robin31 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witam,chce dokupić ram obecnie jest BUFFALO 1GB DDR2 667Mhz CL5,płyta główna GIGABYTE M55S-S3 ,płyta posiada cztery sloty(2żółte,2czerwone).Chce kupić 2GB ,tylko nie wiem czy 1 kość 2GB,czy 2 kości po 1GB.Czy kości muszą być tej samej firmy,czy mogą być inne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Ram nie musi byc tej samej firmy.Kup 2GB w jednej kosci,najlepiej 800Mhz,przy czym i tak w polaczeniu z Bufallo beda smigac na 667Mhz,ale 800 bedzie na przyszlosc,z czasem dokupisz sobie druga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin31 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Na innym forum wyczytałem że lepiej kupić dwie kości po 1 GB,wtedy komputer lepiej chodzi,sam już nie wiem.Jakie kości byście polecili (firma)coś nie drogiego tak do 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Najlepiej to miec 2x2GB,a nie zapychac wszystkie sloty 1GB.Pewnie na innym forum,czubki brali po uwage dual channel,tylko nikt nie bral pod uwage,ze masz juz jedna kosc. Kup najtansza 2GB 800Mhz np.Goodram,Kingston,A-data,w sumie bez roznicy,chyba ze podkrecasz sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...