Skocz do zawartości
zaodrze244

Opinie Użytkowników Cm 690 Dominator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Muszę kupić sobie nową obudową, bo chiefteck cx-03b którego obecnie posiadam doprowadza mnie do szału bo ciągle coś w nim brzęczy. Zastanawiam się nad zakupem coolermastera 690 dominatora bo jest dla mnie w przystępnej cenie ale mam kilka wątpliwości:

1. czy obudowa ta dobrze tłumi drgania dysków twardych - mam ich 5 także wszystkie zatoki będą obsadzone czy nie będzie to powodować jakiś mega wibracji albo co gorsze - buczenia budy... chiefteck kompletnie sobie z tym nie radził i dyski mam teraz zawieszone na gumkach :P na zasadzie ósemki...

2. czy wejdzie mi do niej swobodnie gtx 280? a może i nawet ati 5970??

3. czy blachy tej budy są cienkie miękkie jak w shitowych chińskich budach, czy są możę dość grube a cała obudowa jest sztywna??

to by było na tyle jak coś mi się jeszcze nasunie to będę pytać. :)

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) nie tłumi, jak zresztą większość budek. mam w niej 2 dyski samsunga. jeden jest w koszyczku i w czasie pracy charczy ze slychac w drugim koncu pokoju, drugi wisi na gumkach i go nie slychac prawie wcale.

A tak wogole to po co ci 5 dysków.... raid + magazyn 2tb = 3 dyski.

2) wejdą

3) sztywna.

Edytowane przez sosna24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi