze taki drobiazg jak wywalenie sterowników przez panel Dodaj/Usuń (jeśli są tam widoczne) lub instalacja sterowników w trybie awaryjnym. Sterowniki pobierz sobie ręcznie ze strony MSI.

Rzecz w tym, że nie miałem jak się poruszać w tym "przyblokowanym" windowsie :)

Skończyło się reinstalką i żmudnym wyciąganiem drobiazgów z przeróżnych folderów :blink:

Temat do zamknięcia i/lub usunięcia.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi