zloman Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Mam pytanie chce wsadzic dwie odlaczone karty 4870 w crossfire a da sie np w jednej kupic karcie x2 czy cos takiego jak to dziala czy takie same beda mialy wydajnosc itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) a po co chcesz połączyć 4870x2 i 4870 :unsure: zresztą 4870x2 to jest już jakby CF (połączenie dwóch 4870 na 1 PCB) Edytowane 3 Grudnia 2009 przez Finchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloman Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) no a moge cos takiego ze np kupie dwie karty 1 kosztuje 800 zl radeon 4890 i wsadzic w 2 wejscia crossfire ? niechce 4870 x2 i 4870 tylko 2 odzielne wsadzic i czy to zmieni wydajnosc czy jak to dziala Edytowane 3 Grudnia 2009 przez zloman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) Tak możesz kupić dwie osobne karty i jest "wsadzić" w osobne złącza, potem należy je połączyć tzw. mostkiem. Wszystko zależy od płyty, więc wskazane jest to, abyś podał jej nazwę. Co do wydajności, będzie podobnie, chociaż jak już to ja wolałbym x2 na jednym pcb. Edytowane 3 Grudnia 2009 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloman Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 plyta glowna Asus Maximus Extreme Intel X38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 No to jak najbardziej możesz tak zrobić, o ile procesor nie będzie tego rozwiązania blokował (czyt. będzie za wolny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloman Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Procesor q9650 ale duza wydajnoscia sie rozni ? i mam pytanie czy zrobia mi to w sklepie komputerowym ten mostek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Nie wiem czy w kwestii CF dalej jest to aktualne ale np rozważając 4870 w CF i 4870X2 to było tak że 4870X2 jako karta posiadająca 2 GPU na jednym PCB była mniej podatna na micro stutering czyli mikro przycięcia niż 4870 połączone w CF. Być może teraz drivery to w jakiś sposób rozwiązały czy coś....twoja płyta główna pod CF jak najbardziej dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...