Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebny ci sub z wejsciem na chincze i wyjsciem na chincze - bywaja takie - dzwiek z kompa wchodzi do suba sub tnie sobie pasma dla basu i satelit i pod wyjscie chincz wpinasz satelity

albo sub z samym wejsciem czincz stereo - przed subem rozdzielasz sygnal z kompa na sub i satelity i smiga - niestety kontrola pasma lezy i kwiczy w tym wypadku - bas idzie na na satelity i na sub co powoduje przebasowanko - chyba ze sub ma mozliwosc regulacji odciecia gory wtedy mozna to jakos spasowac

Edytowane przez pkomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podpinasz suba pod wejście w karcie center/sub do wejścia line stereo w subie ( tu się przydaje dobry kabel minimum prolink exclusive nedza taniego wyjdzie w praniu) głósniki pod zielone czy jak kto woli stereo. W panelu karty ustawiamy pożądany crossover i się cieszymy + można jeszcze doregulować gałką w subie jak wiemy co robimy ;) ale i tak jest to zbędne bo powyżej odcięcia w karcie dzwięk nie pójdzie na suba. Sęk w tym że sub będzie droższy niż same głośniki głośniki i tominimum 2x ale do tego zestawu możesz rozgladac się za czymś z głośnikiem 20cm a i tak zabierze cię to w kosmos w porównaniu do tego pukania co masz teraz

BTW te głośniki basu nie dają bo ciężko 100hz nazwać basem z czystym sumieniem.

Zapomniałem dodać jest potrzebna karta z crossoverem.

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj kolego chyba nie słyszałeś tych głosników a jeśli tak to to musiały być inne niż 2000A. Basik jest i to taki zrównoważony(czyli nie buczący i nie zagłuszający wszystkie inne pasma). Jeśli masz mp.3 tak ok 320 kbps to nawet nie odczujesz że nie ma subwoofera. Dla mnie jest ok. A pytanie w temacie tylko tak z ciekawości zadałem. W sumie temat można już zamknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takkk bas, tak zrównoważony, no jest zrównoważony bo go tam nie ma ;). To, że dla ciebie jest ok nie znaczy, że tam jest jakiś bas ale ok dla niektórych 100hz to może być bas, nie będę odbierał przyjemności bo w sumie nie ja tego słucham ale, że nie odczuje braku suba przy 320kb ? wtf ? jadę na głośnikach które mają po dwa 16cm przetworniki na kolumnę i zaręczam ci słyszę kiedy suba odłączę mimo, że subik gra od 60hz i jest ustawiony dość cicho aby uzupełniał fronty odrobina miękkości.

Co do głośników niestety je słyszałem, tragedia w tej cenie to to zdecydowanie nie jest ale inne głośniki gienka 2.0 były lepsze. Dla mnie brzmią sucho i tyle. Jak cię uraziłem to sorry ale skoro zakładałeś temat o subie to myślałem, że uświadomiłeś sobie ich oczywiste braki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi