Adam_TVS Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Witam serdecznie, Mam pewien problem, a raczej ma go moja kuzynka. Mniej więcej tydzień temu zakupiła notebooka, a odpaliła go tak na dobrą sprawę dopiero 3 dni temu. Okazało się, że co chwilę wyskakuje BSOD, tak więc poleciłem oddanie do serwisu. Wczoraj był u niej informatyk w związku z dostępem do sieci i przy okazji spytała go, czy nie dałoby się czegoś z tym zrobić (to chyba jej znajomy) i dała mu sprzęt, który został jej zwrócony dzisiaj. Problem nie zniknął, natomiast system operacyjny owszem, tzn. jego oryginalna kopia. Informatyk zainstalował podobny system (również Windows 7) z oryginalnej płyty (aby tak wydaje się kuzynce), ale wielkiego znaczenia to nie ma, bo legalnym nazwać go nie można. Pytanie jest teraz następujące... czy oddając sprzęt na gwarancję nie przyczepią się do tego, że system jest nielegalny? Czy ściągając system z internetu i instalując przy pomocy oryginalnego klucza z naklejki będzie on tak samo legalny jak ten fabrycznie zainstalowany?:) Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia jak wygląda to w takiej sytuacji. Nowy system jest tak samo czysty jak stary, kuzynka zdążyła zainstalować jedynie Skype, a teraz ma jeszcze większy problem. Zamiast oddać laptopa po prostu na gwarancję zastanawiamy się, czy nie odrzucą jej właśnie z tego powodu. Prosiłbym o jakieś porady dotyczące powyższej sytuacji. Dzięki z góry, Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 I tak zazwyczaj reinstalacja systemu w serwisie następuję, więc nie widzę problemu, żeby oddać laptop nawet z nielegalnym systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...