maj3r Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Witam, mam wielka prośbę o pomoc, poradę. Nie wiem co mnie naszło i postanowiłem zainstalować sobie LiveUpdate od MSI i zaktualizować stery do płyty, czipsetu i BIOS. BIOS przeleciał elegancko natomiast problem pojawił sie po, a w sumie w trakcie aktualizacji sterowników do płyty. Po restarcie, system ładuje sie i w momencie kiedy powinien sie pojawić pulpit widzę ciemność...mruga sobie tylko dioda od dysku. Co poszło nie tak? Dla ułatwienia dodam że: - w trybie VGA ładuje sie pulpit, informuje mnie, że znalazł jakiś nowy sprzęt ale mycha i klawiatura nie działają - w trybie awaryjnym wszystko odpala do momentu wyboru kont, ale i tu nie mogę wleźć, bo mycha i klawiatura nie reagują - w obu powyższych przypadkach płyta "pika" mi dwa razy, wtedy kiedy powinna ładować winde - na tym samym kompie mam drugą starą(zawalona duperelami) instalkę windowsa i tu wszystko lata jak ta lala Ma ktoś pomysł jak rozwiązać problem z niedziałającą mychą i klawiaturą? Albo co się spieprzyło? P6N SLI XP SP3 PS. Mile widziane pomysły bez słowa "reinstalka" :razz: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Naprawa systemu? Przywracanie systemu? No i jeszcze taki drobiazg jak wywalenie sterowników przez panel Dodaj/Usuń (jeśli są tam widoczne) lub instalacja sterowników w trybie awaryjnym. Sterowniki pobierz sobie ręcznie ze strony MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj3r Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Naprawa systemu? Przywracanie systemu? No i jeszcze taki drobiazg jak wywalenie sterowników przez panel Dodaj/Usuń (jeśli są tam widoczne) lub instalacja sterowników w trybie awaryjnym. Sterowniki pobierz sobie ręcznie ze strony MSI. Rzecz w tym, że nie miałem jak się poruszać w tym "przyblokowanym" windowsie :) Skończyło się reinstalką i żmudnym wyciąganiem drobiazgów z przeróżnych folderów :blink: Temat do zamknięcia i/lub usunięcia. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...