athlonik85 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam Miałem zainstalowany testowo windows 7. Skończył się okres testu i chciałem wrócić na xp. problem pojawił się przy formatowaniu partycji z płytki XP. Niby wszystko poszło ok , ale po resecie HDD widziany jest w BIOS jako LRG, SATA 2, 160 GB zamiast LBA . W ustawieniach nie da się wymusić LBA , mam tylko opcje Large albo Auto. Jest ustawiony na auto. Płytka XP to jenda z pierwszych wersji jeszcze bez zintegorowanego SP2 W czym tkwi problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 W czym tkwi problem ?Bardzo dobre pytanie! Jeśli system się instaluje normalnie, działa normalnie, widzisz całą powierzchnię dysku, nie giną dane, a transfery są ok, to także nie wiem, w czym tkwi Twój problem. Jeśli napis "LRG" zamiast "LBA" nie ma wpływu na działanie systemu i kompa, to problemu nie widzę. Równie dobrze może tam pisać "LOL". Byle tylko wszystko działało poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...