Skocz do zawartości
szemek007

Czy Na Geforce 7500 Le 512mb , Pogram W Jakieś Nowe Gry

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuję tę kartę i chcę się od was dowiedzieć w jakie gry da rade pograć zanim ją założę

Proszę o wymienienie tytułów mam nadzieje ktoś się na tym zna i myśle że pogram w takie gry jak

Wiedżmin , Gothic 3 , Prince of Persia czy Crysis.

Do reszty podzespołów należy:

-Celeron D 3.06 Ghr

-1 Gb ram

Dzięki za informacje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz tanio, więc:

Athlon II x2 240\coś z serii 5xxx Intela

Asus 9600GSO TOP, Radeon HD4670 - na tym pograsz w nowsze gry za w miarę małe pieniądze (można szukać używek :) ).

Zaznaczam - napewno nowości nie będą płynne na najwyższych detalach. Na konfigu z mojej sygnaturki Crysis chodzi przyjemnie na domyślnych ustawieniach.

No i ram-u minimum 2GB - to teraz standard.

Ogólnie to byś napisał ile masz kasy i jaki konfig posiadasz :)

Edytowane przez hca1c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zerknięciu na grafikę aż boje się spytać o zasilacz... :) Tak czy siak : Napisz co tam jeszcze masz w kompie, ale zasadniczo rzecz biorąc cudów to bym się nie spodziewał. Zawsze jest też pytanie co to znaczy według Ciebie "zagrać". Jeśli chodzi o przyjemną zabawę w przynajmniej średnich detalach, to niestety możesz o tym zapomnieć. Ale jak będzie więcej info to pokombinujemy :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsza opcja to pozbycie się tego sprzętu co masz ( procek beznadziejny , ram jeszcze ujdzie , zapewne reszta kompa jest na maxa budżetowa ) i kupno nowego kompa :

X2 240 / E5x00 - 250-300 zł

Dobra płytka pod te procki - 250 zł

9600GSO 384 MB - ~ 200 zł

2 GB DDR 2 lub 2 GB DDR3 - ~ 150 zł

Zasiłka - 150-180 zł

Dyski i napędy przekładasz na razie ze starego kompa albo jak masz ze 300-400 zł to kupujesz

Samsung 500 GB F3 - ~ 200 zł

Samsung DVDRW S223C - 99 zł

1 000 zł ( bez HDD i DVD ) minimum , 1 300 zł z HDD i DVD .

Może być trochę drogo .

W sumie możemy trochę taniej to zrobić .

CPU - Sempron 140 - ~ 150 zł

Płyta pod AM2+ z VGA integrą - ~ 250 zł

2 GB DDR2 lub 1 GB DDR2 ( jak ta twoja to też DDR2 ) - 150 lub ok. połowę z tego .

Zasilacz 400 W - ~ 160 zł .

Trochę taniej wychodzi - 640-710 zł .

Najtańsza opcja to kupno jakieś używanej karty - Radeon 9500Pro lub 9600 albo 9550 .

9600 można dostać już na allegro od 80 zł .

Jest to o niebo lepsze niż 7500LE ( która jest na DDR2 i szyna 64-bit ) a i procek nie będzie zawadzał za bardzo .

Coś mi się wydaje że i zasilacz trzeba by było wymienić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc zależy mi tylko na tym by popykać w gry które narazie da rade odpalić na moim blaszaku lecz po świętach

na pewno wykombinuje coś z tymi podzespołami ale dziwi mnie to że muj wuja ma kompa gorzszego od mojego i CRYSIS

czy WIEDŹMIN chodzi na wysokich detalach czyściutko jego podzespoły to :

-AMD 1,7 Ghz

-Geforce 7300 gs

-1Gb ram

Może mi ktoś wyjaśnić co jest tu cudem czy po prostu ktoś podał błędne podzespoły ale

sprawdziłem to wszystko sie zgadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem zagrać w Crysisa na kompie X2 3800+ + 1GB Ramu + integra GF 6150* ( wydajność GF MX ) - efekt nie dało się grać , tak się Crysis ciął .

To samo było na Athlonie LE 2,7 Ghz + takie same bebechy co komp z X2 .

Więc opowieści że twój wujek grał na wysokich detalach w Crysisa mając taki sprzęt to możesz sobie wsadzić między bajki .

To po prostu nie możliwe .

* - 7300GS jest może trochę lepsza ale nie aż tak aby pociągnąć Crysisa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc zależy mi tylko na tym by popykać w gry które narazie da rade odpalić na moim blaszaku lecz po świętach

na pewno wykombinuje coś z tymi podzespołami ale dziwi mnie to że muj wuja ma kompa gorzszego od mojego i CRYSIS

czy WIEDŹMIN chodzi na wysokich detalach czyściutko jego podzespoły to :

-AMD 1,7 Ghz

-Geforce 7300 gs

-1Gb ram

Może mi ktoś wyjaśnić co jest tu cudem czy po prostu ktoś podał błędne podzespoły ale

sprawdziłem to wszystko sie zgadza.

Na 7600gt i e2160 + 2gb dalo sie zlapac >30 fps na 640x480 low.

[crysis]

ogolnie to przeszedlem warheada grajac w oknie w 720x480 na medium i byly spadki do ok 15 fps. Powodzenia na Athlonie XP :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi