Skocz do zawartości
Gość radk91

Telewizor 32" Do ~2100zł

Rekomendowane odpowiedzi

witam

od kilku dni szukam odpowiedniego telewizora do salonu. przeczytałem kilkanaście artykułów typu plazma vs. lcd i hd ready vs. full hd i nadal nie wiem co wybrać, więc tak:

- preferowany rozmiar TV? 32"

- wielkość pokoju? 3,5x4

- jaki sygnał? kablówka, na chwilę obecną sygnał analogowy, po nowym roku cyfrowy

- jaka odległość od ekranu? 2,5-3m

- jaka klasa cenowa? ~2100zł

- więcej oglądasz w dzień czy w nocy? popołudnie, wieczór/noc

- jakie masz nasłonecznienie pokoju? przed południem spore, po południu małe

- przeznaczenie: telewizja oraz filmy dvd, a za jakiś czas br jak ceny spadną

- aktualny tv: CRT 29 cali

co polecacie?

Edytowane przez radk91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu miałem podobny dylemat i zdecydowałem się na Panasonica TX-L32X15E (obecnie 1966zł w ceneo). Jest to mój pierwszy TV LCD, więc nie mam porównania z innymi. Przez 2 miesiące odbierałem na nim Astera SD, nie ukrywajmy, że te telewizory nie są do tego stworzone, ale nie było najgorzej. Teraz z analoga jedynie polsat (czyli odkąd mam N, jeden wyścig F1 i dwie gale bokserskie). No, teraz jako źródło obrazu jest eNka, na kanałach HD obraz jest idealny, na tych z mniejszą rozdziałką nie ma rewelacji, ale to przecież "przez" N a nie TV ;)

Przez kilka dni miałem podłączone do PS3 i grałem w Gran Turismo, nie widziałem żadnego smużenia. Często podłączam do komputera przez d-sub (nie mam hdmi w grafie) i nie sprawia najmniejszych problemów.

Z fajnych ficzerów tego tv: matryca ips, rewelacyjne kąty, 100Hz i tuner DVB-T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nabyłem Philipsa 32PFL7762D i jestem bardzo zadowolony. Radzi sobie ponadprzeciętnie z sygnałem analogowym - przykładowo bardzo dobry tv Sony Bravia KDL-32V4500 przy nim wysiada. Posiada subwoofer co w TV LCD jest rzadkością, a jak ktoś nie ma miejsca na głośniki lub nie ma zamiaru kupować kina domowego to rozwiązanie na wskroś udane. Stosunkowo niski pobór energii - 110W, obrotowa podstawa i żywe kolory to coś co ma znaczenie w codziennym użytkowaniu. Ponadto dzięki zastosowanej matrycy IPS, kąty widzenie są bardzo szerokie,

Na minus zaliczył bym przeciętnego pilota i brak czujnika światła.

Na ceneo jest 13 opinii, można się coś więcej dowiedzieć LINK

Edytowane przez epoxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi