Skocz do zawartości
AVENGER

_UNIA_ Ankieta do 6 czerwca.

Co zrobisz w podczas referendum :) ?  

1. 1. Co zrobisz w podczas referendum :) ?

• Pojde glosowac na TAK
      59
    • Pojde glosowac na NIE
      19
    • NIE_Pojde glosowac na TAK
      8
    • NIE_Pojde glosowac na NIE
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiedz jest jedna: TAK

Nie wyobrazam sobie zeby Litwa, Słowacja i Czechy nasi sasiedzi byli w unii, a my nie. Przeciez byloby wtedy przerabane, traktowano by Polske jako kraj 3 kategorii.

1. A jak nas teraz traktuja ?

2. A co mnie obchodzi Litwa Slowacja i Czechy to ty chcesz wejsc do uni dla " Pozerstwa " Zaloze sie ze jak kolega kupi nowe buty to ty tez musisz miec co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie, ze NIE. Ja widze inne wyjscia.

To jestes głupi !!! :evil: :evil: Żal mi cie . Lepper tez widzi inne wyjscie i Gierdych tez ! popatrzcie razem ....

No i widzisz, Adrian, to jedna z tych nielicznych osób, które podejmują KONSTRUKTYWNĄ dyskusję, w przeciwieństwie do Ciebie...

wiem, bo dyskutowałem z Adrianem.

gośc ma swoje racje i za to go szanuję.

A fakt, że ma odmienne ode mnie poględy nie ma znaczenia...

ps.

IDŹCIE WSZYSCY DO URNY!!!

JAK JESTEŚCI EPRZECIW TO TEŻ!!!

MOZE WAM SIĘ UDA NA "NIE"???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie, ze NIE. Ja widze inne wyjscia.

To jestes głupi !!! :evil: :evil: Żal mi cie . Lepper tez widzi inne wyjscie i Gierdych tez ! popatrzcie razem ....(...)

1. NIE Nazywaj mnie gowniazem !

A dlaczego? Skoro sie tak zachowujesz...

2. Jakie dodatkowe podatki ??? konkretnie !!! 

Bodajze gg juz Ci odpisal.

3. Gdzie jest wiecej patologi w Uni czy poza nia???

4. Co maja normy Uni do Patologi ???

Poza UE patologie to sa przestepstwa, naruszenia prawa. W UE patologia jest ich prawo. Wlasnie ich normy sa patologia. Chora jest ideologia Unii Europejskiej - centralne zarzadzanie wszystkim, co tylko sie da. Centralne rozdzielnictwo srodkow wczesniej zabieranych mieszkancom Unii. To dla mnie jest chore i patologiczne. Zreszta juz o tym pisalem.

. Jeszcze nikomu nie udalo sie zorganizowac panstwa bez patologi ! Tobie uda sie stworzyc je na pewno ! ( oczywiscie poza UE ) Czego ci z calego serca zycze ! 

A i nie wmawiaj  mi ze nie mam argumentów  bo o Ue wiem calkem sporo szczególnie o Prawie UE bo był to jeden z przedmiotów na studiach, wiec uczyłem sie chcąc czy nie chcąc . Wiec na pewno mam wiecej argumetów od Ciebie który informacje o Uni czerpie z sam nie wiem ( dadatkowe podatki , panstwa bez patologi ??? Popatrz obiektywnie na merytoryczny poziom swojej wypowiedzi !!! i ocen ja !  :idea:

Piszesz, ze masz jakies argumenty, ale jeszcze ani jednego od Ciebie nie uslyszalem. Slysze natomiast same wyzwiska, krzyki itp. Moze powinienes brac jakies srodki na uspokojenie? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie jedno. To jak niekturzy mysla.

Ja jestem za NIE, jestesmy panstwem rolniczym zawsze tak bylo. A niestety po wejsciu do Unii na polskie rolnictwo zostana nalozone straszne sankcje, ograniczenia. Po co???? Chyba tylko po to abysmy nie zagrazali im. A jak nas przyjma to beda mogli sobie sterowac Polska jak im sie podoba.

Ja dziekuje postoje

Pojde glosowac tylko po to aby mojego glosu nie policzono za TAK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z polskim rolnictwem jest tak ze 40% ludzi mieszka na wsi, zgoda. Ale ilu z nich jest naprawde producentami zywnosci :?: Czyli ludzmi których ewentualne ograniczenia tak naprawde dotkna :?: Wiekszość ludzi mieszkających na wsi uprawia coś tam WYŁĄCZNIE na własne potrzeby, nie są producentami w rynkowym znaczeniu tego slowa. I jedyna rożnica jaką odczują to kilkaset zł rocznie z dopłat natomiast ograniczenia ich nie dotycza...

Wkurza mnie gdy na całość spraw związanych z UE patrzy się przez pryzmat rolnictwa. Dzieje się tak nieprzypadkowo, bo znaczna cześć parlamentarzystów jest prawdziwymi rolnikami - kilkaset ha i produkcja na sprzedaz.

A co z innymi obszarami które dotkną zdecydowanie wiekszej grupy ludności :?:

I jeszcze wkurza mnie gadanie ze kapital wejdzie i wykupi. Otoz kapital juz wszedl (i wykupil - jak twierdzą niektórzy). Ewentualne nie wejscie do unii niczego tu nie zmieni. Prawda jest taka ze ponieslismy juz wiekszosc kosztow i dostosowalismy sie do wymogow UE. Kraje UE mają u nas praktycznie takie prawa jak u siebie, a my u nich nie... Wejscie pozwoli na nam na osiagniecie pelni praw i zrownowazenie sytuacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z polskim rolnictwem jest tak ze 40% ludzi mieszka na wsi, zgoda. Ale ilu z nich jest naprawde producentami zywnosci :?: Czyli ludzmi których ewentualne ograniczenia tak naprawde dotkna :?: Wiekszość ludzi mieszkających na wsi uprawia coś tam WYŁĄCZNIE na własne potrzeby, nie są producentami w rynkowym znaczeniu tego slowa. I jedyna rożnica jaką odczują to kilkaset zł rocznie z dopłat natomiast ograniczenia ich nie dotycza...

Wkurza mnie gdy na całość spraw związanych z UE patrzy się przez pryzmat rolnictwa. Dzieje się tak nieprzypadkowo, bo znaczna cześć parlamentarzystów jest prawdziwymi rolnikami - kilkaset ha i produkcja na sprzedaz.

I jeszcze wkurza mnie gadanie ze kapital wejdzie i wykupi. Otoz kapital juz wszedl (i wykupil - jak twierdzą niektórzy). Ewentualne nie wejscie do unii niczego tu nie zmieni. Prawda jest taka ze ponieslismy juz wiekszosc kosztow i dostosowalismy sie do wymogow UE. Kraje UE mają u nas praktycznie takie prawa jak u siebie, a my u nich nie... Wejscie pozwoli na nam na osiagniecie pelni praw i zrownowazenie sytuacji

wlasnie caly pic polega na tym ze nie dostowalismy jeszcze nic do uni oprucz biurokracji

nie ma norm technicznych,PN sa obowiazujace ,a ISO teoretycznie tez,tylko nikt ich u nas nie wymaga ,a w dodatku sajeszcze nieprzetlumaczone w wiekszosci,a te przetlumaczone sa z bledamizeby przestawic przemysl na ISO trzeba jeszcze min 5lat ,to okres w ktorym jesli wejdziemy do uni nie bedzie zadnego zbytu,poniewaz zaczna obowiazywac tylko ISO u nas i w Europie ,wiec zanim sie dostosuje przemysl,to upadnie ,bo nawet na amortyzacje juz posiadanych urzadzen nie mozna liczyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze wkurza mnie gadanie ze kapital wejdzie i wykupi. Otoz kapital juz wszedl (i wykupil - jak twierdzą niektórzy). Ewentualne nie wejscie do unii niczego tu nie zmieni. Prawda jest taka ze ponieslismy juz wiekszosc kosztow

Zapominasz chyba, ze:

1 bedziemy musieli placic calkiem spora skladke

2 zobowiazujemy sie do rozpoczecia paru calkiem kosztownych inwestycji m.in. zwiazanych z normami UE

Dlatego nie sadze, zeby to co napisales (podkreslone) bylo prawda. Piszesz jakbysmy byli po wyczerpujacym wysilku dostosowania i teraz zostalo juz tylko laskawie sie zgodzic na integracje, zeby miec te wszystkie prawa, o ktorych piszesz. Ale to nie jest prawda. Czlonkostwo w UE to wciaz bedzie wysilek - slyszales np o planowanym zamykaniu ilus tam set rzezni z powodu niedostosowania do norm? Poza tym ja nie wierze w dodatni bilans wplywow i wydatkow zwiazanych z UE - to przeciez bedzie potezny wysilek.

A przeciez to wszystko jest niepotrzebne - po co my sie tam pchamy, zamiast wchodzic tylko do obszaru wolnego handlu, co kosztowaloby nas nieporownanie mniej, a dawalo SAME KORZYSCI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi