Witq Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Witam. Albo jestem ślepy albo tego po prostu nie ma. Mój problem polega na braku w BIOS'ie ustawień związanych ze zmianą mnożnika lub częstotliwości szyny HT. Przekopałem cały BIOS i nic. Może płyta jest budżetowa i nie jest to żaden wyczynowy sprzęt. Dziwi mnie ta sytuacja bo BIOS zawiera wszystkie niezbędne funkcje przy OC poza tą jedną, jest nawet zmiana napięcia na chipsecie gdzie "moja stara" tego nie miała. Mój sprzęt to Asus M2N68-AM SE2, na tym siedzi Athlon X2 4200 oraz 2x2GB Corsair 800Mhz. Update BIOS'u nie pomógł. Naprawdę zależy mi na OC procesora, gdyż ostatnio bardzo niedomaga, jest dużo za słaby jak na moją kartę. Puki co max na jaki mogę sobie pozwolić to dodatkowe 7% poprzez funkcję "Overclocking Profiles". Bez zmiany HT wiele nie zdziałam, już przy HTT ustawionym na 220Mhz są problemy. Na "mojej starej" Asus M2N wyciągałem dużo więcej, mimo dość biednego BIOS'a ale z funkcją zmiany HT. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Sławomir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zajrzałem do instr obsługi Advanced->JumperFree Configuration ,ale widze , że tylko mozna mnożnik procka ustawiać Ściągnij najnowszy Bios 1002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witq Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Dzięki za odpowiedź. Zmiana BIOS'u to pierwsza rzecz jaką zrobiłem. Niestety nic to nie dało (wgrałem od razu tą wersję, którą podałeś). Nie wiem co jest, to jakaś totalna poraszka. Dlaczego w sumie dość nowa płyta z mnogością opcji do OC nie ma tak podstawowej rzeczy? Ktoś ma jakiś inny pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...