fenikstomek Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Witam! Od kilku miesięcy wiatraczek na moim chipsecie strasznie głośno chodzi. Chciałbym go wymienić na nowy, tylko nie wiem jaki. Czy zakup http://www.allegro.pl/item838862064_scythe...14db_cisza.html będzie odpowiedni do mojej płyty głównej? Czy powinienem poszukać czegoś innego? Mój komputer składa się z: AMD Athlon 64 x2 4800+ \ Gigabyte GA-K8NSC-939 \ GoodRam 2x1GB 400 \ AGP POWERCOLOR RADEON HD 4670 1GB DDR3 \ WD VelociRaptor 2,5" 3000BLFS 300 GB\ Be-quiet Pure Power L7-530W \ Belinea 102035 22'' \ Windows XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Może być jeśli nie przeszkadza Ci wycie 40mm wentylatora. Wiatraczki masz na odpustach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 @ Autor: Zależy ile masz funduszy. Ja na Twoim miejscu zainteresowałbym się jakimś lepszym radiatorem. A te małe uszoje*ne wentylatorki sobie podaruj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 któryś z zalmanów ZM-NB47J lub NB32K lubNBF47J hr-05 hr-05 sli kwestia kasy. płyta w garść marsz do sklepu i dobierasz radiaxa tak aby *) nie wadził Ci o grafikę ewentualnie dzwiękówkę, wi-fi czy co tam używasz na pci *) rozstaw kołków na regulacji się zgodził Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 HR-05 na ten chipset to zbędny wydatek IMHO. Ostateczność to NB47J Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenikstomek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Budżet jaki przeznaczyłem to kwota do 100zł. Nie mam zbyt wielkiej możliwości zabrania komputera do sklepu i wybrania odpowiedniego radiatora. Czy jeśli teraz mam radiator z wentylatorem a zamienię na bez wentylatora to będzie wszystko dobrze się chłodziło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Chłodzenie będzie lepsze. Poszukaj jakiś używek na allegro, bo można dostać za ~50zł. Dla pewności radziłbym wersje SLi czyli zagiętą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 zmierz rozstaw kołków i dobierzesz przez neta radiaxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenikstomek Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Ponieważ nie mogłem za bardzo poradzić sobie z wyborem radiatora, gdyż każdy był za wysoki i zahaczałby o moją kartę graficzną zakupiłem więc wentylatorek na radiator. Jak narazie jestem bardzo zadowolony :) Tylko szkoda że moja płyta główna nie pokazuje jaką ma temperaturę chipset :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...