Khobar Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Witajcie mam taki problem. Mam neostradę 1Mb i router SpeedTouch 510 (software : 4.3.2.6.0) Do tego routera są podpięte 2 kompy. Teraz cały problem polega na tym aby na drugim komputerze przyciąc łacze ( druga osoba się na to oczywiście zgadza i chce współpracować) . Na obydwu komputerach jest windows 7. Wcześniej ( na windows xp ) było to rozwiązane za pomocą netlimiter'a . Niestety przy probie instalacji bety netlimiter 3 coś pomieszał i zepsuł sieć na drugim kompie, wiec ten program odpada. Będe wdzięczny za jakieś alternatywy do netlimitera lub know-how jak to zrobić ( jeżeli chodzi o qos'y to jestem zielony i nie wiem od której strony się do tego nawet zabiera, wiem tylko , że są :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Instrukcja routera do ręki i do dzieła. Przecież limity można ustawić z poziomu routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khobar Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Instrukcja routera do ręki i do dzieła. Przecież limity można ustawić z poziomu routera. Niestety w instrukcji nie ma nic na temat ustawiania łącza, dlatego zwróciłem o pomoc na forum. Jest co prawda możliwość podłączenia się poprzez telnet ( w gui webowym nie ma nic o dzieleniu łącza) ale jak pisałem nie znam się niestety co i jak. Poniżej link do instrukcji mojego routera ( wersja softu coprawda 4.3.1 , ale dużo się nie zmieniło ) http://pagesperso-orange.fr/michel-m/Speed...rGuide_R4.3.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 1. Tak beznadziejnej i nieczytelnej instrukcji jeszcze w życiu nie widziałem. 2. Wygląda na to, że router wśród tylu "wypasów" opisanych na 96 stronach nie posiada jednej z podstawowych funkcji jakim jest zarządzanie łączem. 3. Chyba trzeba będzie szukać czegoś w stylu Netlimiter działającego pod W7. Ewentualnie czekać na nową wersję NL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...