oswaldini Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Witam, moj problem to nie wczytywanie sterowników przez Asusa EN8800GT 512MB G92 1. Nie działa na zadnych sterach które mu podrzucilem 2. Win XP - błąd 10, Win 7 błąd 43 3. Różne biosy od Asusa nie naprawiły problemu ;/ 4. Troszke dziwnie wyglada czcionka przy usuchamianiu w dosie, cos ala artefakty ale w windowsie jest OK 5. biosy modyfikowalem na wieksze zasilanie (1.1V) na mniejsze zegary oraz na jedno i drugie Jakas pomoc ?! Płyta główna to DFI NF4-D @ Ultra-D LanParty, grafa siedzi w dolnym slocie (x8) ze względu na chłodzenie (z 7900GS nie mam zadnych problemów) Już nie wiem co z tym robić ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Mam chyna tego samego Asusa , jesli Cie dobrze rozumiem to po instalacji sterownikow karta jest nie rozpoznawana przez stery ? Jezeli z karta byly jakies kombinacje ( byc moze powstal jakis uszczerbek na rdzeniu GPU ? ) ewentualnie uszkodzenie czegos na plytce PCB . b.t.w Mam w drugim kompie uszkodzonego Radka ktory juz przy minimalnym OC walil artami i blednie wyswietlal czcionke , karte spisalem na straty a tu okazalo sie ze na zanizonych o 100MHz taktach chodzi wszystko nawet 3D bez Artow !! widac cos padlo ale nie do konca . Sprobuj zflashowac orginalnym biosem z zanizonymi taktami , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oswaldini Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 (edytowane) Zgadza sie, system rozpoznaje grafe ale nie ładuje sterów w wyniku czego grafika poprostu nie działa - poprostu tak jakby żadna nie była zainstalowana :/ Mógłbyś mi zarzucic swojego biosa ?! EDIT !! UWIERZCIE LUB NIE KARTA OŻYŁA !! PRZEZ POMYŁKE NIE PODLACZYLEM WENTYLA NA GPU I PRZEGRZALEM GRAFE, KOMP SIE WYLACZYL !! PODLACZYLEM WENTYL I GITARA !! :D A GRAFIKE KUPILEM JAKO UWALONA :D ZOBACZYMY JAK DŁUGO PODZIAŁA Edytowane 30 Listopada 2009 przez oswalddini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...