pentax Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Na rynku pojawił się nowy zasilacz polskiej firmy AZO Digital. Jego nazwa to SP-600-R10. Jest on całkowicie pasywny, nie posiada żadnego wentylatora! Cena jak na takie cacko jest dość atrakcyjna ~400zł. (allegro) Do dyspozycji mamy 600W w tym aż 4 linie zasilania 12V! Ciekawe jak zasilacz się będzie sprawował. Jestem za wspieraniem takich konstrukcji, a w dodatku POLSKICH! Może czas na jakiś test! link do strony producenta link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Ciekawe jak sie spisuje w praktyce...? Mogli dolozyc odpinane kable... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom2123 Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Polski czy made in china? Jeśli polski to proszę o test :) Również jestem za wspieraniem rozwoju typowo polskich przedsiębiorstw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentax Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Na stronie jest podane ze zasilacz jest produkowany w zakładzie w Gdyni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom2123 Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Na stronie jest podane ze zasilacz jest produkowany w zakładzie w GdyniDzięki za info. Sorry za moje lenistwo, lecz nie wiedziałem, że taką informację poda producent na swojej stronie, są juz jakieś testy tego cuda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 PurePC ->może tak kontakt do firmy AZO i uda się na jakiś teścik dostać ? :> Btw szkoda, że tylko jeden model mają (mam nadzieję, że na razie), przydałby się taki tańszy 300-350w do kompa biurowego/net/filmy + ssd + pasywne chłodzenie = 0db. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Wyglada ciekawie... Tak swoja droga, taka luzna refleksja, nie zwiazana tylko z tym zasilaczem - po diabla producenci pakuja tyle zlacz Molex do zasilaczy? Jak dla mnie, to Molexy powinny byc w liczbie 1-2, na wspolnym kabelku z FDD, a reszta to zlacza SATA. Przeciez nikt juz nie robi dyskow czy napedow z zasilaniem z Molexa, a jakies niestandardowe urzadzenia mozna z tych dwoch wtyczek opedzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 (edytowane) ale wiesz - są przejściówki Molex-SATA Molex-3Pin, Molex - 4 Pin, Molex -monitor, Molex - odkurzacz... łatwiej myśleć do tyłu niż być innowacyjnym :-P Edytowane 30 Listopada 2009 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 (edytowane) I odpinane kable są w tym przypadku bardzo elo :) Edytowane 1 Grudnia 2009 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 molexy akurat bardzo przydatne są, do podłączenia wentyli i w miarę prostego sterowania nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuey Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 dawajcie jakies testy tego bo gdzies musi byc haczyk. narazie jest za pieknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentax Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 napisałem do dwóch serwisów komputerowych z prośbą o przetestowanie zasilacza. Jak ktoś ma jakieś układy w zespole redakcyjnym to niech je uruchomi ^^. Jestem niezmiernie ciekawy jak się ma to co jest na tabliczce znamionowej do rzeczywistości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Coś czuję że to zbyt piękne, ale zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zenfist, do boju! (?) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Cena jak na takie cacko jest dość atrakcyjna ~400zł. (allegro) Niedawno modulerny CFT 850W kosztowal w okolicy 400 zl ;) ale wiesz - są przejściówki Molex-SATA Molex-3Pin, Molex - 4 Pin, Molex -monitor, Molex - odkurzacz... łatwiej myśleć do tyłu niż być innowacyjnym :-P Jakosc tych przelotek jest porazajaca do tego stopnia, ze nie zdziwilbym sie, gdyby dyski swirowaly - mialem przyjemnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Niedawno modulerny CFT 850W kosztowal w okolicy 400 zl ;)A CFT 850W jest pasywny? Nie, więc co z tego że kosztował w okolicy 400zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentax Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 jeden ze zwiastunów ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 W środku nawet nie widać, jakiś wielkich radiatorów :) Widać polak potrafi, jeszcze jak się okaże po testach Ok to bajka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Ciekawe jak bedzie z niezawodnoscia bo z tego co wiem ich przetwornice padaja jak muchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energman Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 @pentax - wiemy że bardzo chcesz a by się to sprzedawało, ja również jeśli jest taki dobry, ale postępujesz nie fer, przedstaw się normalnie, napisz otwarcie, że jesteś przedstawicielem czy kim tam firmy, daj do testów jeden egzemplarz, a nie rejestrujesz się po różnych forach udając li tylko zainteresowanego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Czekam na jakiś pierwszy rzetelny test pod mocnym obciążeniem. Interesuje mnie ten wynalazek, chociaż nie jestem na niego nastawiony hura optymistycznie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tech Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Można ten zasilacz kupić jeszcze taniej http://techtron.pl/p2000,zasilacz-pasywny-...entylatora.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
block Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 albo jeszcze taniej http://arkomp.eu/pasywny-zasilacz-600w-p-340.html będziemy kupować tylko niech go ktoś przetestuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 (edytowane) Jakosc tych przelotek jest porazajaca do tego stopnia, ze nie zdziwilbym sie, gdyby dyski swirowaly - mialem przyjemnosc. Znaczy się co, robione z oporowego kabla czy niedopasowanych wtyczek ? 5cm dodatkowego przewodu ot faktycznie traci na jakości. Edytowane 5 Grudnia 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 (edytowane) Znaczy się co, robione z oporowego kabla czy niedopasowanych wtyczek ? 5cm dodatkowego przewodu ot faktycznie traci na jakości.Wątpię, żeby badał pod lupą co jest z nie tak z przelotką zamiast wyrzucić ją do śmieci... Jak będzie dostępne 400-450w z cichym wiatrakiem i 2-3 liniami za ~200 pln to biorę w ciemno. Pamięci też następnym razem wezmę od goodrama zamiast kingstona. Nie ma co, trzeba wspierać naszych, szczególnie jak produkty są ok. Edytowane 5 Grudnia 2009 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Niektóre produkty naszych są więcej niż OK. (Moje Goodramki kochane :D) Mam nadzieję, że i tak będzie w tym wypadku. Czekam na test! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tech Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Na stronie sklepu znajduje się film na którym jest ukazana głośność zasilacza hehe http://techtron.pl/p2000,zasilacz-pasywny-...entylatora.html Po świętach go kupie, chyba że ktoś prezent mi zrobi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Poki dyski SSD sa poza zasiegiem conowym przecietnego smiertelnika to takie konstrukcje nie maja wiekszego sensu IMO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 (edytowane) Gwarancja 12 miesięcyNie chcę krakac ale oznacza to ze producent "wie" o pewnych niedocignieciach (wadach) zasilacza i daje krótką gwarancje.. Na naklejce nie widac Made in Poland.... i wszystkie napisy po Angielsku.... Polacy nie gęsi..... I jeszcze jedno czyli User zalogował się pierwszy raz na forum i od razu załozył temat... reklama? moze i nie ale sporo mielismy takich akcji.... Edytowane 6 Grudnia 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Oni zaczynają? Jeżeli tak to dziwię się, że od takich elitarnych konstrukcji. Może by najpierw zrobić coś z sensem do średniej klasy komputerów i rzecz jasna z chłodzeniem aktywnym. Bo przecież 600W jednostka to do napędzania czegoś co ciągnie przynajmniej 400 W w stresie. A żeby coś takiego schłodzić bezgłośnie to podejrzewam potrzebne zaawansowane wc - wynikało by z tego, że ta zasiłka to produkt mocno niszowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...