Skocz do zawartości
oswaldini

Asus En8800gt 512mb Nie Wczytuje Sterowników !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moj problem to nie wczytywanie sterowników przez Asusa EN8800GT 512MB G92

1. Nie działa na zadnych sterach które mu podrzucilem

2. Win XP - błąd 10, Win 7 błąd 43

3. Różne biosy od Asusa nie naprawiły problemu ;/

4. Troszke dziwnie wyglada czcionka przy usuchamianiu w dosie, cos ala artefakty ale w windowsie jest OK

5. biosy modyfikowalem na wieksze zasilanie (1.1V) na mniejsze zegary oraz na jedno i drugie

Jakas pomoc ?!

Płyta główna to DFI NF4-D @ Ultra-D LanParty, grafa siedzi w dolnym slocie (x8) ze względu na chłodzenie (z 7900GS nie mam zadnych problemów)

Już nie wiem co z tym robić ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam chyna tego samego Asusa , jesli Cie dobrze rozumiem to po instalacji sterownikow

karta jest nie rozpoznawana przez stery ?

Jezeli z karta byly jakies kombinacje ( byc moze powstal jakis uszczerbek na rdzeniu GPU ? )

ewentualnie uszkodzenie czegos na plytce PCB .

b.t.w

Mam w drugim kompie uszkodzonego Radka ktory juz przy minimalnym OC

walil artami i blednie wyswietlal czcionke , karte spisalem na straty

a tu okazalo sie ze na zanizonych o 100MHz taktach chodzi wszystko nawet 3D bez Artow !!

widac cos padlo ale nie do konca .

Sprobuj zflashowac orginalnym biosem z zanizonymi taktami ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza sie, system rozpoznaje grafe ale nie ładuje sterów w wyniku czego grafika poprostu nie działa - poprostu tak jakby żadna nie była zainstalowana :/

Mógłbyś mi zarzucic swojego biosa ?!

EDIT !! UWIERZCIE LUB NIE KARTA OŻYŁA !! PRZEZ POMYŁKE NIE PODLACZYLEM WENTYLA NA GPU I PRZEGRZALEM GRAFE, KOMP SIE WYLACZYL !! PODLACZYLEM WENTYL I GITARA !! :D A GRAFIKE KUPILEM JAKO UWALONA :D ZOBACZYMY JAK DŁUGO PODZIAŁA

Edytowane przez oswalddini

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi