smiglo83 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Witam i zwracam się do was z pytaniem o procesor. Mam płyte MSI P35 Neo-F i na niej Celerona 420. mam ok 180 zł na zakup procesora. Mój wybór padł na te dwa modele. Który byście mi polecili do radka 4730 tak żeby karty nie ograniczał?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 E3200 ma na starcie 2,4ghz (jakbyś nie myślał o o/c) a i podkręci się spokojnie do minimum 3,4ghz. Może i mniej cache niż stary E6300, ale za to mniejszy proces technologiczny - mniejsze zużycie prądu, niższe temperatury no i większa podatność na podkręcanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 (edytowane) Przeczytałem cały wątek dotyczący tej płyty na forum i piszą w nim ludzie że płyta ma fochy jeśli chodzi o procesory na szynie FSb 800 Mhz. Jak sie sprawuje z Celeronem E3200?? Bo jeśli będe miał do wyboru Celka z problemami obsługi a stare C2D na FSB 1066 Mhz to zdecydowanie wolę C2D. Edytowane 11 Grudnia 2009 przez smiglo83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Za 180 zł masz już E5200 z drugiej ręki, z przesyłką. Jeśli nie musisz mieć koniecznie FV i nowiuśkiego proca, to w tej cenie, i zakładając, że Ci się nie uśmiecha kręcić, E5200 będzie raczej lepszym wyborem. 2MB to nadal niewiele, ale 2x więcej niż 1MB, a w grach to jednak ma znaczenie. Z drugiej strony czemu zacna płyta na P35 ma stroić fochy z tak niskim FSB? Tym bardziej, że działa u Ciebie z takim właśnie FSB. Spróbuj może na początek puścić tego Balerona 420 na 266 zamiast 200. Na bank będziesz mógł to zrobić z takim E3200 czy E5200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Celeron którego posiadam lata sobie ładnie na 2.66 Ghz (333*8). Z tego co czytałem o tej mojej płycie to właśnie nie bardzo lubi się z procami na szynie 800 Mhz a na takiej jest właśnie E5200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Poczytaj sobie temat o swojej płycie, wydaje mi się, że takowy istnieje na forum i popytaj tam jak masz jakieś wątpliwości odnośnie danego modelu procesora współpracującego z tą mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocrat Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 A ja polecam e6300. Właśnie go kupiłem i podkręca się super. Mam go na płycie z i965, ale kupiłem go od kolesia, który kręcił go na płycie z p35 i mówi, że śmigał jak laleczka. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...