pavel54 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam problem polega na tym ze chyba zepsuł się regulator głośności, po włączeniu głośników lata sobie jak chce, trzeba pare razy "stuknąć to" zaskakuje na odpowiednia drogę :lol2: bo inaczej zanika dźwięk pomimo tego że suwak jest na dalej niż połowie :lol: przycisk standby też czasem nie działa w ogóle i nie wyłączają się głośniki :/ wyglada to tak że np. suwak jest za połową w windzie nic nie ściszane a dźwięku nie słychać albo ledwo słychać, daje na maximum i mam taką głośność jak normalnie na ~ 1/4 :sad: - popieszczę parę razy pięścią i nagle zaskakuje na prawidłową regulacje i wiadomo podgłaśnia się. Jakieś pomysły co można z tym zrobić w domowych warunkach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 lutownica i nowy potencjometr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawex1983 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Jak dostać się do potencjometru? Zdejmując tylną ściankę nie ma do niego dostępu, gdyż jest jeszcze przegroda z głośnikiem wklejona na stałe. Czy z przodu zdejmuje się ten czarny plastik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiu Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Hej To srebrne pokrętło wyciagasz i odkrecasz potencjometr, a przedni panel przykrecony jest na 4 srubki torx jesli sie nie myle i powinnes jakos poradzic sobie z ich odkreceniem Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawex1983 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) Pokrętło wyciągnąłem. Potencjometr mógłbym wykręcić, lecz wpadnie do środka. Gdzie szukać śrubek od przedniego panelu? PS. Chyba rozwiązałem mój problem. Prawdopodobnie kabel od diody w pokrętle blokował potencjometr. Edytowane 28 Grudnia 2009 przez slawex1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...