Skocz do zawartości
Dzanus

Wygięte Piny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupiłem płytę Gigabyte GA-P55-UD3 (socket 1156). Płyta ma 2 wygięte piny na sockecie. Gwarancji nie chcą uznać mimo, że piny były wygięte od początku. Czy da się coś zrobić? Jest jakiś serwis który byłby w stanie to naprawić (Jeśli tak to ile to kosztuje)? Czy może samemu spróbować naprostować te piny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Kupiłem płytę Gigabyte GA-P55-UD3 (socket 1156). Płyta ma 2 wygięte piny na sockecie. Gwarancji nie chcą uznać mimo, że piny były wygięte od początku. Czy da się coś zrobić? Jest jakiś serwis który byłby w stanie to naprawić (Jeśli tak to ile to kosztuje)? Czy może samemu spróbować naprostować te piny.

Idz do zegarmistrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio miałem ten sam problem ale w przypadku podstawki LGA775. Wystarczyły dwa ostre narzędzia ( w moim przypadku rzutki do darta ;) ) no i precyzja. Po ustawieniu upewniłem się czy są faktycznie w rzędzie z pozostałymi i czy znajdują się na odpowiedniej wysokości. ...płytka działa idealnie, zero problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy są tak mocno wygięte że nie pasują do procesora?

Samemu możesz z lupą spróbować.

Podstawka 1156 ma tak piny ustawione, że na górze są skierowane w inna stronę i na dole w inną. U mnie na dole są 2 piny skierowane tak jak te na górze czyli zupełnie w inna stronę i się stykają z innymi. Piny są strasznie cienkie więc nie wiem czy próbować je samemu prostować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi