Stevex16 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Witam Jestem posiadaczem laptopa Fujitsu Simens model : amilo pi 1536 napiecie : 20V natezenie : 4,5A Laptop dostalem z zasilaczem IBM napiecie : 16V natezenie : 4,5A Laptop działa prawidłowo i stabilnie na tym zasilaczu lecz gdy odlacze zasilacz to komputer po czasie ok 30s wylancza sie. w tacy systemowej mam wyswietlone ze bateria jest naladowana w 75%. by ponownie uruchmoic komputer bez zasilacza musze wyjac baterie odczekac chwilke i wlaczyc komputer. komputer sie uruchamia prawidlowo az do czasu pojawienia napisu witaj nastepuje wylaczenie komputera. komputer na problem z praca na baterii. moje pytania sa naspepujace 1. czy przy podlaczenie niewlasciwego zasilacza mozna uszkodzic baterie lub laptopa? 2. jesli kupie zasilacz uniwersalny do tego laptopa powinien miec 4,5A czy wiecej ? oraz jaka jest prawidlowa konfiguracja zasilacza do tego laptopa? 3. jaka moze byc przyczyna takiego zachowania laptopa? Jestem w stanie udzielic wiecej informacji na temat sprzetu. Pozdrawia Stevex16 i z gory dziekuje za zainteresowanie oraz pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Nie widze problemu?? Jezeli laptop dziala na zasilaczu to znaczy ze zasilacz jest sprawny. Jesli nie dziala na baterii to znaczy ze bateria do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...