Skocz do zawartości
AVENGER

_UNIA_ Ankieta do 6 czerwca.

Co zrobisz w podczas referendum :) ?  

1. 1. Co zrobisz w podczas referendum :) ?

• Pojde glosowac na TAK
      59
    • Pojde glosowac na NIE
      19
    • NIE_Pojde glosowac na TAK
      8
    • NIE_Pojde glosowac na NIE
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tez niepujde glosowac na nie :D

TAK, co mi szkodzi po drodze po piwo wskoczyc do lokalu wyborczego... mam fajne panie w komisji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie, ze NIE. Ja widze inne wyjscia.

To jestes głupi !!! :evil: :evil: Żal mi cie . Lepper tez widzi inne wyjscie i Gierdych tez ! popatrzcie razem ....

dlaczego zaraz glupi ma racje ze NIE

Ludziom ktorzy maja pensje miesieczna 600 zl dotego meza pijaka w domu co miesieczne dlugi unia tylko dopieerdoli do rachunku.

A 30% powyzszego spoleczenstwa to pewnie absolutne minimum w tym poo<span style="color:red;">[ciach!]</span>ym kraju !!

Przemysl to co piszesz ! O czym ty mówisz ??? Patologia jest byla i bedzie . CO TO MA DO UNI? ( chyba nawet lepiej bo bedzeimy pod jurysdykcja ETS - o ile wiesz co to takiego )

Sorry ale poziom wypowiedz z przeciwników uni jest zenujacy ! Byłes kidys za granica ? Tak sie składa ze ja jestem dosc czesto jak chcesz stac z rosjanami ,rumunami, kazachami Pod tablica NO UE to wypierdzielaj na bialorus ! Czlowieku to jest historyczne wydazenie a ty mi pierdzielisz o zjawisku społecznym ? :evil: P.s Najnizsza placa to 750 zl - SOCJOLOGU BIALORUSKi :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pójde zagłosować, chyba na tak :roll:

Aczkolwiek słyszałem opinię, że Sld dołączyło Polskę do Unii na ciach!owych warunkach, tylko po to, aby w<span style="color:red;">[ciach!]</span>lić tych <span style="color:red;">[ciach!]</span>ych nierobów na nowe stołki... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Potwierdza się to, np: W sprawie limitów na mleko... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jestes głupi !!! :evil: :evil: Żal mi cie . Lepper tez widzi inne wyjscie i Gierdych tez ! popatrzcie razem ....

Biedna ofiaro propagandy. :?

W Twoim przypadku to samo co Ty mowia Miller, Kalinowski, Geremek, Kwachu. I co? Uwazasz, ze skoro ci porzadni obywatele, tak inteligentni, prawomyslni, nieskalani klamstwem i pochyleni nad losem kraju wmawiaja nam ze UE jest jedynym i najlepszym rozwiazaniem bo tak rzeczywiscie jest? No to gratuluje znakomitego ogladu sytuacji, inteligencji itd Sluchaj sie ich wszystkich, oni na pewno doprowadza Polske do rozkwitu :lol: :lol: :lol:

Ja natomiast dziekuje, pozostane przy swoim zdaniu POMIMO tego, ze NIE dla UE mowia rowniez Giertych i Lepper.

Przemysl to co piszesz ! O czym ty mówisz ??? Patologia jest byla i bedzie . CO TO MA DO UNI? ( chyba nawet lepiej bo bedzeimy pod jurysdykcja ETS - o ile wiesz co to takiego )  

Sorry ale poziom wypowiedz z przeciwników uni jest zenujacy ! Byłes kidys za granica ? Tak sie składa ze ja jestem dosc czesto jak chcesz stac z rosjanami ,rumunami, kazachami Pod tablica NO UE to wypierdzielaj na bialorus ! Czlowieku to jest historyczne wydazenie a ty mi pierdzielisz o zjawisku społecznym ?  P.s Najnizsza placa to 750 zl - SOCJOLOGU BIALORUSKi  

Poziom Twoich wypowiedzi za to siega niebios niemalze. :lol: :lol:

TAK ja CHCE stac w kolejce z mieszkancami w/w krajow - jezeli uchroni to moj kraj od wstapienia do tej chorej organizacji. A jezeli Ty nie chcesz w niej stac to wlasnie TY "wypierdzielaj " sobie np do Niemiec. Dlaczego ze wzgledu na Twoja wygode podczas Twoich wycieczek zagranicznych JA MIALBYM placic dodatkowe podatki :?:

Co do patologii, ktora w/g Ciebie "jest byla i bedzie " - ja uwazam, ze mozna tak zorganizowac Panstwo zeby znaczaco zmniejszyc mozliwosci powstawania roznych patologii. I ze na pewno nie jest to organizowanie w/g "norm unijnych". Cala UE jest jedna, wielka patologia ze swoimi chorymi wymyslami. JA TAM NIE CHCE i nie podoba mi sie ton wypowiedzi euroentuzjastow, a Twoj szczegolnie. Nie masz argumentow, wiec krzyczysz i wyzywasz gowniarzu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO TO MA DO UNI? ... Tak sie składa ze ja jestem dosc czesto jak chcesz stac z rosjanami ,rumunami, kazachami Pod tablica NO UE to wypierdzielaj na bialorus ! Czlowieku to jest historyczne wydazenie a ty mi pierdzielisz o zjawisku społecznym ?

Co to ma do Unii? Przecież kwestię przemieszczania osób reguluje traktat z Schoengen - można być członkiem UE i nie należeć do tej grupy (jak my).

Powstanie ZSRR też było wydarzeniem historycznym - po co było się przejmować jakimiś zjawiskami społecznymi? Ja pamiętam jeszcze kartki i kolejki, a teraz tak jest w urzędach i będzie jeszcze gorzej!

BTW. przyszła mi na myśl taka analogia:

Wstępowanie do UE jest jak kupowanie komputera w vobisie/makro/itp... Jak to działa wiadomo - tak samo będzie działać UE ze swoim wspaniałym rolnictwem, ograniczeniami i podatkami.

Ja natomiast metodą tweakową złożył bym sobie taki zestawik z:

Europejskiego Obszaru Gospodarczego (handel z UE - jak Norwegia), NAFTA (handel z USA),części prawodastwa UE, ratyfikowania układu Schoengen, likwidacja kodeksu pracy (zmniejszenie bezrobocia), no zniszczenie mojego obecnego wroga nr 1 - ZUS (600PLN na miesiąc dla każdego pracownika)...

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem na NIE, ale z tego co wiem to akurat prąd (i gaz np.) mają potanieć. W sumie nie wiem dlaczego, ale tak czytałem :lol:

2 źródło unioentuzjastyczne podają, że wzrośnie więc nie mam powodów, żeby twierdzić, że będzie inaczej:

Onet

Puls Biznesu

Poza tym wczoraj w tv mówiono że może wejść akcyza na węgiel.

Najbardziej zabawna to jest w ogóle koncepcja tego referendum. Rząd twierdzi, że społeczeństwo wie lepiej czy trzeba wejść (robi referendum), a jednocześnie wmawia wszystkim, że trzeba zagłosować na "tak".

No, albo niech sam podejmnie decyzje i poniesie odpowiedzialność, albo niech się nie wtrąca (ew. rozda czas w tv po równo).

8)

No to zarąbiście. Chciałem sobie zrobić w domku wszystko na prąd. Kończę z tym pomysłem...

A co do węgla. Będzie hardcore. Już teraz ludzie nie chcą płacić za ciepło, a jak podrożeje węgiel... wolę nie myśleć. Już teraz jestem na "czarnej liście" mieszkańców. Jutro mnie powieszą :lol:

DZIĘKUJĘ CI UNIO !

Przecież możesz sobie zainstalować kolektory słoneczne. W Niemczech podobno państwo pokrywa część inwestycji z racji tego że to jest ekologiczne 8) a więc może po wejściu do UE i u nas tak będzie. Zastanów się nad tym. Byłem w niemczech i rozmawiałem z właścicielem firmy, która montuje takie cuś. Kolo nadwyzke prądu sprzedaje jeszcze 8) .

Ja jestem ZA UE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież możesz sobie zainstalować kolektory słoneczne. W Niemczech podobno państwo pokrywa część inwestycji z racji tego że to jest ekologiczne 8)  a więc może po wejściu do UE i u nas tak będzie. Zastanów się nad tym. Byłem w niemczech i rozmawiałem z właścicielem firmy, która montuje takie cuś. Kolo nadwyzke prądu sprzedaje jeszcze  8) .

Ja jestem ZA UE

Wiem, wiem - są już takie technologie, że można sobie zrobić co się tylko chce. A jak będę budował dom (pewnie za parę lat dopiero) to będą one już na porządku dziennym.

Co nie zmienia faktu, że na razie mam wynajęte mieszkanie i wszystko(!) jest na kurewski prąd. Już teraz zjadają mnie rachunki a co będzie potem...

P.s Najnizsza placa to 750 zl - SOCJOLOGU BIALORUSKi

Nie będę się odwoływał do Twojej żałosnej wypowiedzi Menphis bo zrobili to już gg i Adrian. Chciałby Cię tylko wyprostować - najniższa pensja to 800 zł ale BRUTTO!! Co daje ok. 550 zł na rękę. A po drugie nie słyszałeś nigdy o zatrudnianiu na 1/2, 3/4 etatu ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oczywiscie bede glosowal na TAK bo jestem normalny i widze wielka szanse dla polski a zato nienawidze tych cweli z LPR jak sie wcale nie jaram polityka to ludzi pokroju Giertcha bym rozp.ie.dolił na miejscu normalnie ta partia dziala mi tak potężnie na nerwy. Mam ta nieprzyjemność mieszkac obok jednego zje.ba z LPR który jest w jakimś sejmiku a jakie ona ma poglady to normalnie plakać sie chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejsze wiadomości z radia:

"Wzrost w I kwartale w UE - 0% . Niemcy - spadek o 0,2%, Włochy i Holandia również odnotowały spadek. Ekonomiści Unii nadal utrzymują, że Unia w skali roku odnotuje wzrost 1% "

To właśnie jest Unia. Już nie mogę się doczekać :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziom ktorzy maja pensje miesieczna 600 zl dotego meza pijaka w domu co miesieczne dlugi unia tylko dopieerdoli do rachunku.

A 30% powyzszego spoleczenstwa to pewnie absolutne minimum w tym poo<span style="color:red;">[ciach!]</span>ym kraju !!

Sorry ale poziom wypowiedz z przeciwników uni jest zenujacy ! Byłes kidys za granica ? Tak sie składa ze ja jestem dosc czesto jak chcesz stac z rosjanami ,rumunami, kazachami Pod tablica NO UE to wypierdzielaj na bialorus ! Czlowieku to jest historyczne wydazenie a ty mi pierdzielisz o zjawisku społecznym ? :evil: P.s Najnizsza placa to 750 zl - SOCJOLOGU BIALORUSKi :idea:

Niepieerdol mi tu co pieerdola w telewizji bo ja wiem jak ja zyje moi sasiedzi i kupa moich kumpli jedyna jaka prace teraz masz to w supermarkecie za 2,5 zl za godz mowie przynajmniej o Lodzi bo tu mieszkam i wiem jak jest a do qrrwy z wyjazdami zagranice to ja bylem ze dwa razy z 5-7 lat temu od tamtej pory niestac mnie na to a jak wejdziemy do uni to sie wcale niezmieni bo bede jescze biedniejszy.

Wydazenie historyczne uwaga : W DOOPIE TO MAM !!!

co mi z wydarzenia chistorycznego ja chce tylko zyc jak czlowiek miec dach nad glowa , jedzenia po uszy , i troche pieniedzy na hobby.

A to pieeprzone wydarzenie chistoryczne mnie i moim sasiadom , kumplom i 95% spolecznosci GOOWNO da . Moze za 40 lat spolecznosc polska odczuje jakis wplyw poprawy statusu/jakies plusy uni. Ale do tego czasu polowa zgnije w wiezieniach za napady druga polowa umrze z glodu i na bruku.

WIEC NIEPIERRDOLCIE MI TU JAKA UNIA JEST DOBRA.

Dobra to ona bedzie dla politykow i tych co juz przed unia maja dobrze tych 5% spolecznosci!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Wzrost w I kwartale w UE - 0% . Niemcy - spadek o 0,2%, Włochy i Holandia również odnotowały spadek. Ekonomiści Unii nadal utrzymują, że Unia w skali roku odnotuje wzrost 1% "

He, no wiesz jakbym miał wzrost PKB 0% to bym mówił, że mam 1% - więc Niemcy pewnie mają ujemny :lol:.

BTW. wiecie, że Białoruś ma 4% i to wg. danych UE. Też pewnie kłamią, ale mimo wszystko większy niż w Niemczech :)

A mamy inne wyjście niż UE...

Jak nie wejdziemy to w końcu nawet Ruscy nas wyprzedzą.

Przecież już dawno nas wyprzedzili - mają podatek liniowy, nadwyżkę w budżecie. Nawet niektóre szwajcarskie firmy zastanawiają się nad przeniesieniem do Rosji.

Jeszcze raz powtarzam panowie - należy to wszystko uprościć i zmniejszyć obciążenia. Byłem dzisiaj w Urzedzie Statystycznym (w zasadzie to po co komu taka instytucja?) - wszędzie marmur, siedzą sobie 4 panienki, klient przychodzi raz na 15 minut. Założę się, że zarabiają więcej ode mnie - zważywszy że pracują 2 razy mniej.

Urząd Pracy - 3 panienki, 1 gada przez telefon, 2 pozostałe między sobą.

WZDZ - 3 panienki - nic nie widzą, wciskają mi jakieś bzdurne ulotki.

Urząd Miasta - czekam na odpowiedź tydzień - źle wpisana ulica.

W ZUSie chyba wezme zakładników...

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

.
Niepieerdol mi tu co pieerdola w telewizji bo ja wiem jak ja zyje moi sasiedzi i kupa moich kumpli jedyna jaka prace teraz masz to w supermarkecie za 2,5 zl za godz mowie przynajmniej o Lodzi bo tu mieszkam i wiem jak jest a do qrrwy z wyjazdami zagranice to ja bylem ze dwa razy z 5-7 lat temu od tamtej pory niestac mnie na to a jak wejdziemy do uni to sie wcale niezmieni bo bede jescze biedniejszy.

co mi z wydarzenia chistorycznego ja chce tylko zyc jak czlowiek miec dach nad glowa , jedzenia po uszy , i troche pieniedzy na hobby.

A to pieeprzone wydarzenie chistoryczne mnie i moim sasiadom , kumplom i 95% spolecznosci GOOWNO da . Moze za 40 lat spolecznosc polska odczuje jakis wplyw poprawy statusu/jakies plusy uni. Ale do tego czasu polowa zgnije w wiezieniach za napady druga polowa umrze z glodu i na bruku.

Dobra to ona bedzie dla politykow i tych co juz przed unia maja dobrze tych 5% spolecznosci!!!

No ja jestem slaby z gramatyki ale nie az tak :twisted: :twisted: widze ze twoj poglad jest rodem ze stanów i filmów "Ale do tego czasu polowa zgnije w wiezieniach za napady druga polowa umrze z glodu i na bruku.

" normalnie niezly argument zeby nie glowosac za unia przkonales mnie. Kupa panstw i ludzi jest za i wszsyscy sie myla tylko Ty jestes wybranym który widzi ze UE to samo zlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie lubię wszelkich mocy nieczystych (te bilboardy) które chcę zmusić mnie do postawienia krzyżyka na tak lub nie dlatego nie idę. I tak wszystko jest już ustalone a całe referendum jest tylko na pokaz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He, no wiesz jakbym miał wzrost PKB 0% to bym mówił, że mam 1% - więc Niemcy pewnie mają ujemny :lol:.

BTW. wiecie, że Białoruś ma 4% i to wg. danych UE. Też pewnie kłamią, ale mimo wszystko większy niż w Niemczech :)

No może źle to napisałem, ale właśnie chodziło mi o to, że Niemcy mają ujemny "przyrost" (-0,2%). Podobnie Włochy i Holandia. Czyli krótko mówiąc zaczynają sie cofać...

A co do np. Urzędu Statystycznego? Nie wiesz po co jest? ;) Jak masz jakąś "zwykłą" działalność to idziesz raz, dostajesz numerek i jest si. Ale traf w "odpowiednią" branżę (np. ciepłownictwo). Elegancko co kwartał stos sprawozdań statystycznych. Wszystko chcą wyciągnąć od Ciebie. Ale się nauczyłem "grać" z nimi. Jak kiedyś robiłem co kwartał z 10 sprawozdań tak teraz wysyłam jedno. W ogóle reszty nie wysyłam, a jak dzwonią to "my już tego nie prowadzimy" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biedna ofiaro propagandy. :?

W Twoim przypadku to samo co Ty mowia Miller, Kalinowski, Geremek, Kwachu. I co? Uwazasz, ze skoro ci porzadni obywatele, tak inteligentni, prawomyslni, nieskalani klamstwem i pochyleni nad losem kraju wmawiaja nam ze UE jest jedynym i najlepszym rozwiazaniem bo tak rzeczywiscie jest? No to gratuluje znakomitego ogladu sytuacji, inteligencji itd Sluchaj sie ich wszystkich, oni na pewno doprowadza Polske do rozkwitu :lol: :lol: :lol:

Ja natomiast dziekuje, pozostane przy swoim zdaniu POMIMO tego, ze NIE dla UE mowia rowniez Giertych i Lepper.

Sorry ale poziom wypowiedz z przeciwników uni jest zenujacy ! Byłes kidys za granica ? Tak sie składa ze ja jestem dosc czesto jak chcesz stac z rosjanami ,rumunami, kazachami Pod tablica NO UE to wypierdzielaj na bialorus ! Czlowieku to jest historyczne wydazenie a ty mi pierdzielisz o zjawisku społecznym ?  P.s Najnizsza placa to 750 zl - SOCJOLOGU BIALORUSKi 

Poziom Twoich wypowiedzi za to siega niebios niemalze. :lol: :lol:

TAK ja CHCE stac w kolejce z mieszkancami w/w krajow - jezeli uchroni to moj kraj od wstapienia do tej chorej organizacji. A jezeli Ty nie chcesz w niej stac to wlasnie TY "wypierdzielaj " sobie np do Niemiec. Dlaczego ze wzgledu na Twoja wygode podczas Twoich wycieczek zagranicznych JA MIALBYM placic dodatkowe podatki :?:

Co do patologii, ktora w/g Ciebie "jest byla i bedzie " - ja uwazam, ze mozna tak zorganizowac Panstwo zeby znaczaco zmniejszyc mozliwosci powstawania roznych patologii. I ze na pewno nie jest to organizowanie w/g "norm unijnych". Cala UE jest jedna, wielka patologia ze swoimi chorymi wymyslami. JA TAM NIE CHCE i nie podoba mi sie ton wypowiedzi euroentuzjastow, a Twoj szczegolnie. Nie masz argumentow, wiec krzyczysz i wyzywasz gowniarzu.

1. NIE Nazywaj mnie gowniazem !

2. Jakie dodatkowe podatki ??? konkretnie !!!

3. Gdzie jest wiecej patologi w Uni czy poza nia???

4. Co maja normy Uni do Patologi ???

. Jeszcze nikomu nie udalo sie zorganizowac panstwa bez patologi ! Tobie uda sie stworzyc je na pewno ! ( oczywiscie poza UE ) Czego ci z calego serca zycze !

A i nie wmawiaj mi ze nie mam argumentów bo o Ue wiem calkem sporo szczególnie o Prawie UE bo był to jeden z przedmiotów na studiach, wiec uczyłem sie chcąc czy nie chcąc . Wiec na pewno mam wiecej argumetów od Ciebie który informacje o Uni czerpie z sam nie wiem ( dadatkowe podatki , panstwa bez patologi ??? Popatrz obiektywnie na merytoryczny poziom swojej wypowiedzi !!! i ocen ja ! :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie zdobede na takie podsumowanie:

Zwolennicy unii:

W duzej mierze naiwni ludzie, sadzacy, ze unia da im prace, pieniadze i nic od nich nie bedzie chciala, no i ze beda mieszkac w szklanych domach.

Maly odsetek popierajacych unie robi to z pelna swiadomoscia konsekwencji pozytywnych jak i przede wszystkim swiadomoscia konsekwencji negatywnych. Wiekszosc dala sie nabrac na propagande "unia jest bogatsza" "w uni jest lepiej to i u nas tak bedzie"

Przeciwnicy unii:

W duzej mierze naiwni ludzie, sadzacy, ze unia to samo zlo i ich wykupi(jak nei beda chcieli czegos sprzedac, to nikt nic nie kupi), sadza, ze produkty unijne zaleja polski rynek i wypiora rodzima produkcje(a czy dobrze sadza czy zle przekonamy sie po 2004). Okolo polowa to zwolennicy partii idiotow czyli samoobrony i lpr. Polowa drugiej polowy nie wie kogo popiera, ale moznaby ich wrzucic do pierwszej polowy. Ostatnie 25% wstydzi sie przyznac, ze jest w tym samym obozie co samoobrona i lpr. Mozna przypuszczac ze duza czesc z tych 25% zdaje sobie sprawe dlaczego jest przeciw unii i potrafilaby to uargumentowac.

Ale jak to bywa, prawda jest po srodku. Bedzie masa ludzi zawiedzionych kiedy po oficjalnym przystapieniu do unii nasze ulice ciagle beda takie szare, ich zarobki ciagle takie male i niewiele dla nich sie zmieni w zyciu codziennym.

Rewolucjonisci juz to przerabiali, szkoda, ze ludzie sa tak glupi iz nie potrafia wyciagnac wnioskow z przeszlosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Jakie dodatkowe podatki ??? konkretnie !!! 

Oj, będzie długie:

- w 2008 roku czeka nas wzrost VAT-u na usługi gastronomiczne z 7% do 22%, czyli wzrost cen w restauracjach o 15%;

- w 2008 roku czeka nas wprowadzenie 22% VAT-u na książki i czasopisma specjalistyczne. Do tej pory było to 0%.;

- już w 2004 roku (jeśli wejdziemy do UE) VAT na produkty rolne wzrośnie z 3% do 7%. A to przełoży się dla nas konsumentów na wzrost cen warzyw, owoców, mięsa, ziemniaków, jajek o ok. 4-5%;

- już w 2004 roku nawozy, pasze i maszyny rolnicze również będą miały o 4 punkty procentowe wyższy VAT i wyniesie o 7%. Zanim rolnicy dostaną dopłaty z miejsca wzrośnie im koszt produkcji o 3-4%;

- już w 2004 roku (jeśli rządowi nie uda się ponownie otworzyć negocjacji) 22% VAT będzie obowiązywać na usługi i materiały budowlane, także na gotowe domy i mieszkania. Wzrost cen o 15% na tym rynku może pogrzebać szansę jego rozwoju. Zapewne wzrosną o ok. 15% rynkowe czynsze;

- już w 2004 roku towary dziecięce oraz niektóre artykuły medyczne takie jak okulary, opatrunki i strzykawki będą opodatkowane w wysokości 22% - dotychczas 7%. Jak to wpłynie na dalszy spadek dzietności oraz na sytuację finansową służby zdrowia? Chyba niezbyt optymistycznie;

- na koniec zostawiłem sobie najciekawsze podwyżki VAT - 22% na usługi pogrzebowe - obecnie nie są objęte podatkiem oraz na posiłki w stołówkach zakładowych, ZUS będzie musiał zrekompensować ten wzrost odpowiednim wzrostem zasiłku - co jeszcze bardziej pogrąży jego finanse, z drugiej strony już teraz akcje typu 'Pajacyk' ratują budżety stołówek, ile dzieci mniej dzięki przepisom UE zje obiad w szkole?

No i akcyza na paliwo - wzrosną koszty transportu i ceny.

3. Gdzie jest wiecej patologi w Uni czy poza nia???

Zależy jakie kraje :)

Na Kubie napewno więcej, w Malezji, Tajwanie, USA mniej...

4. Co maja normy Uni do Patologi ???

Uważasz, że np. przepis wymagający, aby kuchnia posiadała zaokrąglane narożniki jest normalny?

Jeszcze nikomu nie udalo sie zorganizowac panstwa bez patologi ! 

Co nie oznacza, że nie należy dążyć do tego...

A i nie wmawiaj  mi ze nie mam argumentów  bo o Ue wiem calkem sporo szczególnie o Prawie UE bo był to jeden z przedmiotów na studiach, wiec uczyłem sie chcąc czy nie chcąc . Wiec na pewno mam wiecej argumetów od Ciebie który informacje o Uni czerpie z sam nie wiem ( dadatkowe podatki , panstwa bez patologi ??? 

No tak "znam argumenty ale nie podam..." :).

Ja i adrian już w innym wątku prosiliśmy o chociaż jeden argument za i jakoś nic sensownego nie otrzymaliśmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za koles, az plakac sie chce:(((((((

Jakby frajerze twoi rodzice zarabiali 600 zl iprzez co mialbys nieciekawe dziecinstwo to inaczej bys spiewal!!!!!!!!!!

Widzisz co zachod z nami robi:

Niemca stac aby kupic polska fabryke-zamknac ja-wywalic na zbity pysk pracownikow-bez konkurencji sprzedawac swoj szkopski

produkt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Trzeba podkreslic ze marnej jakosci.

Jesli chodzi o robote w niemczech , to niemcy maja brudne jaja, bedzie co lizac.

Głosuje na NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno:

Jak wi widze glodne dzieci biegajace po osiedlu i ciezko chore osoby ktorym zabiera sie renty , ludzi bez srodkow do zycia z winy panstwa (chca pracowac ale nie ma pracy, ktora gwarantuje konstytucja) to juz wole komune w ktorej zylo sie moze niezby wygodnie, ale za to nie bylo skrajnej nedzy i ponizenia

Byla praca i kazdego bylo stac na godne zycie.

Ale co to obchodzi s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ieli pokroju balcerowicza czy milera, ktorzy sa bogaci i maja biednych gleboko w [gluteus maximus]. Oszczedzaja na emerytch, rencistach i najmniej zarabiajacych. Czy taki murarz od rana zapierdalajacy na powietrzu( w zimie przy -10 w lecie przy +35) nie ma prawa do dostatniego zycia. Taki polityk jeden z drugi godziny by na budowie nie wytrzymal. oni nie wiedza co to ciezka praca.Wedlug politykow Ludzie sa dla panstwa, dla nich darmozjadow, a nie panstwo dla ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sens isc na referendum? Ja jestem zdania, ze jesli wypadloby na 'nie', to i tak sprytniejsi ludzie 'u gory' wsadziliby ludziom w usta slowo 'tak'. Za duzo przygotowan, czasu i ogromnych pieniedzy w to wlozono. Zastanawiam sie czy isc.

Pozdrawiam,

kris23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

.

No ja jestem slaby z gramatyki ale nie az tak :twisted: :twisted: widze ze twoj poglad jest rodem ze stanów i filmów "Ale do tego czasu polowa zgnije w wiezieniach za napady druga polowa umrze z glodu i na bruku.

" normalnie niezly argument zeby nie glowosac za unia przkonales mnie. Kupa panstw i ludzi jest za i wszsyscy sie myla tylko Ty jestes wybranym który widzi ze UE to samo zlo

tak wlasnie mysle ze dla prostych ludzi to UE to samo zlo .

I Tak wiem ze wejdziemy do UE bardzo bym niechcial ale wejdziemy, wiec w dosc niedloogim czasie zobaczysz czy opieralem swoja wiedze na filmach ze stanow.

Zobaczysz jak szybko wzrosnie przestepczosc choc juz teraz rosnie.

Wiezienia w Lodzi maja przepelnienie i zdziwili byscie sie ilu ludzi na przelomie 2002/2003 zniknelo z mojego osiedla [Jail mode] 8)

I nie gangsterze tu tylko tak jest mieszkam tu to wiem.

A powiedzcie mi co ci ludzie zrobia jak juz ledwo ciulaja a jescze im rachunki zwieksza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi