wampir Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Jak kazdy pewnie wie MSI kt3 ultra 2 podnosi Vcore tylko o 0.1 V wiec alby popedzic mojego xp wyzej konieczne jest podniesienie napiecia . Kiedys na duronie mialem zamalowane mostki tak ze w defaulcie dawalo 1,85 a z tym athlonem to nie wiem co zrobic , mam do wyboru : 1. zamalowac olowkiem mostki zeby dawal w defaulcie 1,85 V 2. wlozyc drut w socket aby uzyskac 1,85 V Ktora metoda jest bezpieczniejsza ? ( pekam troche ze ten drut moze gdzies narobic zwarc , z drugiej strony mialem pomalowane kiedys olowkiem i np jak zmienialem wartosc Vcore to pojawialy mi sie jakies dziwne znaczki zamiast liczb :( CO radzicie ? Procek gad jeden nie chce isc na 12x166 przy 1,7V mimo ze na 11x166 idzie na default , mysle go troche wygrzac moze pojdzie ?? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Procek gad jeden nie chce isc na 12x166 przy 1,7V mimo ze na 11x166 idzie na default , mysle go troche wygrzac moze pojdzie ?? :roll:tu mogę cie pocieszyć że nie jesteś jedynym - mój też robi 1.83@1.6v a do stabilnego 2ghz potrzebuje 1.775v :| (JIUCB0251) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Malowanie ołówkiem odpada- numer ten był dobry dla duroniów i athlonów Thunderbird- inna obudowa. Pozostaje Ci lakier przewodzący lub "zadrutowanie" proca- o tym ostatnim masz "kilka" stron- wiele ludków to robiło i nie trafił się ani jeden, który zepsuł proca tą metodą. POLECAM! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 ok dzieki , mam juz to duze zdjecie z rozrysowanymi dziurkami w sockecie a teraz tylko jaki gruby ma byc ten drucik czy taki np z kabli od wentyli bedzie ??? ( oczywiscie chodzi mi nie o caly tylko o ten "skladowy" cienki z ktorych caly kabel jest poskrecany) Jak myslicie czy da sie go wygrzac zeby chodzil na te 12x166 przy 1,7 bo chce go na 1,85 troche pomeczyc. Czy tez moze jestem naiwny? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 mozesz ciac mostki nie zamalowywac ale co ja wogole gadam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 ok dzieki , mam juz to duze zdjecie z rozrysowanymi dziurkami w sockecie a teraz tylko jaki gruby ma byc ten drucik czy taki np z kabli od wentyli bedzie ??? ( oczywiscie chodzi mi nie o caly tylko o ten "skladowy" cienki z ktorych caly kabel jest poskrecany) Drucik cieniuśkie Drutowanie ma tą zaletę, że w razie jak by co - nic nie widać - żadnych śladów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gostek Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 A dlaczego nie v-mod płyty? Gdzieś było na forum. Ja zrobiłem na kt4v i narazie próbowałem do 1,95V bo ogranicza mnie słaby cooler - CoolerMaster Silent (swoją drogą bardzo cichy wentylator). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 A jak go robiles ?? Lutowales cos na plycie ?? Ja mam jeszcze gwarancje i zalezy mi na tym zeby jej nie stracic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gostek Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Trzeba dołączyć do 7 nużki układu HIP 6302 (o ile się nie myle, jak jesteś zainteresowany przeszukaj forum) potencjometr 50 k (dzięki temu uzyskamy płynną regulację)a drugi koniec połączyć z masą. Technika jest dowolna, ja jednak bałem się lutowania i użyłem kleju do naprawiania ścieżek w ogrzewaniu tylnych szyb samochodowych, można go dostać w sklepach motoryzacyjnych. Potrzebna jest jeszcze cierpliwość i nietrzęsące się ręce. Co do gwarancji - wszystko na własne ryzyko! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Mam 3 pytania do ekspertów. 1. Czy 2208 MHz przy 1,85v to nie jest zbyt kiepski rezoolata? Mój anthek to seria 0306. 2. Napięcie proca ustawiłem 1,85, ale monitoring podaje 1,81 ze spadkiem przy obciążeniu do 1,79V (zgroza). Czy to jest normalne? Jak u was trzyma się Vcore? Zasilacz 400W. Sprzęt jak w podpisie. 3. Czy to normalne że Radek8500 zasyfia ekran przy FSB powyżej 185MHz (mnożnik 1/5)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 A jak ustawiles te 1,85V ??? drut mod czy mod plyty ??? Jak zasilacz trzyma inne napiecia np 3.3 , 5 , 12 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 DrutMod 3.3V spada do 3,23 5V spada do 4,84 12 wzrasta;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 No to zasilka mowi NIEEEEEE ( tak jak jadacy pod gorke maluch :) A jaki drut uzyles do moda i jakies praktyczen rady odnosnie np jaki te druciki byly dlugie jak je wkladales ? Pisz wszystko co Ci przyjdzie do glowy na ten temat :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Wampir poczytaj cały topic o drutowaniu tam jest wszystko opisane i jeszcze przez tą metode żaden user nie rozwalił procka.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Wampir: 1. Zrób żyletką albo zaostrzonym nożem rowki na sockecie, coby druciki w nie weszły. Inaczej procek może się minimalnie gibać. 2. Druciki około 1cm długości, może ciut więcej. Głębokość socketa możesz sprawdzić np igłą. Na razie nic mi do głowy nie przychodzi, co jeszcze nie zostało powiedziane na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotharek Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 A dlaczego nie v-mod płyty? Gdzieś było na forum. Ja zrobiłem na kt4v i narazie próbowałem do 1,95V bo ogranicza mnie słaby cooler - CoolerMaster Silent (swoją drogą bardzo cichy wentylator). Witam ! masz kt4v- 6712 ? moze rzuc mi linka do strony z V-odem do tej plytki ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 A mozesz mi powiedziec jeszcze czy dobzre rozumuje . Gdy ustawie drut modem 1,75 to bede mogl w bosie ustawic 1,65 i 1,85 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ...Witam ! masz kt4v- 6712 ? moze rzuc mi linka do strony z V-odem do tej plytki ???bylo nawet wczoraj sam wrzucalem http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=31520 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 no to mam pytanko zrobilem Vmoda plyty wszystko chodzi stabilnie na 2250 Mhz przy 1.94 V, do windy wchodzilem przy 2400 Mhz i po minucie reset 2.11 V. Zeby bylo smiesznie to mam nowa zasilke 550 W napiecia to 3.3 - 3.26, 5 - 4.81, 12 - 12.28. Mam ja wymienic z tego powodu ze pokazuje mniej niz powinna. Dodam ze poprzednia zasilka 300W podawala prawie te same napiecia. Odczyty sa z sandry i biosa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...