metal Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 (edytowane) Od paru dni jestem szczęśliwym użytkownikiem routeru z modemem adsl firmy Belkin, tylko mam jeden problem, mianowicie nie mam dostępu do serwerów ftp / : np. ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/ - odpala mi się z zapisanego wpisu w zakładkach firefox'a, lecz nie mogę przeglądać jego zawartości, tak samo nie mogę pobrać sterowników z serwera hp - ftp://ftp.hp.com/pub/softlib/software10/C...nNet_plk_NB.exe. Próbowałem wyłączyć routerowego firewall'a, ale nic to nie dało, tak samo jak otwarcie portu 21 w ustawieniach fw. Ktoś ma jakieś pomysły, o co może chodzić? Dodam jeszcze, że przez filezille też nie mogę przeglądać zawartości serwera mozilli. Próba połączenia się z głównym katalogiem ftp kończy się pomyślnie, lecz nie mogę już wejść w 'pub', kończy się to następującym komunikatem - Response: 150 Here comes the directory listing. po czym po krótkiej chwili następuje - timed out. update: Ok, problem rozwiązany. Chodziło o wartość MTU i jej odpowiednie dobranie dla danego pc podłączonego pod router : ) Edytowane 7 Grudnia 2009 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...