greeter Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 a jednak .... poszly mi testy z pixel shader na tnt2! sciagnalem program 3danalyze 1.4 zaznaczylem wszystkie funkcje "hardware limites" odpalilem 3d marka 2001 se i poszly mi wszystkie testy oprocz "advenced pixel shader". w tescie nature mialem srednio 4 fps :) Probowalem tego samego w Codecreatures benchmark, jednak zbyt mala ilosc pamieci spowodowala zaniechanie dalszych dzialan:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 skad to chlopcze sciagnales :?: :?: :!: :!: poprosze bardzo ladnie o link :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Jest cos takiego do ATI? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Ja tez prosze :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greeter Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 prosiliscie wiec macie :) www.tommti-systems.com/main-ateien/TOOLS/dontlinkthefile_3danalyzer-v14beta.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Co za shit... niechce mi dzialac :( Moze zle pat<span style="color:red;">[ciach!]</span>e, mozna patchowac albo plik wykonywalny EXE/BAT lub Plik systemowy DLL, jak wy robiliscie przy 3d marku :?: :?: :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 To jest jakaś ściema. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 TO LIPA I SCIEMA!!! NIE DZIALA!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 To jest jakaś ściema. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 :idea: thx za progs mam z antyvir i ircem avg 20FPS :idea: w 640x480 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 bawiłem się tym rok temu. Wszyscy mówili, że chszanię, ze na TNT 16 MB odpalam test Nature....na cóż..spóźniliście się do mnie jakiś rok :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 AMD XP 1420MHz 512DDR GF2Ti 260/420 20fps Nature :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Trzeba wybrac pliku 3dmark2001se.exe oraz e2_d3d8_driver_mfc.dll oraz zaznaczyc opcje w Hardware limits. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 czasmi oplaca sie czytac README ;) a nie gadac ze nie dziala... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Ale extra. Myslalem, ze poogladam te testy jak se kupie gf3 a tu taka niespodzianka. Hehe Nature jest piekne :) W 640x480 29fps srednio :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 no coz, a u mnie nie dziala :) , zastanawiam sie czy to nie od najnowszych detonatorkow 29.42 , moze to one cos zasmiecaja. Niby w 3dmarku wykrywa sterownik graficzny i faktycznie pixel shader jest oznaczony jako 255.255 ale mimo wszystko test nie chce pojsc. Moze jakies sugestie ???? Dodam ze akurat nie mialem TNT pod reka , odpalalem to na GF256. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 no ja tez odpalilem...w defaulcie 19,8 FPS wiec niezle....ale nie wiem czym sie tak podniecac??przeciez to demko jak na dzisiejsze czasy jest po prostu normalne...czy jakas SUPER grafika? mi osobiscie wydaje sie ze nie...a co wiecej przeciez podobne demko jest w "Demie" 3dmarka2001 i tam chodzi na kazdej karcie a do testow to tylko GF3/4Ti...musze przyznac ze mnie fakt ze ten test mozna odpalic na innej karcie niz GF3/4Ti zirytowal nieziemsko...MadOnion robi nas w ch...a podobnie jak tworcy gier (po tym czego dzis doznalem nie uwazam juz ze Doom3 czy UT2 bedzie wymagal GF5)..tak najlatwiej..."wypuscimy benchmark/gre, zablokujemy jakis test/funkcje aby glupi ludziska pokupowali grafy za 500$ i bedzie OK" i wszyscy sie ciesza oprocz klienta...czy nie mam troche racji?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 no coz, a u mnie nie dziala :) , zastanawiam sie czy to nie od najnowszych detonatorkow 29.42 , moze to one cos zasmiecaja. Niby w 3dmarku wykrywa sterownik graficzny i faktycznie pixel shader jest oznaczony jako 255.255 ale mimo wszystko test nie chce pojsc. Moze jakies sugestie ???? Dodam ze akurat nie mialem TNT pod reka , odpalalem to na GF256. To działa!!! że też tego wcześniej nie widziałem jak miałem GF2 Ultra (może mi niedługo wymienią). Teraz jadę na TNT2 Ultra i dentki 19.42 - wszystkie testy przeszły bez problemów (ale nie bez lagów - Ja chcę moją kartę z powrotem!!!). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 to dlaczego u mnie nei dziala ? :cry: :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 no coz, a u mnie nie dziala :) , zastanawiam sie czy to nie od najnowszych detonatorkow 29.42 , moze to one cos zasmiecaja Ja mam wlasnie 29.42 i dziala, zrobiles dokladnie to co pisalem wyzej? Co sie pojawia, "No Hardware support" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 to dlaczego u mnie nei dziala ? :cry: :evil: :evil: :evil:Trzeba przeczytac readme.txt. Tam jest wytlumaczone krok po kroku. Ok, nie bede juz takim skurczybykiem :) oto instrukcja. Rozpakuj tego zipa do katalogu e2driver. Odpal programik 3danalyze.exe, teraz wazne zeby najpierw zaznaczyc zeby odpalalo 3dmark2001se (ten select nizej) a dopiero potem plik e2_d3d8_driver_mfc.dll (ten select wyzej) No i zaznaczyc wszystkie pozycje w dziale hardware limits. A co do oszukiwania niby przez firmy produkujace karty graficzne jak napisal lukk. Tu chodzi o to, ze niektore textury zostaly emulowane co oznacza np. brzydsza jakosc lub wogole obciecie textury. Dla przykladu spojrzcie w tym tescie na jeziorko jaka chu... grafa - poprostu brak mozliwosci obsluzenia przez gorsza karte takich tekstur jakie sa tam przewidziane do pokazania - ale i tak jest spoko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 [ A co do oszukiwania niby przez firmy produkujace karty graficzne jak napisal lukk. Tu chodzi o to, ze niektore textury zostaly emulowane co oznacza np. brzydsza jakosc lub wogole obciecie textury. Dla przykladu spojrzcie w tym tescie na jeziorko jaka chu... grafa - poprostu brak mozliwosci obsluzenia przez gorsza karte takich tekstur jakie sa tam przewidziane do pokazania - ale i tak jest spoko :) zgadzam sie z Toba Kaeres...niektore teksturki sa liche...ja nie napisalem ze firmy produkujace karty oszukuja!!(tez kombinuja ale to juz sprawa na inny temat:)) a chodzilo mi o producentow benchmarkow i gier ze zawyzaja wymagania(pewnie po wczesniejszym uzgodnieniu z Intelem,AMD,Nvidia itp.)..bo nie wierze aby np. MadOnion nie mogl zrobic takich teksturek aby tez poszly na 2Ti na przyklad...a po drugie przeciez zawyzanie wymagan to juz standart...ile to gier ma badziewna grafike(ruszylyby na P100) a wymagaja 128 RAMu ,P2 300 i innych bajerkow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 [ A co do oszukiwania niby przez firmy produkujace karty graficzne jak napisal lukk. Tu chodzi o to, ze niektore textury zostaly emulowane co oznacza np. brzydsza jakosc lub wogole obciecie textury. Dla przykladu spojrzcie w tym tescie na jeziorko jaka chu... grafa - poprostu brak mozliwosci obsluzenia przez gorsza karte takich tekstur jakie sa tam przewidziane do pokazania - ale i tak jest spoko :) zgadzam sie z Toba Kaeres...niektore teksturki sa liche...ja nie napisalem ze firmy produkujace karty oszukuja!!(tez kombinuja ale to juz sprawa na inny temat:)) a chodzilo mi o producentow benchmarkow i gier ze zawyzaja wymagania(pewnie po wczesniejszym uzgodnieniu z Intelem,AMD,Nvidia itp.)..bo nie wierze aby np. MadOnion nie mogl zrobic takich teksturek aby tez poszly na 2Ti na przyklad...a po drugie przeciez zawyzanie wymagan to juz standart...ile to gier ma badziewna grafike(ruszylyby na P100) a wymagaja 128 RAMu ,P2 300 i innych bajerkow... A w tym tez sie z Toba zgadzam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 to dlaczego u mnie nei dziala ? :cry: :evil: :evil: :evil:Trzeba przeczytac readme.txt. Tam jest wytlumaczone krok po kroku. Ok, nie bede juz takim skurczybykiem :) oto instrukcja. Rozpakuj tego zipa do katalogu e2driver. Odpal programik 3danalyze.exe, teraz wazne zeby najpierw zaznaczyc zeby odpalalo 3dmark2001se (ten select nizej) a dopiero potem plik e2_d3d8_driver_mfc.dll (ten select wyzej) No i zaznaczyc wszystkie pozycje w dziale hardware limits. A co do oszukiwania niby przez firmy produkujace karty graficzne jak napisal lukk. Tu chodzi o to, ze niektore textury zostaly emulowane co oznacza np. brzydsza jakosc lub wogole obciecie textury. Dla przykladu spojrzcie w tym tescie na jeziorko jaka chu... grafa - poprostu brak mozliwosci obsluzenia przez gorsza karte takich tekstur jakie sa tam przewidziane do pokazania - ale i tak jest spoko :) Juz dziala, przyczyna byla prosta, przeinstalowalem stery od nowa i dziala teraz .. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Hehe, ten 3danalyzer jest spoko. Odpalilem test codecreatures. Na moim C1.2 , 256sdram, gf2mx mam ......haha....4.1 fps avg. :) Poj.... benchmark :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 A jak wyglada bo jeszcze nie sprawdzalem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 A nie dziwil was fakt ze normalnie nature nie dzialalo na gf1,2, a jak sie odpalilo demo w 3dmark2001 to jest tam fragment (moze nie idealnie ten sam) z testu nature? Ja jak kupilem gf3 to sie wielce zdziwilem ze test nature jest podobny do tego z dema. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zaraz to sprawdze !1! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 A nie dziwil was fakt ze normalnie nature nie dzialalo na gf1,2, a jak sie odpalilo demo w 3dmark2001 to jest tam fragment (moze nie idealnie ten sam) z testu nature? Ja jak kupilem gf3 to sie wielce zdziwilem ze test nature jest podobny do tego z dema.Bo to demko jak sama nazwa wskazuje jest tylko demkiem i nie oblicza tego w czasie rzeczywistym. Natomiast w tescie musi karta to niejako przetworzyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 A jak wyglada bo jeszcze nie sprawdzalem ? Podobnie jak na kartach gf3 itd. tylko wolniej i gdzieniegdzie widac kiepskiej jakosci textury (lub ich brak) ze wzgledu na brak wsparcia dla paru rzeczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...