Zenfist Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 nie było mnie trochę bo.. i tu się proszę nie śmiać :).. chwilowo jestem w Chinach :) ... nie.. nie..:) nie w sprawie zasilacza, ale innych naszych projektów... i tu muszę się z wszystkimi mądralami podzielić jedną uwagą.. że nie miejsce produkcji określa jakość, a kalkulacja kosztów produkcji do ceny zbytu... najczęściej wychodzi z tego tzw. chiński badziew ...ale z tymi, którzy nigdy do Chin nie dotrą podzielę się jedną własną refleksją... takich miast jak tu.. to w Stanach i w Europie nie ma... takiego potencjału chyba też nie.... no i technologicznie... dawno przeskoczyli Europę... i pewnie Stany... głownie na ich własne życzenie :)... ale wracając do tematu... Shenzhen nie jest typowym chińskim miastem - to jest pokazówka stworzona właśnie po ty by zapierać dech > na przykład Twój, a to, że okoliczne góry są już łyse to inna sprawa. Przejedź się 20km od Shenzhen i zobaczysz jak wygląda reszta chin. Ba... wejdź w jedną z mniejszych uliczek, na południe od parku Lihu, od razu będziesz się częściej za siebie oglądać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Jesli na samym pudełku juz są błedy w napisach to juz swiadczy to o chinskim pochodzeniu.. do tego kwrta gwrancyjna gada o 12 miechach GW a internet 24 to juz cos nie tak... Moze myśl technicza jest Polska( oby ) ale składanie juz nie .. Dziekuje nie wezmę..bo kłamsto typu ze jest to typowo polski zasilacz nie przejdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tech Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) do tego kwrta gwrancyjna gada o 12 miechach GW a internet 24 to juz cos nie tak... Moze myśl technicza jest Polska( oby ) ale składanie juz nie .. Dziekuje nie wezmę..bo kłamsto typu ze jest to typowo polski zasilacz nie przejdzie... Widać twoją nieznajomość prawa oraz pisowni - pewnie masz jeszcze mleko pod nosem. Gwarantem może być sprzedawca, producent... Producent udziela 12 miesięcy, a sprzedawca może jednak 24. Zresztą w internecie różne rzeczy piszą... Edytowane 30 Stycznia 2010 przez Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Widać twoją nieznajomość prawa oraz pisowni - pewnie masz jeszcze mleko pod nosem. Gwarantem może być sprzedawca, producent... Producent udziela 12 miesięcy, a sprzedawca może jednak 24. Zresztą w internecie różne rzeczy piszą... zanim zabierzesz głos to sie dowiedz o co chodzi, a chodzi o to ze w roznych miejscach jest napisane ze gwarancja PRODUCENTA wynosi 1/2 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekOstatni Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Tak, jest w planach wersja LITE do zestawów biurowych, powinna być dostępna koło lutego 2010, Pozdro, Panie CZWARTY, Jest „koło lutego 2010” – czy wersja LITE już dochodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiamatx Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Przyłączam się do prośby o wersję Lite. Teraz mam Amacrox Calmer i po undervoltingu (Athlon II 250 -0.15V, 780g -0.1V) niestety zasilacz wydaje dość głośny dźwięk, a ponieważ cały komputer jest chłodzony pasywnie - bardzo to przeszkadza. Jeśli w wersji Lite udałoby się zapewnić ciszę przy naprawdę małych obciążeniach, byłoby idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xantus Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Przyłączam się do prośby o wersję Lite. Teraz mam Amacrox Calmer i po undervoltingu (Athlon II 250 -0.15V, 780g -0.1V) niestety zasilacz wydaje dość głośny dźwięk, a ponieważ cały komputer jest chłodzony pasywnie - bardzo to przeszkadza. Jeśli w wersji Lite udałoby się zapewnić ciszę przy naprawdę małych obciążeniach, byłoby idealnie. Widać że wszystko zależy od egzemplarza, mi Amacrox sprawował się świetnie, max 30cm od obudowy było go słychać. Sprawdź go na innej płycie, ja swojego podłączyłem do uszkodzonego asrocka z Athlonem (wtedy jeszcze nie wiedziałem że płytka jest uszkodzona, działała z tracerem hellfire tyle że cewki na niej strasznie piszczały ale nie przejmowałem się tym za bardzo), zostawiłem na primie i wyszedłem na kilka h...niestety jak wróciłem płytka i zasilacz już nie działały :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Miał być test na PPC i jakoś cicho. Co jest grane? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentax Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Ani testu ani terminu wprowadzenia wersji LITE. Dla mnie w sumie wersja ~400W byłaby odpowiedniejsza. Lipa z miodem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Test będzie bo mam drugą sztukę zasilacza. Poprzednia uśmierciła mi jedną sekcję rezystorów i miernik więc trochę musiałem poczekać na nowe podzespoły do testera. Cóż, każdemu zdarza się wadliwy model produkcyjny. Sp-600 wydaje popiskiwania przy małym obciążeniu ale wyjdzie jeszcze w praniu bo powtarzam testy przy nowej sztuce teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 komentarz z komputronika nt. zasilacza <_< Mój poprzedni zasilacz TAGAN 330 w pracował 5 lat bez żadnego problemu a z czego 2 na płyta ASUS P5B DELUXE,Core 2 Duo E 4300-3 Ghz,2gb Geil ddr2 800, Galaxy 8600 GE 680/1680/1080 2x HDD serialATA w stresie prawie 200 wat bez monitora także zapas mocy jeszcze był. Wracając do zakupionego zasilacza miałem nadzieje że jednak da rade no niestety jedyny plus to eektywnośc nie jestem w stanie określić na ile procent ale watomierz podczas surfowania po internecie pobiera 125 Wat stress 177 wat i może to że jest lekko ciepły w obudowie aerocool z 40 cm wentylatorem. O ile linia 5V jest w miare dobrze 5.17-5.22 V to linia 12V to totalna porażka 12.07 spoczynek i 11.42 stress bardzo duże wahania a nawet poniżej 11.40V to już niebezpieczne napięcia dla sprzętu!!! I jeszcze to denerwujące cykanie im bardziej obciążony i cieplejszy tym głośniej, za tą cene mogłem kupić coś zupełnie innego,będe Reklamował nie mam wyjścia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Gdzie są testy? ...komentarze ze sklepu są g warte: ale watomierz podczas surfowania po internecie pobiera 125 Wat stress 177 wat - ja bym szybko wyrzucił watomierz, który pobiera 177W w stresie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Plany są takie: - Enermax następny tydzień - Cebit więc nie ma mnie cały kolejny tydzień - Później pasywna zabawka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 @romek również mnie bardzo interesowałby mnie test pasywnej 400W. Być może znajdziesz do porównania Calmera/Yesico. Interesuje mnie jak wypadłby w porównaniu z tymi zasilaczami. Obecnie posiadam pasywne Yesico 420W. Stabilność jest bardzo dobra, nie słyszę jakiś denerwujących piszczeń, czy takie tam. Jednak jest to stara już konstrukcja i sprawność pozostawia wiele do życzenia - bardzo dużo ciepła emituje do obudowy, mimo relatywnie niewielkiego obciążenia (wszystkie klocki szacuję na ~120W). - piszę, abyś KONIECZNIE zbadał również ten aspekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Na allegro ostatnio tego sporo schodzi wiec może ktoś zrobi własne testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) Na allegro ostatnio tego sporo schodzi wiec może ktoś zrobi własne testy. i jakby taki test miał wyglądać? pewnie: "podłaczyłem i działa! właczyłęm gre i sie nie zresetował! zmierzyłem napięcia!" no tak, cały świat czeka na takie testy.. Edytowane 3 Marca 2010 przez sosna24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 i jakby taki test miał wyglądać? pewnie: "podłaczyłem i działa! właczyłęm gre i sie nie zresetował! zmierzyłem napięcia!" no tak, cały świat czeka na takie testy.. Widać że umiesz się posłużyć co najwyżej miernikiem i to tym za 10zł. Na tym forum i ogólnie jest sporo osób które potrafią więcej niż ty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaMiK_ Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 I co tam, dorwał ktoś w swoje ręce jedna ze sztuk czy też nie :> Bo przymierzam sie do nowej zasiłki ale nie wiem czy kupic cos drozszego ale jednak z wiatrakiem czy tego pasywa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 widzę że chyba zasilacz zmarł śmiercią naturalną, bo ani słowa o nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adonim85 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Albo to cisza przed burzą, w postaci jakiś konkretnych testów. Sam czekam na nie bo może wstawie sobie go do swojego prywatnego kompa ;) Preferuje ostatnio ciszę więc jesli ten PSU nie zawiedzie moich oczekiwań to czemu nie mam wspierać polskiej myśli technologicznej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Ja także czekam na testy - poza stabilnością napięć najbardziej ciekawi mnie, jak bardzo zasilacz grzeje się pod obciążeniem. Nie ma tu żadnego wentylatora, więc całe to ciepło zostaje w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 a miało być tak pięknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Dobra usiądę do tego. Były z tymi sztukami niezłe jaja. Mam sztukę z poprawnymi wynikami ale nie mogę jej sensownie rozebrać bo śruby poddają się moim śrubokrętom. Teraz wyjdzie Enermax, zaraz po nim wyskoczy AZO bo faktycznie po dwóch fiaskach postanowiłem już tego nie testować kolejny raz ale widzę, że dużo osób poszukuje informacji o nim więc test Wam zrobię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Czekam z niecierpliwością ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czuchrak Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 Jeżeli jest możliwość to prosiłbym o zamieszczenie dobrych zdjęć wnętrza, pomiaru temperatur przy obciążeniu maksymalnym jak i 50%, oraz wpływu zamontowania wiatraka w pozycji nadmuchu i ssania na temperaturę (w mojej budzie wiatrak zasilacza jest na górze a centymetr nad nim złącza pci i mostek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 Jak rozbiorę ten zasilacz to jest możliwość, że go nie złożę. Nie ujmując producentowi, kto wymyślił taki układ w środku? Nie ma problemu, jeśli jest jakaś potrzeba to rozkręcę i odlutuje co potrzeba i dodam zdjęcia wysokiej rozdzielczości. Stosowanie dodatkowego wentylatora nie zakładałem, jeśli zasilacz jest przystosowany do pasywnej pracy to nie zakłada się, że coś będzie na niego wiało. Tak samo nie będę go wmontowywał do obudowy, niech wygrzewa się w skrzynce imitującą brudny komputer po kilku miesiącach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedajkin Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 Z niecierpliwością czekam na test - priorytetem jest dla mnie cisza. Posiadam bloki wodne na procesorze i GPU, niedawno wymieniłem dysk na SSD - w tej chwili hałasuje tylko zasilacz. Czy opisywana polska konstrukcja to złoty środek dla mnie... Z niecierpliwością czekam na odpowiedź, której, mam nadzieję, udzieli mi test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czuchrak Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 (edytowane) Znalezione w sieci Edytowane 30 Maja 2010 przez czuchrak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 hmm... nie wygląda to źle - aczkolwiek układ radiatorów jest imo nie najlepszy i zalatuje taniochą zlekka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek-pl Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 (edytowane) Widać twoją nieznajomość prawa oraz pisowni - pewnie masz jeszcze mleko pod nosem. Gwarantem może być sprzedawca, producent... Producent udziela 12 miesięcy, a sprzedawca może jednak 24. Zresztą w internecie różne rzeczy piszą... Sam masz mleko pod nosem, pewnie matczyne. 12 miesięcy gwarancji na zasilacz (czy na cokolwiek innego), to przepraszam ale tym samym producent wyraźnie mówi, taaa to szajs ale mam nadzieję że rok wytrzyma. Zrzucanie odpowiedzialności gwarancyjnej na sprzedawcę, to sorry, ale dobre dla firm robiących chińską syfiastą masówkę. Skoro sprzęt jest dobry i solidny to żaden producent nie będzie kombinował z gwarancjami. Na mój zasilacz dostałem 36 miechów gwary i tyle trzeba uznać za przyzwoite. Na zapodanym zdjęciu widać, że konstrukcja wybitnie "ekonomiczna". Edytowane 30 Maja 2010 przez witek-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...