Skocz do zawartości
Mutos

Czy lubicie burze??

Rekomendowane odpowiedzi

Burza jest super szczegolnie jak sa potezne wyladowania ale po tym jak przez wyladowanie poszly nam 4 porty na hubie jakos juz ich nielubie :?

Niedlugo zmieniamy przewody na ekranowane i wtedy to moze sobie grzemiec ile wlezie a ja nikogo od sieci nie odlacze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie lubie burze od czasu, kiedy jeden piorun spowodowal, ze prawie zemdlalem ze strachu (wlasciwie zbladlem i spadlem z krzesla:D ) jakby ktos widzial miny mojej rodzinki, to cale fun.from.hell to pikuś.

Burza mi sie kojarzy z dyskoteka (echh strobo :))

A lubie stac sobie pod dachem i ogladac pioruny. Szkoda tylko ze musze kompa wylaczac, bo mam linie napowietrzna (prad i telefon :/)

BTW- fajna stronka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

burze sa zajebiste :D

ale bardzo mi sie podoba tez czas jak sie zbiera na burze :) to jest to, zrywa sie wiatr, robi sie ciemno... :)

Przed burzą jest najlepiej, czuć już w powietrzu zapach deszczu, oświetlenie jest niesamowite, trawa nabiera takiego głębokiego odcienia zieleni, zawsze staram się wtedy wyjść na zewnątrz, poczuć ten wiatr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale bardzo mi sie podoba tez czas jak sie zbiera na burze :) to jest to, zrywa sie wiatr, robi sie ciemno... :)

Przed burzą jest najlepiej, czuć już w powietrzu zapach deszczu, oświetlenie jest niesamowite, trawa nabiera takiego głębokiego odcienia zieleni, zawsze staram się wtedy wyjść na zewnątrz, poczuć ten wiatr.

i pierwsze krople spadajacego deszczu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mrowienie w noga a potem juz tylko ciemnosc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mrowienie w noga a potem juz tylko ciemnosc ;)
i budzisz sie w swiecie bez mezczyzn :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, ja to szczególnie wspominam jedną taką burzę co mi załatwiła zasilacz w mojej Amisi 500. Coż to był za sprzęt. Do dziś wspominam go mile. Od tego czasu (a to chyba koło 1995 roku było, albo jeszcze wcześniej) zawsze jak zbiera się na większe grzmoty wolę wyłączyć kompa. Chyba tylko po to, żeby uspokoić własne nerwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo lubie burze, najlepsze efekty sa jak jestes w wysokim lesie, i siedzisz sobie na werandzie domku. wieje, grzmi, drzewa szumia......no po prostu nie do opisania. pamietam raz juz po burzy siedzialem sobie spokojnie i czytalem ksiazke, az tu nagle tak pier***** ze autentycznie prawie spadlem z fotela, wydawalo mi sie juz ze przeszla, a tu jeszcze jeden na pozegnanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie u mnie teraz jest burza - piękny widok. Rozszalały żywioł, furia... 

Z czym wam się kojarzą burze i czy je lubicie (oglądać)??

U mnie tez była dzis w nocy burza ... ale takiej niebyło już dawno, grzmiło tak przeraźliwie że się alarmy w samochodach właczały brrr ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... czy je lubicie (oglądać)??

lubie zwlaszcza noca a najbardziej lubie jak piorun udezy gdzies blisko i w powietrzu jest duzo ozonu (jak to powiadaja "naelektryzowane powietrze")

a najfajniejsze efkty dzwiekowe sa jak pioruny bija po metalowych konstrukcjach - np dzwigi-zurawie - slychac taki fajny metaliczny poglos 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mutos kiedy pisałeś ten topic, ja stałem w łazience i gadałem z qumplem bo grzmoty mnie rozpraszają. A tak ogółem. Nie lubie burzy. Zazwczyczaj wtedy kompa musze unieruchomić :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj (dzisiaj) po 1 nad ranem widzialem fajne blyskawice:

piorun zniknal, a jeszcze przez 1-2 sekundy w niektorych miejscach plazma swiecila tworzac takie ciekawe koraliki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi