Skocz do zawartości
oneeye

Naprawa Płyty głównej

Rekomendowane odpowiedzi

mam prośbę (jak każdy tutaj hehe)

potrzeba mi stronke na której dowiem się czegos o naprawach płyt głównych nie tylko pod względem wymiany kości biosu ale także drobnych napraw elektronicznych (który kondensator; gdzie i jak go sprawdzić; dlaczego wymienić ten chip a nie inny; testowanie napięć na płycie) ogółem stronka gdzie schematycznie pokażą lub napiszą jak przetestować i znaleźć dziurę na płycie głównej. Poza tym mam willema i nie zawsze mi wychodzi programowanie. czy ktoś może mi polecić lepszy programator i sofcik do niego albo najlepszy soft do willema

z góry thx

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kondensator wymieniasz jak ci sie wysypie

jak masz sprzet do wymiany chipow to gratuluje,ale takiej stronki o plytach raczej nie znajdziesz (ja nie znalazlem :( )

bylo kilka stronek o elektronice,ale ogolnie a nie o kompach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kondensator wymieniasz jak ci sie wysypie

jak masz sprzet do wymiany chipow to gratuluje,ale takiej stronki o plytach raczej nie znajdziesz (ja nie znalazlem :( )

bylo kilka stronek o elektronice,ale ogolnie a nie o kompach

no fakt że posiadam troche sprzętu a chip prawie każdy można wymienic, nawet bga gdzie nóżki są od spodu a nie po bokach (prawie w każdym serwisie telefonów komórkowych posiadają lutownicę na gorące powietrze i sita do cynki, ale do tego trzeba mieć jakiś opis <<jaka temp. itp>>, a do komórek jest wiele serwisówek co kiedy i dlaczego zrobić, a do mobo nie!!) no ale dzięki za odpowiedź jak coś znajdę dam Ci znać.

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...