oneeye Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 mam prośbę (jak każdy tutaj hehe) potrzeba mi stronke na której dowiem się czegos o naprawach płyt głównych nie tylko pod względem wymiany kości biosu ale także drobnych napraw elektronicznych (który kondensator; gdzie i jak go sprawdzić; dlaczego wymienić ten chip a nie inny; testowanie napięć na płycie) ogółem stronka gdzie schematycznie pokażą lub napiszą jak przetestować i znaleźć dziurę na płycie głównej. Poza tym mam willema i nie zawsze mi wychodzi programowanie. czy ktoś może mi polecić lepszy programator i sofcik do niego albo najlepszy soft do willema z góry thx pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 kondensator wymieniasz jak ci sie wysypie jak masz sprzet do wymiany chipow to gratuluje,ale takiej stronki o plytach raczej nie znajdziesz (ja nie znalazlem :( ) bylo kilka stronek o elektronice,ale ogolnie a nie o kompach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oneeye Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 kondensator wymieniasz jak ci sie wysypie jak masz sprzet do wymiany chipow to gratuluje,ale takiej stronki o plytach raczej nie znajdziesz (ja nie znalazlem :( ) bylo kilka stronek o elektronice,ale ogolnie a nie o kompach no fakt że posiadam troche sprzętu a chip prawie każdy można wymienic, nawet bga gdzie nóżki są od spodu a nie po bokach (prawie w każdym serwisie telefonów komórkowych posiadają lutownicę na gorące powietrze i sita do cynki, ale do tego trzeba mieć jakiś opis <<jaka temp. itp>>, a do komórek jest wiele serwisówek co kiedy i dlaczego zrobić, a do mobo nie!!) no ale dzięki za odpowiedź jak coś znajdę dam Ci znać. thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...