polowniak Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam! Mam następujący problem: Mam połączone ze sobą 2 komputery kartami sieciowymi Reltek jakieś zintegrowane! W jednym kompie mam karte sieciową bezprzewodową Edimax i jest tak że albo mam sieć wewnętrzną albo Internet. Żeby net śmigał musze wyłączyć tą 2 kartę, żeby była sieć musze wyłączyć edimaxa. Co może być przyczyną?? Bo już ze 2 dni kombinuje i szukam po sieci i nic ;/ A i jeszcze jedno jak udostępnić Internet żeby śmigała na obu komputerach?? Czy jedyna możliwość to router?? Czy moża to jakoś udostępnić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Od czego zależy to czy masz dostęp do internetu czy do sieci? Powiedz jaki provider (modem na USB czy RJ-45) i jak to masz rozwiązane w domu jakoś bardziej obrazowo Internet udostępniasz poprzez Panel Sterowania->Połączenia sieciowe (wybranie któregoś z nich->Właściwości i w zakładce 'zaawansowane' jest pole 'Udostępnianie połączenia internetowego'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polowniak Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Powracam do tematu, a wiec tak… http://img683.imageshack.us/img683/6514/beztytuum.jpg w linku schemat sieci W K1 jest karta sieciowa (zintegrowana) i modem bezprzewodowy wpięty na płytę główną. Za pomocą karty zintegrowanej jest siec wewnętrzna Jak mam włączone obydwa te urządzenia to nie mam ani sieci ani Internetu. Jak wyłączę (system-> manager urządzeń) modem to mam sieć pomiędzy tymi 2 komputerami jeśli natomiast wyłączę kartę sieciową to mam Internet. Dodam ze sieć wewnętrzna nie chce sobie sama skonfigurować adresów IP itp. Msze wszystko ponadawać ręcznie inaczej sieć nie działa kompy się nie widzą!! Jak zapodam te adresy to Internet nie chce się włączyć wyskakuje komunikat (nie pamiętam dokładnie) żebym w ustawieniach zaznaczył automatyczne pobierania adresu sieciowego. Jak to trzeba ustawić żeby działała sieć wewnętrzna i żeby Internet był na obydwóch kompach?? Czy adresy sieciowe muszą być takie same na tych 2 kartach w jednym kompie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Proszę o wynik ipconfig /all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...