Witchhunter Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Dobra witchunter, jak dotąd zawsze mi dobrze temp. pokazywało i dziwne że nagle przestało no nie? :lol: Chodzi o to że przy niskich temp otoczenia są możliwe takie temperatury... Nie chcem się kłócić, ale wcześniej na jednym z lepszych coolerów miałem około 50*C... I na bank było tyle bo większość znajomych na tym coolerze, na różnych płytach tak miała... Więc wątpię w przekłamania mojego mobo... No ale może się myle więc nie kłóce się ;] Nawet jesli przyjmiemy, ze na powietrzu miales 50C razem z szeregiem kumpli, to nie porownywalbym na twoim miejscu w zadne sposob wynikow AC vs WC z tego prostego wzgledu, ze termistor w socketcie reaguje bardzo na fakt, czy wokol socketa przeplywa powietrze (ac) czy nie (wc). Dla przykladu moja plyta miala roznice ok 5-8C w zaleznosci od tego, czy dmuchalem na socket wiatraczkie czy nie. I pewnie, taka temperatura jest mozliwa, ale jak juz mowilem, zeby miec 28C w stressie na procesorze wydzielajacym 100W musialbys miec bardzo dobry blok (raczej nie-nukleon) i temp wody w okolicach 10C, a wiec temperature otoczenia (przy bardzo dobrej chlodnicy) najwyzej 9C :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madx21 Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Ale jesli otworzymy okno i temperatura spadnie troche to idzie ladnie zbic temperature. U mnie w tej chwili jest w pokoju ok 18,5 stC , na tytanie AC mam 32 stC w windozie nie obciazony (ok 10%). Szkoda ze nie ma tak caly czas :(. A procek taki jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXterminator Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 a ja na syfnym bloku CPC mialem 25C w idle po godzinie siedzenia w necie ( po wlaczeniu kompa przez pierwsze minuty temp byla ponizej 10C - CPC wszystko potrafi :D ) i max 33C w stresie po meczeniu 3dmarkiem... ... ale wtedy była zima i moja chlodnica od warburga stala za oknem a woda miala ok 2C -------------------- ASUS A7N8X del, xp 1700@200x 10, 2x256ddr333, msi gf4 4200, a reszta sie nie liczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 skasuj tego posta bo cie ludzie zjedza, za takie brednie gadasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 skasuj tego posta bo cie ludzie zjedza, za takie brednie gadasz. Widac, ze koles lubi ryzyko i dreszczyk emocji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 hehe kumpel na durexie 800 kreconym gdzies na 1GHz @1.95V na takim samym wc jak ja ma 35*C w stresie podczas gdy ja na tym co w podpisie czasem mam 43*C - a dlaczego bo ma czujnik w sokecie umieszczony i zaniza temp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...