jasiek23 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Pytanie jak w temacie: To są głosniki w systemie 2.0 i czy jest możliwość podłączenia subwoofera do nich. Pytam z ciekawości bo bas który one generują jest dla mnie wystarczający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochu Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 To głośniki, jak sam zauważyłeś, 2.0, a zatem subwoofera nie podepniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil90 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Musiał byś kupić wzmacniacz i do niego podłączyć subwoofer oraz te geniusy, ale aby podłączyć geniusy to trzeba by je jakoś zmodyfikować, niestety nie pomogę w tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 (edytowane) potrzebny ci sub z wejsciem na chincze i wyjsciem na chincze - bywaja takie - dzwiek z kompa wchodzi do suba sub tnie sobie pasma dla basu i satelit i pod wyjscie chincz wpinasz satelity albo sub z samym wejsciem czincz stereo - przed subem rozdzielasz sygnal z kompa na sub i satelity i smiga - niestety kontrola pasma lezy i kwiczy w tym wypadku - bas idzie na na satelity i na sub co powoduje przebasowanko - chyba ze sub ma mozliwosc regulacji odciecia gory wtedy mozna to jakos spasowac Edytowane 8 Grudnia 2009 przez pkomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 (edytowane) podpinasz suba pod wejście w karcie center/sub do wejścia line stereo w subie ( tu się przydaje dobry kabel minimum prolink exclusive nedza taniego wyjdzie w praniu) głósniki pod zielone czy jak kto woli stereo. W panelu karty ustawiamy pożądany crossover i się cieszymy + można jeszcze doregulować gałką w subie jak wiemy co robimy ;) ale i tak jest to zbędne bo powyżej odcięcia w karcie dzwięk nie pójdzie na suba. Sęk w tym że sub będzie droższy niż same głośniki głośniki i tominimum 2x ale do tego zestawu możesz rozgladac się za czymś z głośnikiem 20cm a i tak zabierze cię to w kosmos w porównaniu do tego pukania co masz teraz BTW te głośniki basu nie dają bo ciężko 100hz nazwać basem z czystym sumieniem. Zapomniałem dodać jest potrzebna karta z crossoverem. Edytowane 8 Grudnia 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek23 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Oj kolego chyba nie słyszałeś tych głosników a jeśli tak to to musiały być inne niż 2000A. Basik jest i to taki zrównoważony(czyli nie buczący i nie zagłuszający wszystkie inne pasma). Jeśli masz mp.3 tak ok 320 kbps to nawet nie odczujesz że nie ma subwoofera. Dla mnie jest ok. A pytanie w temacie tylko tak z ciekawości zadałem. W sumie temat można już zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 takkk bas, tak zrównoważony, no jest zrównoważony bo go tam nie ma ;). To, że dla ciebie jest ok nie znaczy, że tam jest jakiś bas ale ok dla niektórych 100hz to może być bas, nie będę odbierał przyjemności bo w sumie nie ja tego słucham ale, że nie odczuje braku suba przy 320kb ? wtf ? jadę na głośnikach które mają po dwa 16cm przetworniki na kolumnę i zaręczam ci słyszę kiedy suba odłączę mimo, że subik gra od 60hz i jest ustawiony dość cicho aby uzupełniał fronty odrobina miękkości. Co do głośników niestety je słyszałem, tragedia w tej cenie to to zdecydowanie nie jest ale inne głośniki gienka 2.0 były lepsze. Dla mnie brzmią sucho i tyle. Jak cię uraziłem to sorry ale skoro zakładałeś temat o subie to myślałem, że uświadomiłeś sobie ich oczywiste braki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...