ryba Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 hejka z samego rana :lol: Co tu duzo mowic, trzeba bylo wylac troche ln2, bo jakies nudy ostatnio, a i ze za zimno nie jest, to trzeba bylo sobie troche pomoc. 200L ln2 przez 3 dni, paleta prockow i jakies wyniki sie pyklo. Ale zacznijmy od gniota, jakim jest Sempron 140. Z racji tego, ze Milans mnie meczyl o udzial w Country Cup i do 5 stage potrzebowalismy single core, on wynalazl ze Sempron 140 z plyta GBT leci wysoko... no ok, on sobie zrobil 5.5GHz, Chaos 5GHz z innym prockiem na CIIIF, to ja co moglem zrobic? Trzeba bylo sobie wybrac jakiegos. Zaczynajac od lewej: najlepszy single core z calej stawki, ale bez mozliwosci odblokowania mnoznika; drugi dal sie odblokowac, ale dzialal niestabilnie niezaleznie od napiec/temperatur; pozostale trzy byly juz niemal identyczne i wszystkie daly sie odblokowac. A oto wyniki, 1 core na pierwszym z lewej, wprime na srodkowym: VALIDACJA GDYBY KTOS ZNOWU PRZEOCZYL Ok, koniec zartow z sempronem ;) to byla szybka akcja na 2-3h zabawy. Prawdziwy benching to byl Phenom 965. Paletki prockow nie zobaczycie, ale bylo ich +20 ;) Po 3 dniach zabawy i przerzucania prockow w te i we wte, wybralem sobie dwa, z ktorych jeden to istny kozak na valida i single core, ale mierny do 3D. Natomiast drugi to twardziej jesli chodzi o 3D/wPrime. Narazie pokaze wyniki z 2D, 3D wlasnie zaczynam robic. Jako plyty uzylem nowiutkiej GBT 790FXTA UDP5. Plytka bardzo przyjemna, lecz z racji nowosci BIOS jeszcze nie jest dopracowany, wydajnosc troche odstaje od innych plyt i czasami sa problemy z uzyskaniem wysokich MHz, ale po niezliczonych probach udalo sie uzyskac WR w ogolnej kategorii AMD. Zasilacz to nowiutki Antec Quattro 1200W, bydle like hell. Pifast Kingpina zostalo pobite na 200MHz nizej taktowanym procku i tylko z ln2, a nie z lhe. Plyta GBT w tej chwili nie nadaje sie jeszcze do 1M, a szkoda, by bylyby duze szanse na zblizenie sie do rownych 10 sekund. Ok, to narazie na tyle, dewar pelny wiec mozna zaczac sesje 3D. Do pozniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 chyba oczadział, sypnął wynikami jak magik z rękawa ;) wery wery najs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksieciunio Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 WOW normalnie gratki za tak dobre wyniki. No i mogę tylko pozazdrościć tak sporej ilości sprzętu. Powodzonka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 jestes w pl czy w usa ? :D bo na xs można wyczytać, ze yp kreci z chew* ;) poza tym wyniki sycą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Ani tu, a ni tu, a dla scislosci, to obaj sa jakies 2-3 metry odemnie, tak jak Hiwa. Szczerze? Te wszystkie wyniki zostaly zrobione wczoraj od 12 do 20. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 A ta tajwańska cola to tez selekt ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Nie no wyniki Super. Czekam na wyniki z Sesji 3D. Pochwal się gdzie jesteś. Szkoda że mój Q9550 nie jest w rękach ryby bo WR było by Gwarantowane. Edytowane 10 Grudnia 2009 przez KamilGrzbiecik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 A ta tajwańska cola to tez selekt ? ;) Procz ryzu, zaczelem tez importowac tez CC i inne skosnookie produkty ;) Nie no wyniki Super. Czekam na wyniki z Sesji 3D. Pochwal się gdzie jesteś. Szkoda że mój Q9550 nie jest w rękach ryby bo WR było by Gwarantowane. Sorry, ale ja juz nie powracam do staroci, bo z tego nic dobrego nie wychodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Sie nameczyl przy tym :) Gratulacje! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Ładnie, ładnie. Gratz! Ta skośna cola mnie rozwaliła :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 :gitarzysta2: Kontener to ten Twój ostatni projekt? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 no niezle prawie 7ghz :rolleyes: gratulacje :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) no .. gratsy rybson .. wracaj bo sie smutno samemu kreci :P :lol2: :blink: Edytowane 10 Grudnia 2009 przez Chaos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Sorry, ale ja juz nie powracam do staroci, bo z tego nic dobrego nie wychodzi.To jest po prostu brak skilla, a nie ma możliwości nadrobienia lepszym sprzętem ;) PS Gdzie valid? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Dobra, to pochwale sie nieskromnie wynikami 3D. 03 jak obiecalem, pobilem wszystkich na AMD z grafami na stockowym chlodzeniu ;) Szkoda jedynie, ze tak piekny zestaw 3x5870 sie marnowal :sad: jedna z graf miala problem z tolerowaniem temperatury ponizej 0*C takze taktowanie max 1100 na rdzeniu udalo sie wyciagnac... czego oczywiscie nie zapisalem wyniki tylko na stocku. No, to rekord polandu znowu w moich lapkach ;) chyba ponownie mam komplet, nie chce mi sie sprawdzac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Pojechane :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Nie ma co, ładne wyniczki ;) Ale nie dziwoja z takimi karciochami i prockiem ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Gratuluję! Z tak fachowym sprzęciorem to i tak niektórzy by legli na 3.5g :P Weź tam 5870 jedno do kieszonki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Heh fajna zabawe miałeś :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hefilion Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Towarzystwo wzajemnej adoracji :) Graty wyników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...