Spider Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Od pewnego czasu denerwuje mnie bardzo mój stockowy cooler na procku jest głośny jak wiertarka zwłaszcza przy wymagających grach, i też co poza tym idzie słaby wydajnościowo po podkręceniu proca. I teraz nasuwa się pytanie do was jaki cooler zakupić na podstawkę AM3 tak żeby był cichy, wydajny i w miarę za przyzwoitą kasę. Myślałem nad Scythe Mugen 2 ale nie jestem pewien czy wejdzie do mojej budy którą jest Modecom Harry Midi (reszta konfigu w opisie). Tak więc proszę was o jakieś propozycje, lub może ktoś z was ma Mugena w podobnej obudowie i działa w porządku. PS. Zapomniałbym plus do tego jakieś 2 wentyle na przód i tył po 92mm także wydajne i ciche bo te co mam nie są rewelacyjne. Dzięki i pozdrawiam :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Witam ponownie !!! mój problem nadal trwa nie dostałem żadnych propozycji od was ale to nic. Mam do was kolejne pytanie, przeglądając ostatnio testy coolerów na AM3 spodobał mi się AURAS Wave LPT-709 według rozmiarów powinien bez problemu wejść do mojej budy ale jest jeden problem, bo po zamontowaniu owego coolerka wentylator jaki on posiada wiał by na jednostkę zasilania (zasilacz) dzięki czemu wentylator w zasilaczu zamiast pobierać chłodne powietrze to zasysał by gorące wydawane z coolera procesora. Czy w tym przypadku zasilacz nie będzie się przegrzewał ? Dodam jeszcze że obudowa posiada już 1 wentyl z tyłu Zephyr 92mm. Edytowane 13 Grudnia 2009 przez Spider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 pentagram karakurum tanio i wydajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 nie za wysokie progi na jego nogi? w końcu to 125w TDP. karak 120 podołałby temu procesorowi? mugen chyba byłby lepszą opcją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Ale droższą. Karakorum powinien dać radę z dobrą pastą. Poza tym można zrobić szlifa podstawki i to da kilka stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Ok panowie wszystko ładnie i pięknie ale czy taki pentagram karakurum wejdzie do mojej budy i boczna ściana się zamknie ? A co do Mugena 2 to odpada jest o wiele za duży. PS. A jak z wentylatorem na tym pentagram karakurum bo słyszałem że przy max obrotach jest głośny. Edytowane 13 Grudnia 2009 przez Spider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiquandao Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ja mam ten procesor i to chłodzenie a temperatury mam 44 w idle a w stresie mam 56 stopni przy temperaturze pokojowej 27 stopni celsjusza. Moja obudowa to antec 300 z wszystkimi wiatrakami. Pasta ceramiczna. Na karakorum podkręcałem Athlona x2 6400 black edition 3.2ghz na 3.7ghz a temperatura w obecnych warunkach nie przekraczała 55 stopni celsjusza. Wg mnie chłodzenie do Phenoma 955 i wyżej to może być ale z mocnym wiatrakiem. Myślę nad jakimś WC z nagrzewnicy od auta i innych tanich elementów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Ja mam ten procesor i to chłodzenie a temperatury mam 44 w idle a w stresie mam 56 stopni przy temperaturze pokojowej 27 stopni celsjusza. Moja obudowa to antec 300 z wszystkimi wiatrakami. Pasta ceramiczna. Na karakorum podkręcałem Athlona x2 6400 black edition 3.2ghz na 3.7ghz a temperatura w obecnych warunkach nie przekraczała 55 stopni celsjusza. Wg mnie chłodzenie do Phenoma 955 i wyżej to może być ale z mocnym wiatrakiem. Myślę nad jakimś WC z nagrzewnicy od auta i innych tanich elementów. Zacytuję siebie z innego tematu Ja bym polecał patrzenie na datę ostatniego posta. :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...