Skocz do zawartości
HAL9000

Laptop Hp Nx6310

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po raz pierwszy.

Zazwyczaj tego nie robię ale tym razem skopiuję swój post z innego forum gdyż tam nie spotkał się z żadną odpowiedzią.

"Jest moze na forum jakiś ekspert od laptopów hp lub ktoś, kto wie na temat laptopów więcej ode mnie (co nie powinno byc trudne)?

Problem dotyczy modelu nx6310 i przedstawia się następująco. Przy próbie włączenia laptopa jedyne co się dzieje to 8 krotne mignięcie diody zasilania i na tym koniec nawet ekran i wentylator się nie uruchamiają czyli zupełnie nic nie rusza nie słychać pracy dysku więc podążając za jedynym śladem czyli ta migającą diodą trafiłem na http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1383141.html i w efekcie na to http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...ectID=c00274415

Invalid ROM based on bad checksum | Power LED blinks red eight times, once a second, followed by a two second pause, and eight simultaneous beeps are sounded. | Reflash the ROM using a ROMPaq diskette.

Replace the system board.*

co nie brzmi optymistycznie jednak są pewne rozbieżności mianowicie inny model i brak sygnałów dźwiękowych i odstępy czasowe są inne. Dodatkowo laptop nie ma napędu fdd a nawet gdyby miał to jak przy pomocy dyskietki zaktualizować bios gdy komputer nie chce się włączyć? :-?

Jakieś porady od czego w ogóle zacząć?"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Naprawialem juz taka usterke tylko nie pamietam co bylo uszkodzone. Po czym nastapila awaria? W jakich okolicznosciach?

Juz sobie przypomniałem :) Jesli jestes zainteresowany naprawa napisz do mnie na PW lub skorzystaj z formularza zgłoszeniowego widocznego na mojej stronie w zakładce serwis (link w moim podpisie nizej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi