winndu Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Mam pytanie moze ktos potrafi mi pomoc dzisiaj kupilem komputer i chce wsadzic byle jaka plytke i gdy chce otworzyc folder w moj komputer z cd to wyskakuje takie cos http://img709.imageshack.us/img709/1345/niedzialacdrom.png Pomożcie prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Hmm... Na klawiaturze: WIN + R W okienku Uruchom wpisujesz: gpedit.mscSą 2 gałęzie: "Konfiguracja komputera" i "Konfiguracja użytkownika". Następnie masz "Szablony administracyjne" i na dole "Wszystkie ustawienia". Kliknij na "Wszystkie ustawienia". Na liście po prawej znajdź wpisy: Dysk CD i DVD: odmowa dostępu do odczytuDysk CD i DVD: odmowa dostępu do zapisuDyski wymienne: odmowa dostępu do odczytuDyski wymienne: odmowa dostępu do zapisuUpewnij się, że zarówno na konfiguracji komputera, jak i konfiguracji użytkownika wszystkie 4 opcje ustawione są na "Nie" lub "Nie skonfigurowano". W przypadku ustawienia "Tak" musisz je zmienić na "Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winndu Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) jak na klawiaturze win + r bo nie rozumiem ;/ a jak w uruchom wpisujhe ten kod to mi blad wyskakuje ze takiej komendy nie ma mam windows 7 jak cos 64 bit Edytowane 10 Grudnia 2009 przez winndu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Auć! Ugryzłem się w język. Masz klawisz "Win" - tudzież taki z flagą Windows? Ten pomiędzy CTRL i ALT... Klawisz R to chyba wiadomo. ;] Przytrzymując Win i wciskając R, otworzysz okienko do uruchamiania programów. Jakiś kretyn od W7 wyłączył do niego dostęp z menu. Sam nie wiem po co... :mur: ------------- GRRR... tylko pewnie wersja HOME, a tam tego nie ma... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winndu Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 no ale wpisuje i pisze ze nie ma takiej komendy gpedit.msc no to co mam zrobic teraz? zeby dzialal mi ten cd rom ehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milkman Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Jakiś kretyn od W7 wyłączył do niego dostęp z menu. Sam nie wiem po co... mur.gifkomendy możesz wpisywać w ,,wyszukaj programy i pliki" albo wpisać słowo uruchom i też da radę. W menadżerze zadań , jest wykryty napęd ? Jeśli tak to czy jest włączony? Spróbuj go zaktualizować ... Edytowane 10 Grudnia 2009 przez Milkman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winndu Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 niewiem czy jest boziu poprostu naciskam i wyskakuje blad o braku dostepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milkman Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) rozumiem, że nie ty instalowałeś windowsa ( na 99% był instalowany właśnie z tego cd romu - więc działa ) sprawdziłeś to : W menadżerze zadań , jest wykryty napęd ? Jeśli tak to czy jest włączony? Spróbuj go zaktualizować ... jeżeli czegoś nie rozumiesz to powiedz, napiszę jaśniej już tłumaczę : prawym guzikiem na ikonkę mój komputer -> Właściwości ; Następnie w lewym górnym rogu ,,Menadżer urządzeń" . Teraz szukasz zakładki : ,, Stacje dysków Cd-ROM/DVD" i tam po naciśnięciu powinieneś mieć swój napęd cd/dvd. jeżeli jest : to dwa razy na niego naciśnij->zakładka ,,sterowniki" -> ,,aktualizuj sterowniki" -> ,,wyszukaj automatycznie bla bla" reset kompa i patrz czy działa. jeżeli nie ma żadnego cd-roma lub jest jakieś urządzenie ze znakiem zapytania to: -jeżeli jest jakies urządzenie ze znakiem zapytania -> to samo co z aktualizacja powyżej -jeżeli nic nie ma to na pasku zadań nacisnij ikonkę ,,skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu" jezeli dalej [gluteus maximus] to warto poszukać napędu w biosie , jeżeli nie ma w biosie to trzeba będzie raczej otworzyć obudowę i sprawdzić czy jest dobrze podłaczony Edytowane 10 Grudnia 2009 przez Milkman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winndu Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 a jak to sprawdzic w menadzerze gdzie to jest napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) D:\ jest niedostępny D: jest w grupie dyski twarde a nie urządzenia z wymiennymi nośnikami pamięci. D: to na pewno cdrom? Jaki napęd masz widoczny pod tym komunikatem błędu? Kliknij prawym na ikonce i wybierz eksploruj, może zadziała. Edytowane 10 Grudnia 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirdan Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Ale dlaczego ten napęd widnieje jako dysk twardy? Nie chce mi się przełączać na siódemke ale czy napędy dysków nie sa oddzielnie???? coś tu jest więcej schrzanione niżeli tylko odmowa dostępu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Hmm.. A ile masz partycji w systemie? 2 czy 3. Jest taka opcja, że Vista/W7 blokuje dostęp do partycji z Windows XP. Jeśli więc napęd jakimś cudem wbił się pod tą literę, to mogą być takie krzaki. W menu start najedź na "Komputer", kliknij prawym klawiszem myszy i wybierz "Zarządzaj". Gdy pokaże się okno zarządzania, odszukaj na drzewku "Magazyn", a w nim "Zarządzanie dyskami". Następnie wciśnij Alt+Print Screen na klawiaturze (PS znajduje się obok F12). Włącz MS Paint, wklej fotkę przy pomocy Ctrl+V, zapisz fotkę w formacie JPG. (bardzo ważne! - BMP to strasznie wielki format). Następnie wrzuć fotkę np na www.imageshack.us i podaj linka do niej tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winndu Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zrobiłem już formata i działa . A mam pytanie na temat podkręcania procesora podkreciłem procka z 3ghz na 3,3 ale czemu nie widać tego że jest 3,3 w moj komputer w wlasciwosciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...