Kacimiierz Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 (edytowane) Witam. Ostatnio przechodzi mi przez mysl wymiana calego komputera na cos nowszego. Z jednej strony troche szkoda mi znowu ladowac kase do pieca bo powiedzialem sobie ze narazie wystarczy. No ale apetyt rosnie, nowe gierki wychodza i lubie sobie popykac w jakies nowosci. W kazdym razie obecnie sprzet wyglada nastepujaco e2160@2,9ghz 2gb kingston 667mhz abit ip35 hd4850 (tydzien temu byl tu jeszcze 3850 w wersji z 256mb) seagate 250gb sataII 16mb (o ile sie nie myle) nagrywarka jakas tam jest i trybi mc-400 W sumie zastanawiam sie czy narazie dolozyc tylko 2gb ramu bo przesiadlem sie na win7. No ale jesli w gre wchodzilaby calkowita przebudowa licze sie z tym, ze jedyne co jest do zostawienia to karta graficzna (zreszta jej wymiana kompletnie nie wchodzi w gre), naped (bo odtwarza, nagrywa raz na miesiac plyte z muzyka i wiecej od niego nie wymagam) i dysk zeby troche pojechac po kosztach (jakos przezyje z 250gb a sam dysk chyba nie jest najgorszy) Myslalem o dobraniu reszty czesci z zestawu za dwa kola co w rezultacie wygladaloby tak Procesor : AMD Athlon II X4 620 - 345 zł Chłodzenie Procesora : Scythe Katana 3 - 110 zł Pasta Termoprzewodząca : Arctic Silver 5 - 25 zł Płyta Główna : Gigabyte MA770T-UD3P - 285 zł RAM : Corsair 2x2GB 1333MHZ XMS3 - 339 zł Karta Graficzna : Gigabyte HD4850 Zasilacz: BeQuiet PurePower L7 430W - 195 zł HDD : Seagate 250gb 16mb cache Napęd : Dzialajacy :lol2: Nie wiem jak sie tutaj ma sprawa z chlodzeniem boxowym tego procesora, w razie czego narazie moglbym objechac na boxie chyba, ze jest ono tragiczne wydajnosciowo (halas mi nie przeszkadza, grafika i tak wszystko zagluszy :) ) a zawsze to 100zl do przodu. Zalezy mi na jak najnizszych kosztach. Nie wiem co o tym sadzicie, chetnie poczytam wasze opinie. Edytowane 1 Grudnia 2009 przez Kacimiierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 zestaw dobry nie ma sie do czego przyczepic a co do coolera cpu box nie jest tragiczne smialo można podkrecic na 3,3 Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 chlodzenie boxowe ok, wykrecisz bez podwyzszania napiecia na 3.2, a jak wpadnie kasa albo boxowe sie zabrudzi to zawsze mozesz wymienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...