szemek007 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Kupuję tę kartę i chcę się od was dowiedzieć w jakie gry da rade pograć zanim ją założę Proszę o wymienienie tytułów mam nadzieje ktoś się na tym zna i myśle że pogram w takie gry jak Wiedżmin , Gothic 3 , Prince of Persia czy Crysis. Do reszty podzespołów należy: -Celeron D 3.06 Ghr -1 Gb ram Dzięki za informacje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 dobrze że emotke na końcu odpowiednią postawiłeś, bo bym uznał że naprawdę chcesz w takie gry grać. Nie dość że kupujesz szajs, to jeszcze celeron i 1GB ram... Już widzę Cry...tfu Kryzys :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Na tym sprzęcie nie pograsz nawet jak tam wsadzisz 5970 CF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szemek007 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 A co proponujecie zamontować w moim blaszaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hca1c Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 (edytowane) Chcesz tanio, więc: Athlon II x2 240\coś z serii 5xxx Intela Asus 9600GSO TOP, Radeon HD4670 - na tym pograsz w nowsze gry za w miarę małe pieniądze (można szukać używek :) ). Zaznaczam - napewno nowości nie będą płynne na najwyższych detalach. Na konfigu z mojej sygnaturki Crysis chodzi przyjemnie na domyślnych ustawieniach. No i ram-u minimum 2GB - to teraz standard. Ogólnie to byś napisał ile masz kasy i jaki konfig posiadasz :) Edytowane 11 Grudnia 2009 przez hca1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graffix Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Jakby miał brać to co podałeś wyżej, to doliczyć płytę i zasilacz zapewne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Po zerknięciu na grafikę aż boje się spytać o zasilacz... :) Tak czy siak : Napisz co tam jeszcze masz w kompie, ale zasadniczo rzecz biorąc cudów to bym się nie spodziewał. Zawsze jest też pytanie co to znaczy według Ciebie "zagrać". Jeśli chodzi o przyjemną zabawę w przynajmniej średnich detalach, to niestety możesz o tym zapomnieć. Ale jak będzie więcej info to pokombinujemy :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Najlepsza opcja to pozbycie się tego sprzętu co masz ( procek beznadziejny , ram jeszcze ujdzie , zapewne reszta kompa jest na maxa budżetowa ) i kupno nowego kompa : X2 240 / E5x00 - 250-300 zł Dobra płytka pod te procki - 250 zł 9600GSO 384 MB - ~ 200 zł 2 GB DDR 2 lub 2 GB DDR3 - ~ 150 zł Zasiłka - 150-180 zł Dyski i napędy przekładasz na razie ze starego kompa albo jak masz ze 300-400 zł to kupujesz Samsung 500 GB F3 - ~ 200 zł Samsung DVDRW S223C - 99 zł 1 000 zł ( bez HDD i DVD ) minimum , 1 300 zł z HDD i DVD . Może być trochę drogo . W sumie możemy trochę taniej to zrobić . CPU - Sempron 140 - ~ 150 zł Płyta pod AM2+ z VGA integrą - ~ 250 zł 2 GB DDR2 lub 1 GB DDR2 ( jak ta twoja to też DDR2 ) - 150 lub ok. połowę z tego . Zasilacz 400 W - ~ 160 zł . Trochę taniej wychodzi - 640-710 zł . Najtańsza opcja to kupno jakieś używanej karty - Radeon 9500Pro lub 9600 albo 9550 . 9600 można dostać już na allegro od 80 zł . Jest to o niebo lepsze niż 7500LE ( która jest na DDR2 i szyna 64-bit ) a i procek nie będzie zawadzał za bardzo . Coś mi się wydaje że i zasilacz trzeba by było wymienić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szemek007 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Prawdę mówiąc zależy mi tylko na tym by popykać w gry które narazie da rade odpalić na moim blaszaku lecz po świętach na pewno wykombinuje coś z tymi podzespołami ale dziwi mnie to że muj wuja ma kompa gorzszego od mojego i CRYSIS czy WIEDŹMIN chodzi na wysokich detalach czyściutko jego podzespoły to : -AMD 1,7 Ghz -Geforce 7300 gs -1Gb ram Może mi ktoś wyjaśnić co jest tu cudem czy po prostu ktoś podał błędne podzespoły ale sprawdziłem to wszystko sie zgadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 muj wuja ma kompa gorzszego od mojego i CRYSIS czy WIEDŹMIN chodzi na wysokich detalach czyściutko jego podzespoły to : -AMD 1,7 Ghz -Geforce 7300 gs -1Gb ram To jest nie możliwe. Może 800*600 na minimalnych:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Próbowałem zagrać w Crysisa na kompie X2 3800+ + 1GB Ramu + integra GF 6150* ( wydajność GF MX ) - efekt nie dało się grać , tak się Crysis ciął . To samo było na Athlonie LE 2,7 Ghz + takie same bebechy co komp z X2 . Więc opowieści że twój wujek grał na wysokich detalach w Crysisa mając taki sprzęt to możesz sobie wsadzić między bajki . To po prostu nie możliwe . * - 7300GS jest może trochę lepsza ale nie aż tak aby pociągnąć Crysisa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szemek007 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Możliwe Temat zamknięty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Prawdę mówiąc zależy mi tylko na tym by popykać w gry które narazie da rade odpalić na moim blaszaku lecz po świętach na pewno wykombinuje coś z tymi podzespołami ale dziwi mnie to że muj wuja ma kompa gorzszego od mojego i CRYSIS czy WIEDŹMIN chodzi na wysokich detalach czyściutko jego podzespoły to : -AMD 1,7 Ghz -Geforce 7300 gs -1Gb ram Może mi ktoś wyjaśnić co jest tu cudem czy po prostu ktoś podał błędne podzespoły ale sprawdziłem to wszystko sie zgadza. Na 7600gt i e2160 + 2gb dalo sie zlapac >30 fps na 640x480 low. [crysis] ogolnie to przeszedlem warheada grajac w oknie w 720x480 na medium i byly spadki do ok 15 fps. Powodzenia na Athlonie XP :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...