nomad Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Wlasnie tam dzwiek wypadl zalosnie. I to mnie niepokoi, dlatego czekam jeszcze na inne opinie, szczegolnie tutejszejch userow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Ludzie napiszcie cos o dzwieku tego Epox'a. Jest wiele opini, ze jesli chodzi o dzwiek zintegrowany na tej mobo to jest jej najslabsza strona. Jak to ma sie w praktyce. Obecnie posiadam 8RDA+, a byc moze za niedlugo 8RDA3, ale mam pewne watpliwosci. Obecnie z k. dzwiekowej jestem bardziej niz zadowolony i szkoda byloby teraz sie rozczarowac. Pozdrawiam Zobacz tutaj:http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/152-39 Po tym artykule mam naprawde mieszane uczucia co do nowego dziecka EPoX'a :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 To co przeczytałem mówi mi jedno, zostaje przy sowim Epoxie, Seria ATA mi nie potrzebny, a płyta spokojnie idzie na 230fsb bez jakich kolwiek modow. Za to dzwiek mam wyjebisty ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Muffa jak jest z jakoscia tego nieszczesnego dzwieku :?: Jak oceniasz tego EPoX'a na tle NF7-S z nowym biosem :?: Jak sie wkur*** to wezme zwyklego 8RDA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 mam pytanie odnosnie konfiguracji na tej plycie, ustawilem fsb na 166 mnoznik na 11,5 i wysz;lo mi tam 1919 mhz ustawienie w biosie na optimal, gdy probuje dawac wiekszy mnoznik czy w optimal czy agresiv itd to komp rusza pokazuje pasek startu od windy 2000 ale juz grafa nie startuje(komp nie resetuje sie) mam wiec pytanie czy to wina pamieci(266mhz kingston, cl 2,5) czy napiecia karty graficznej, jak macie napiecie procka w biosie na default czy ustawiacie, czy zmieniac napiecie pamieci i grafy doradzcie cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 A który dźwięk jest lepszy? Ten z 8RDA3+, czy z SB Live!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazan Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 u mnie jest tak samo , o zgrozo na auto przy 200 mHz pracują na 2,7 (Usdm) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazan Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 to zależy na jakich głośnikach . Ja mam zwykłe stereo i nie słysze różnicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 dobija mnie na tej plycie system pomiaru temperatury procka mam volcano 7+ i przy 2500 obr/min mialem 43st, zwiekszylem obroty do 3500 i mam tyle samo:) a poza tym to na innych plytach temp proca nigdy przy pelnym obciazeniu nie przekraczala mi 36 st Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Ze wzgledu wlasnie na to ze nie ma soundstorma odpuszcze sobie tego epox`a, juz lepiej bedzie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 8rda+ z mostkiem c1 i poczekamy moze dadza zmiane napiec na mostek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 A ja mam takie pytanko, ale proszę o konkretną odpowiedź, bo to dla mnie bardzo ważne. Otóż posiadam SB Live!, a ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem Epox 8RDA3+ (chyba pierwszy w Legnicy). Na razie jade na Knoppix'ie (Linux Live CD), ale jutro zamierzam posadzić Windows'a XP i nie wiem, czy użyć zintegrowanej karty dźwiękowej, czy wyłączyć ją w BIOS'ie i wsadzić SB Live!? Która lepsza? Co radzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 z tej recki wnoiskuje ze zintegrowana jest do [gluteus maximus] Live bedzie lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Gdziekolwiek C-media to szajs, np u mnie jest 9739 i wlaczasz sobie np medieval total war dzwiek na najwyzsze detale, zaczyna sie bitwa i masakra w glosnikach, na normalnych ustawieniach dzwieku jest luz. Sciagam teraz jakies nowssze drv ale watpie zeby to byla ich wina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Sprawdzie ta oslone termiczna... Nie umie go doprowadzic do 50C, jak nie wroce za pozno to wylacze wiatrak i moze sie uda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 nom chyba jednak epox dal ciala i to na calej linii z tym dzwiekiem :evil: a mialo byc tak pieknie ;) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 nom chyba jednak epox dal ciala i to na calej linii z tym dzwiekiem :evil: a mialo byc tak pieknie ;) ;) Na dzwiek stereo nie narzekam, poki co nie mam glosnikow 5.1 wiec nie wiem jak chodzi w 6 kanalach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 nom chyba jednak epox dal ciala i to na calej linii z tym dzwiekiem :evil: a mialo byc tak pieknie ;) ;) Na dzwiek stereo nie narzekam, poki co nie mam glosnikow 5.1 wiec nie wiem jak chodzi w 6 kanalach. no tak ale czy sprawdzales kodowanie EAX, EAX 2.0 etc. podobno to jest najbardziej szajsowate w tym wszystkim :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 nom chyba jednak epox dal ciala i to na calej linii z tym dzwiekiem :evil: a mialo byc tak pieknie ;) ;) Na dzwiek stereo nie narzekam, poki co nie mam glosnikow 5.1 wiec nie wiem jak chodzi w 6 kanalach. no tak ale czy sprawdzales kodowanie EAX, EAX 2.0 etc. podobno to jest najbardziej szajsowate w tym wszystkim :? W TOCA RD kest dol bo na multi strasznie tnie przy mijaniu samochodow z powodu dzwieku (jest o tym w readme - EAX na XP moze w TOCE ciac, pisalem o tym wczesniej, nie wiem jak ogolnie EAX wylaczyc), w GTA VC jak rozmawiam z ludziami to glos jest jakby z echem. Nie mam porownania do kart Creativa wiec nie wiem jak jest prawidlowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 nom chyba jednak epox dal ciala i to na calej linii z tym dzwiekiem :evil: a mialo byc tak pieknie ;) ;) Na dzwiek stereo nie narzekam, poki co nie mam glosnikow 5.1 wiec nie wiem jak chodzi w 6 kanalach. no tak ale czy sprawdzales kodowanie EAX, EAX 2.0 etc. podobno to jest najbardziej szajsowate w tym wszystkim :? W TOCA RD kest dol bo na multi strasznie tnie przy mijaniu samochodow z powodu dzwieku (jest o tym w readme - EAX na XP moze w TOCE ciac, pisalem o tym wczesniej, nie wiem jak ogolnie EAX wylaczyc), w GTA VC jak rozmawiam z ludziami to glos jest jakby z echem. Nie mam porownania do kart Creativa wiec nie wiem jak jest prawidlowo. a wiesz dlaczego tak jest?! bo nie ma obslugi hardware tylko software co pogarsza jakosc dzwieku a na dodatek obciaza proca a co za tym idzie spowalnia gry wlasnie dlatego SS na NF7-S czy 8rda+ jest o niebo lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Proponuje wam chlopaki w panelu cmi ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> na equalizer i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> bop lub rock, zobaczycie jak soprany pierdza. NIe da sie wytrzymac normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 A jesli wywale stery C-Medii i zainstaluje z NVidii (wykrywa przy instalacji driverow 2.41) to czy dzwiek stereo bedzie lepszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 A jesli wywale stery C-Medii i zainstaluje z NVidii (wykrywa przy instalacji driverow 2.41) to czy dzwiek stereo bedzie lepszy? sprawdz a sie przekonasz ale szczerze mowiac to watpie :evil: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 A jesli wywale stery C-Medii i zainstaluje z NVidii (wykrywa przy instalacji driverow 2.41) to czy dzwiek stereo bedzie lepszy? sprawdz a sie przekonasz ale szczerze mowiac to watpie :evil: :? Obacze zaraz, moze przynajmniej pozbede sie EAXa i bezstresowo w TOCE bede mogl zagrac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 No i zrobilem. Mam NForce Sound Controller :) EAX brak, na TOCE odglos silnika jakby gorszy, przyciec nie zauwazylem, multi nie mialem jak sprawdzic. Jak wiecej pogram, to moze zauwaze konkretne roznice. Narazie ide spac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 kurde nie moge proca wykrecic na wiecej niz 1916 mhz nie chce mi isc na 2400 a powinien patrzac po serii do 2700 teraz jaden na 166x11,5 jak zwieksze czy fsb czy mnoznik to komp rusza ale nie pokazuje sie ekran startowy windy i tak wisi z czarnym ekranem i nie wiem czy to wina grafy czy czego? pamiatki mam twinmosy 400mhz grafe gainward gf3 ti 450 gs nie wiem czy mam zwiekszyc zasilanie proca, grafy czy pamieci zeby dalej poszlo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazan Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 kurde nie moge proca wykrecic na wiecej niz 1916 mhz nie chce mi isc na 2400 a powinien patrzac po serii do 2700 teraz jaden na 166x11,5 jak zwieksze czy fsb czy mnoznik to komp rusza ale nie pokazuje sie ekran startowy windy i tak wisi z czarnym ekranem i nie wiem czy to wina grafy czy czego? pamiatki mam twinmosy 400mhz grafe gainward gf3 ti 450 gs nie wiem czy mam zwiekszyc zasilanie proca, grafy czy pamieci zeby dalej poszlo? podnieś napięcie proca i będzie ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 kurde nie moge proca wykrecic na wiecej niz 1916 mhz nie chce mi isc na 2400 a powinien patrzac po serii do 2700 teraz jaden na 166x11,5 jak zwieksze czy fsb czy mnoznik to komp rusza ale nie pokazuje sie ekran startowy windy i tak wisi z czarnym ekranem i nie wiem czy to wina grafy czy czego? pamiatki mam twinmosy 400mhz grafe gainward gf3 ti 450 gs nie wiem czy mam zwiekszyc zasilanie proca, grafy czy pamieci zeby dalej poszlo? podnieś napięcie proca i będzie ok poszedl na 2600 u mnie 200x10,5 na 1,800 tylko nie wiem czy nie za duzo bo mam z serii dut3c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 poszedl na 2600 200x10,5 nap.1,8 nie wiem czy nie za duzo bo mam z serii dut3c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachar Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Hej.Czy rda3+ można tylko kupic w komputroniku lub sklepie benchmarka?Przejechałem ponad 20 sklepów i nie mają tej płyty.Może ktos zna jakiś sklep (niedaleko Gdańska najlepiej) w którym mogłbym zakupić tą płyte? Thx za odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Hej.Czy rda3+ można tylko kupic w komputroniku lub sklepie benchmarka?Przejechałem ponad 20 sklepów i nie mają tej płyty.Może ktos zna jakiś sklep (niedaleko Gdańska najlepiej) w którym mogłbym zakupić tą płyte? Thx za odpowiedz. www.esc.pl sklep w Gdańsku polecam. Aha jeszcze jedno sklep komutronik i sklep benchmarka to to samo :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...