pomegranate Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam! Jak w nazwie tematu widać, chciałbym kupić laptopa do 1500 zł. Nie jestem wymagającym użytkownikiem, a laptop ma głównie służyć do surfowania po internecie, ewentualnie oglądania tv internetowego, ściągania plików, słuchania muzyki, obróbki w Adobe Photoshop 7.0 itp. Jaki laptop opłaca się bardziej kupić? Nowy czy po leasingu w cenie do 1500 zł? Ja bym chciał zakupić IBM T43 po leasingu (1860 MHz, 60 GB pojemności, 1GB RAM DDR2) Jak patrzę po tych wszystkich ofertach z media markt czy reala, to są nowe laptopy (np. ACERY czy ASUSY) w podobnej cenie, ale nowe i np. z pojemnością dysku 260 GB, 2 GB RAM + jakieś wbudowane kamerki internetowe itp. Zaznaczam, że kolejnym problemem jest matka, która patrzy szczególnie na wygląd i bajery (jak kamerka internetowa), a nie na jakość wykonania itp. Jaki laptop do 1500 zł polecacie? Nowy czy po leasingu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/471544 Lub minimalnie poza budżetem: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/672863 Używany laptop to, poza lepszymi parametrami, trochę rosyjska ruletka. Zazwyczaj się udaje, ale czasami można trafić na felerny egzemplarz. Jeśli laptop ma służyć do celów opisanych wyżej, to parametry nie są istotne i lepiej mieć normalną gwarancję, niż +200MHz na procesorze czy większy dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomegranate Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Właśnie ja chce kupić IBM T43 po leasingu, który kosztuje 1500 zł i nie ma aż takich dobrych parametrów jak te wszystkie laptopy z reklam (ASUS, ACER), które są nowe i kosztują podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 (edytowane) 1500 to trochę sporo jak na laptopa z poprzedniej generacji. Zasadniczo rzecz biorąc seria T4x jest bardzo udana, ale jeśli można mieć nówkę sztukę z gwarancją, a mobilność nie jest kluczowa... to brałbym nowy sprzęt. pozdrawiam //edit : literówka Edytowane 6 Grudnia 2009 przez Michrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomegranate Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Michrz, to poleć coś konkretnie, bo jak widzę te wszystkie nowe laptopy, to się boję, że więcej on spędzi w naprawie niż w domu. :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Michrz, to poleć coś konkretnie, bo jak widzę te wszystkie nowe laptopy, to się boję, że więcej on spędzi w naprawie niż w domu. :) pozdro ULLISSES podal przyklady. Zwroc uwage na to iz jak 'nowy' sie zepsuje to naprawia go za darmo, jak sie zepsuje podawany przez ciebie T43, np plyta glowna, to jestes z 500zl w plecy za naprawe, nowe wcale nie znaczy ze sie bedzie bardziej psuc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Dziękuje za temat, też mam ten dylemat, bo lapek matki nie do naprawy, zwrot kasy z serwisu był za niego i trzeba zaopatrzyć się w następny. Też właśnie głowiłem się, czy brać używkę po leasingu jakiegoś T4x czy coś nowego. I też właśnie stwierdziłem, że matce nic ekstra nie trzeba i lepiej brać za te 1400-1500zł coś nowego. np: http://www.morele.net/laptop-asus-k50ij-sx036-243511/ W moim przypadku akurat chodzi o jak najniższy koszt lapka; Byleby nie był to lapek z Celkiem 900MHz; A lapek z domu nie wybywa w ogóle więc nie liczy się niska waga czy mobilność ogólnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bertka Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Nie ma sensu kupować laptopa po leasingu, bo za 1600 masz już nowego, z całkiem dobrymi parametrami. Do 2 tys. to już można naprawdę dobrego laptopa. Zajrzyj sobie na swiatlaptopow.pl - to dobry sklep i mają tam naprawdę duży wybór laptopów. Ja sobie tam kupiłam nowy sprzęt i byłam bardzo zadowolona, że dali mi gwarancję na 36 miesięcy - mój znajomy twierdzi, że to bardzo dużo jak na sklep internetowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszychooo Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 nie wiem skad wziales 1500zl cala lista t43 : http://www.allegro.pl/search.php?string=t4...p;category=4174 za 1200zl masz juz z wieksza rozdzielczoscia ;) a model t43 to najwyzszy z serii t4.. ja stawiajac na mobilnosc (tylko 12") dalem 730zl za pentium M 2,0 i 1GB za dell'a d410 i jako mobilne centrum informacyjne (www/netbeans/komunikacja) sprawdza sie super :) troche mi sie nie chce wierzyc w te laptopy za 1,5k nowe - ich wyglad sprawia na mnie wrazenie zabawkowe (tak samo netbooki) ibm serii t4.. i t6.. to sprzet profesionalny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...