Daethar_Rumarth Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Sprawa wyglada tak: 2 x Maxtor 40GB na raid 0 jeden problem: jaka wielkosc Stripe Size ustawic :?: Aby dzialalo najlepiej. 4K, 8K, 16K, 32K, czy 64K <- mam dylemat, bo nie wiem co najlepiej zda egzamin do uzytku na system, gry i inne pliki (divx...) :?: (uprzedzajac niektorych... - jestem w pelni swiadomy co sie stanie, jak 1 dysk padnie 8) :twisted: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Ojej :cry: :cry: Wsrod tylu WC Master's mialem nadzieje znalezc jakiegos RAID Mastera :wink: ..A moze jednak jest jakis? I mnie oswieci :idea: w potrzebie. (wbrew pozorom to naprawde pilne dla mnie, a nigdzie nie znalazlem odpowiedzi..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Ojej :cry: :cry: Wsrod tylu WC Master's mialem nadzieje znalezc jakiegos RAID Mastera :wink: ..A moze jednak jest jakis? I mnie oswieci :idea: w potrzebie. (wbrew pozorom to naprawde pilne dla mnie, a nigdzie nie znalazlem odpowiedzi..) Nie praktykowałem, ale widziałem zalecenia małe rozmiary dla małych (normalnych) plików duże dla dużych (klipy wideo kilka - kilkanaście gigabajtów) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Tutaj mysle znajdziesz wszystko co potrzebujesz: http://www.anandtech.com/storage/showdoc.h...html?i=1491&p=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...