Skocz do zawartości
eragonn14

Domowa Sieć Wifi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

żeby nie robić długiego wstępu - dzisiaj TP zakłada linię do mojego domu wszystko po to żeby podzielić internet w sieci Wifi Lan.

1.

Czy można podłączyć antenę WiFi do gniazdka RJ45 ?

2.

Jaki router (Annex A) wybrać do podłączenia 3 latopów przez WiFi, jednego stacjonarnego przez Wifi i dwa stacjonarne przez kabel smilies/wink.gif

Budżet - około 200zł (nie licząc przesyłki)

Zastanawiam się nad WAG200G lub Cerberusem P6331-42. Jedak prosił bym o radę bardziej zaawansowanych użytkowników

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WiFi a LAN to dwa zupełnie różne urządzenia, nie da się podpiąć antenki pod kartę przewodową ! Co do routera to lepiej WAG'a albo coś ze stajni TP-Linka, np: TD-W8910G

Czyli do punktu 1 pasuje tylko AP.

Jeśli chodzi o router to czy jest jakaś przewaga TD-W8910G nad WAG200G? Który z nich ma większy zasięg ?

Z tego co widzę to TP-Link ma odkręcaną antenę a ja w domu posiadam antenę 12dBi nieużywaną - podpinana wcześniej do modemu PCMCIA Huawei.

Antena ma złącze FME z przejściówką na CRC9 - będzie pasować ?

Edytowane przez eragonn14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, ja sie pozwole podczepic pod temat, jako ze tez chodzi mi o siec domowa wifi :) a nie chce zakladac kolejnego tematu.

chodzi o to, ze od czasu do czasu podczas zwyklego przegladania strona na laptopie (firefox / ie ) polaczenie z internetem zanika. po czym po jakims czasie sie laczy ponownie.

do stacjonarki mam podlaczony router DSL - 2640B dlinka z dostepem do internetu od tp. problem ten nigdy nie wystepuje na stacjonarnym. internet jest caly czas.

laptop na systwie windows vista. moze ktos mial stycznosc z takim przypadkiem i moglby mi pomoc. z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi