Skocz do zawartości
publo

Problem Z Athlonem Dual Core 5200

Rekomendowane odpowiedzi

Mam płytę główną Gigabyte GA-M51GM-S2G. ma ona juz 3 lata chodzil na niej sempron 3000 grafika byla ta z Mobo 1,5 gb ramu i bylo. do czasu :-D . teraz wpadlem na szatanski pomysl rozbudowy kompa w oparciu o te plyte zeby odswierzyc kompa na jakies 2 latka bo nie musi miec od razy 4 rdzeni i wogole. kupilem do niego atholna x2 dual core 5200 2 rdzenie po 2,7 zamontowalem i.... vista chodzi lepeij ale... w takim pray po 15 minutach grania siada obraz... nawet zaliczylem BSOD ;( na sempronie takich cudow nie bylo.... procek zainstalowalem tak jak kiedys na boksownym chlodzeniu amd tam daje taka poduszke z pasy i bylo oki... temperatury z everesta tez nic wielkiego nie pokazuja w idle 40 stopni w stresie max 61% zreszta przy grze w oknie mozna grac godzinami problem robi sie grajac na full screenie... czy zintegroiwana grafa stala sie nagle waskim gardlem? czy moze zasilacz feel 350 to za malo na ten proc? pomóżcie bo nie wiem czy inwestowac dalej czy to po prostu nie ma sensu ;(( święta idą nowe gry itp bądźcie ludźmi piszcie jak najwiecej moze sie uda rozwiazac ten problem zmiana zasilacza i grafiki nic nie dala pomozcie prosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patch do X2 wgrany ( nie wiem czy dotyczy on 5200 ) ?

Sprawdź kompa na markowym zasilaczu , ten feel to jaki model - III czy coś starszego ?

Swoją drogą X2 5200 pasuje do GF 6100 jak pięść do nosa , ta karta ma wydajność na poziomie GF 2 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patch do X2 wgrany ( nie wiem czy dotyczy on 5200 ) ?

Sprawdź kompa na markowym zasilaczu , ten feel to jaki model - III czy coś starszego ?

Swoją drogą X2 5200 pasuje do GF 6100 jak pięść do nosa , ta karta ma wydajność na poziomie GF 2 .

no zasilke zmienilem na corsaira 650W a grafe na pci expres dorzucilem radka 4890 a co to za patch? dual core optimizer? dopiero dzis znalalzem ale nie wiem czy o tym mowisz

Edytowane przez publo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło o dual core optimizer.

Spróbuję ale po 2 tyg walki to już wątpie w cokolwiek mialem jak ty semprona 3000 na am2 mialem dokupic grafe i tyle a dostalem viste biznes na śwoje świeto i pomyslalem ze dokupie procka i sie klopoty zaczely

:damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuję ale po 2 tyg walki to już wątpie w cokolwiek mialem jak ty semprona 3000 na am2 mialem dokupic grafe i tyle a dostalem viste biznes na śwoje świeto i pomyslalem ze dokupie procka i sie klopoty zaczely

:damage_wall:

nadal jest źle win7 instalowal sie 1,5 godziny koszmar nie wiem co sie dzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi