mateuszgreloch Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ech panowie pomóżcie. Od około dwóch tygodni co około 30 minut rozłącza mnie z internetem.. Router z którego korzystam to Linksys WRT160N, połączenie zapewnia mi lokalny provider - Leon. Do routera podłączony kablem jest PC stacjonarny oraz PS3, a laptop odbiera sygnał po wifi [jednak od routera dzieli go tylko jedna ściana, więc sygnał mam na maxa] Łącze nie jest obciążane [tzn chodzi tylko gg/firefox], a i tak rozłącza z netem. Próbowałem przywracać ustawienia fabryczne routera, resetowałem też urządzenie [przycisk reset] i dalej nic. Jedyne co pomaga, to wyciągnięcie na chwilę wtyczki zasilania z linksysa, odczekanie pół minuty i ponowne podłączenie. Kompy są przeskanowane i wolne od wirusów.. Czy to oznaka że router pada? A może to coś z kompami? Nie chcę niepotrzebnie formatować dwóch kompów by dowiedzieć się żę to wina routera. Odchodzę już od zmysłów, bo co chwilę muszę latać do drugiego pokoju i bawić się wtyczką routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Może jakiegoś klienta rozłącza, bo jest opcja 'czas klienta DHCP' czy coś w tym rodzaju, zaktualizuj soft albo drivery, czy coś w tym rodzaju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Mam identyczny problem z modelem WRT54G2, dopoki na komputerze 'cos sie robi' wszystko smiga ale gdy zostawie go na pare godzin po wybudzeniu z uspienia nie ma polaczenia i pomaga tylko restart routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...