Dzanus Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Witam. Kupiłem płytę Gigabyte GA-P55-UD3 (socket 1156). Płyta ma 2 wygięte piny na sockecie. Gwarancji nie chcą uznać mimo, że piny były wygięte od początku. Czy da się coś zrobić? Jest jakiś serwis który byłby w stanie to naprawić (Jeśli tak to ile to kosztuje)? Czy może samemu spróbować naprostować te piny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 A czy są tak mocno wygięte że nie pasują do procesora? Samemu możesz z lupą spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Witam. Kupiłem płytę Gigabyte GA-P55-UD3 (socket 1156). Płyta ma 2 wygięte piny na sockecie. Gwarancji nie chcą uznać mimo, że piny były wygięte od początku. Czy da się coś zrobić? Jest jakiś serwis który byłby w stanie to naprawić (Jeśli tak to ile to kosztuje)? Czy może samemu spróbować naprostować te piny. Idz do zegarmistrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magyk Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ostatnio miałem ten sam problem ale w przypadku podstawki LGA775. Wystarczyły dwa ostre narzędzia ( w moim przypadku rzutki do darta ;) ) no i precyzja. Po ustawieniu upewniłem się czy są faktycznie w rzędzie z pozostałymi i czy znajdują się na odpowiedniej wysokości. ...płytka działa idealnie, zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Bardzo dobre są też takie patyczki do robienia szaszłyków :-) Moja płyta (s.775) ma chyba z 7 wygiętych styków i śmiga jak zła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzanus Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 A czy są tak mocno wygięte że nie pasują do procesora? Samemu możesz z lupą spróbować. Podstawka 1156 ma tak piny ustawione, że na górze są skierowane w inna stronę i na dole w inną. U mnie na dole są 2 piny skierowane tak jak te na górze czyli zupełnie w inna stronę i się stykają z innymi. Piny są strasznie cienkie więc nie wiem czy próbować je samemu prostować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...