.... Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Witam mam problem a mianowicie w Bitcomet wykrywa mi nasłuchiwanie portów jako zablokowane. Co mam zrobić żebym miał zieloną lampke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Przekierować porty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Jak się już pytam to chyba nie wiem jak się przekierowuje porty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 QRWA POMÓŻ KTOŚ !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) RTFM... Edit: Mam dzisiaj dobry humor - jak krowie na rowie. Bardzo fajna stronka dla laika w temacie. Edytowane 12 Grudnia 2009 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 w DMZ włącz i ustaw IP komputera na którym masz BitComet i będzie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 hej w punkcie z ustalaniem stałego ip pc'eta wyskakuje mi takie okno jak wpiszę do uruchom komendę "command" i to samo jak chcę włączyć instalator sterowników od szyny AGP a i dzięki za ten poradnik przyda się to wszystko nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 ??? Chyba chodzi o cmd ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 z problemem na obrazku sobie już poradziłem ale ten z bitcometem nadal jest nierozwiazany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 To spróbuj z utorrentem, może Bitcomet koniecznie chce się bawić w uPNP czy jakieś inne automaty i głupieje... Przestałem używać jakiś czas temu, więc nie mam rozeznania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 inne próbowałem to jeszcze gorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Może provider ci blokuje po prostu. Z czego masz internet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 netia a z tym routerem to zrobiłem jak w poradniku tylko zamiast wstawiać stałe ip to zrobiłem dmz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Co się tak boisz tego stałego IP - DHCP ma sens przy 200 komputerach w firmie, a nie jednym, czy dwoma w domu. Szczerze mówiąc nigdy nie robiłem forwardingu inaczej niz na stałe IP, więc nie mam pojęcia OCB... Edytowane 13 Grudnia 2009 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 chyba mi ta netia jednak coś blokuje bo chamy najpierw rozłączały a teraz nie pozwalają pobierać z pełną prędkością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) na bank netia, niemozliwe zeby to bylo z twojej winy :lol2: Edytowane 13 Grudnia 2009 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) No to masz wyjątkowego pecha - ja siedzę na Netii od czasu skasowania Tele2 i wszystko zasuwa :) Jak już nie masz pomysłu, to poproś jakiegoś kumpla z innym modemem/routerem adsl żeby podszedł - wykluczyłbyś chociaż winę planeta. A tak wogóle to następnym razem warto dołożyć parę zeta i wziąć model który jest w miarę popularny - ten 4400 ma dość nietypowy interfejs (na co dzień operujemy na menedżerach pasma Planet BM 500/525/2101, które mimo dużo większej ilości opcji, są bardziej intuicyjne w konfiguracji). Edytowane 13 Grudnia 2009 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 na bank netia, niemozliwe zeby to bylo z twojej winy laugh.gif Czyli sądzisz że to nie provider blokuje? Ja się na tym nie znam tylko chcę rozwiązać ten problem. Tak przy okazji czy to statyczne ip jest bezpieczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 DHCP masz tylko po to, żebyś jak nosisz kompa np. do pracy i używasz potem w domu, nie musiał wklepywać za każdym razem konfiguracji sieciowej. Teoretycznie DHCP powinno być bezpieczniejsze, poprzez przypisanie MACadresu karty sieciowej, ale w praktyce jest to zabezpieczenie guzik warte. DHCP w sieci domowej wydłuża tylko czas ładowania systemu o sekwencję negocjacji z routerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 czyli chodzi mi o to czy łatwiej kogoś znaleźć jak ma stały adres ip czy dynamiczny? nie no tak to ja tego nigdy nie zrobię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 OK Udało się dzięki za poradnik. A tak przy okazji to nie wiecie co może być przyczyną zwolnienia w pobieraniu przez program Ygoow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Wow. Napisałbyś chociaż w czym był problem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...