Skocz do zawartości
Ghost_xXx

Kupno/wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciał bym trochę zmodernizować sprzęt który aktualnie posiadam i zapytać czy to co aktualnie posiadam nie jest złym rozwiązaniem. Oto co posiadam:

Pentium Dual Core E5200 2,5GHz

Gigabyte P31-DS3L

Patriot 2x1GB PC-6400 800MHz

Ati Radeon HD 4850 (Asus EAH4850) 512MB DDR3

Chieftec 560W

Myślę nad wymianą tego procka na coś z C2Q 8xxx ew 9xxx ( jak gotówka pozwoli ). Dokupienie kolejnych 2x1GB ram i dokupienie drugiej karty HD 4850. czy to rozwiązanie było by dobre ? Wydaje mi się że ta płyta główna którą posiadam nie jest jakimś dobrym rozwiązaniem do sprzętu który aktualnie posiadam, co by było lepszym rozwiązaniem ?

Komputer służy głównie do gier, moje umiejętności podkręcania stoją na bardzo niskim poziomie ( jak nie jeszcze niższym ;) ) więc podkręcanie nie wchodzi w grę ( chyba że ktoś by siedział ze mną na gg i by mi mówił co mam po kolej robić :rolleyes: )

Dziękuję za pomoc i Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za proca, ram, płytę dostaniesz ~400zł. Za kartę trochę ponad 300zł.

Procesor : AMD Phenom II X4 955 Black Edition - 579 zł

Chłodzenie procesora : Scythe Mugen II - 165 zł

Pasta Termoprzewodząca : Arctic Silver 5 - 25 zł

Płyta Główna : ASRock M3A785GXH - 299 zł

RAM : GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 - 330 zł

razem: 1398 zł

Do tego np. GTX 260 lub HD4890. Do tej rozdzielczości będą bardzo mocne.

Moge Ci pomóc w oc. Jeżeli kupujesz za więcej niż ~2 tygodnie to szukaj procesora w rewizji c3, bo lepiej się kręci.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD będzie lepszym rozwiązaniem niż Intel ? jakoś nie mam zaufania do AMD ;) a karty wychodzą trochę ponad 500zl a nie 300 :) chyba że coś źle szukam, co do kupno to będę to brał nawet grubo po 2 tyg może nawet jakoś po świętach. (wtedy może i ceny odrobinę spadną )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi