Oracle Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Witam. Skrócę długą historię: -miałem 3 routery i wszystkie z nich działały tylko przez jakiś czas. (2 cerberusy i teraz tplinka.) -tplink działa u mojego sąsiada normalnie (też ma multimo ale 1mb a nie 6mb tak jak ja), z serwisu wrócił z adnotacją że jest sprawny a u mnie nie chce synchronizować się z ADSL. A jeśli mu sie to udaje to na 2-3 sek. -2 modemy thomson i sagem działają normalnie, zero problemów. Parametry łącza: SNR - 11 do 12dB Tłumienie - 6dB od skrzynki umieszczonej na ścianie mojego domu jest pociągnięta skrętka (2x4) do gniazdka telefonicznego. Chociaż wątpię żeby to był problem, a w zasadzie powinno to poprawić sytuację. Wygląda na dla routerow ten sygnał był za słaby. Czy da się coś z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 A masz wszystko ustawione jak tutaj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Gdybym miał źle ustawione to działałyby przez jakiś czas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyrfee Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 (edytowane) Ja miałem dziwną akcje z multimo i modemami. Przeszedłem z 6 na 10Mb i nie chciało mi się łączyć, synchronizacja była ale nie otrzymywałem IP, z trzech modemów tylko jeden dobrze działał Asmax :) Zyxel i Microcom niestety nie, tak samo jak i sagem na USB przysłanych techników. Koniec końcom zamiast zająć się problemem z powrotem zmienili mi prędkość na 6Mb :/ Edytowane 9 Grudnia 2009 przez Pyrfee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 @Oracle rozwiazales problem? bo nie chce miec takiego samego przy przejsciu na 6mb :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...