sector Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Nie wiem czy uzywacie, czy nawet znacie, ale pojawila sie juz jakis czas temu wersja beat nowej przegladarki chrome (na chwile obecna jedynie dla linuxa). Musze powiedziec, ze ja juz zupelnie sie przenioslem na ta przegladarke z FireFoxa. Jest lzejsza, szybciej sie uruchamia, fajnie wyglada i ma wszystko co potrzebuje, zwlaszcza, ze pojawila sie nowa strona google gdzie sa juz dostepne dodatki https://chrome.google.com/extensions?hl=en-US Na chwile obecna nie ma ich az tyle co na FF, ale z czasem napewno bedzie. Co najlepsze, wszystko instaluje sie bez restartowania przegladarki. Jak dla mnie bomba \o/ Sam osobiscie na chwilel obecna uzywam AdBlock, Beautiful Facebook, Chromebird (Twitter), Docs PDF/PowerPoint Viewer, Google Mail Checker, Google Reader Checker, RSS Subscription Extension oraz jedna z najlepszych wtyczek, jaka powstala do FF -> Xmarks Bookmark Sync, ktora synchronizuje wszystki hasla/zakladki/ulubione itp. z serverem aplikacji. Ogolnie bardzo mi sie podoba ta przegladarka i wcale nie tesknie za FF :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Nie wiem czy uzywacie, czy nawet znacie, ale pojawila sie juz jakis czas temu wersja beat nowej przegladarki chrome (na chwile obecna jedynie dla linuxa).Może nie jestem w temacie, ale Chrome od jakiegoś roku istnieje dla Windows. Druga sprawa, wraz ze wzrostem funkcjonalności i dodatków, dorówna prędkością do FF czy Opery. A trzecia, że jakoś nie ciągnie mnie to tego, aby Google w pełni kontrolowało to, co oglądam w Sieci. Kolejny krok (po Gmail i Google.Documents) w celu panowania nad światem. Brakuje tylko odtwarzacza multimedialnego i na koniec sam system operacyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Może nie jestem w temacie, ale Chrome od jakiegoś roku istnieje dla Windows. Druga sprawa, wraz ze wzrostem funkcjonalności i dodatków, dorówna prędkością do FF czy Opery. A trzecia, że jakoś nie ciągnie mnie to tego, aby Google w pełni kontrolowało to, co oglądam w Sieci. Kolejny krok (po Gmail i Google.Documents) w celu panowania nad światem. Brakuje tylko odtwarzacza multimedialnego i na koniec sam system operacyjny. System operacyjny idzie takze, niedlugo wszystko bedzie obslugiwalo, to raz. Dwa, to tak jak napisalem w WERSJI BETA JEDYNIE TYLKO NA LINUXA! Na windowsie nie da rady instalowac dodatkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 A trzecia, że jakoś nie ciągnie mnie to tego, aby Google w pełni kontrolowało to, co oglądam w Sieci.Po to właśnie stworzono Chromium, który w przeciwieństwie do Chrome ma otwarty kod ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zawsze zostaje SRWare Iron... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...