Skocz do zawartości
pastor

Moje testy nukleona

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra witchunter, jak dotąd zawsze mi dobrze temp. pokazywało i dziwne że nagle przestało no nie?  :lol:  Chodzi o to że przy niskich temp otoczenia są możliwe takie temperatury... Nie chcem się kłócić, ale wcześniej na jednym z lepszych coolerów miałem około 50*C... I na bank było tyle bo większość znajomych na tym coolerze, na różnych płytach tak miała... Więc wątpię w przekłamania mojego mobo... No ale może się myle więc nie kłóce się ;]

Nawet jesli przyjmiemy, ze na powietrzu miales 50C razem z szeregiem kumpli, to nie porownywalbym na twoim miejscu w zadne sposob wynikow AC vs WC z tego prostego wzgledu, ze termistor w socketcie reaguje bardzo na fakt, czy wokol socketa przeplywa powietrze (ac) czy nie (wc). Dla przykladu moja plyta miala roznice ok 5-8C w zaleznosci od tego, czy dmuchalem na socket wiatraczkie czy nie.

I pewnie, taka temperatura jest mozliwa, ale jak juz mowilem, zeby miec 28C w stressie na procesorze wydzielajacym 100W musialbys miec bardzo dobry blok (raczej nie-nukleon) i temp wody w okolicach 10C, a wiec temperature otoczenia (przy bardzo dobrej chlodnicy) najwyzej 9C :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jesli otworzymy okno i temperatura spadnie troche to idzie ladnie zbic temperature.

U mnie w tej chwili jest w pokoju ok 18,5 stC , na tytanie AC mam 32 stC w windozie nie obciazony (ok 10%).

Szkoda ze nie ma tak caly czas :(.

A procek taki jak w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja na syfnym bloku CPC mialem 25C w idle po godzinie siedzenia w necie ( po wlaczeniu kompa przez pierwsze minuty temp byla ponizej 10C - CPC wszystko potrafi :D ) i max 33C w stresie po meczeniu 3dmarkiem...

... ale wtedy była zima i moja chlodnica od warburga stala za oknem a woda miala ok 2C

--------------------

ASUS A7N8X del, xp 1700@200x 10, 2x256ddr333, msi gf4 4200, a reszta sie nie liczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi