Skocz do zawartości
....

Porty Nasłuchu I Router Planet Ade-4400

Rekomendowane odpowiedzi

hej w punkcie z ustalaniem stałego ip pc'eta wyskakuje mi takie okno jak wpiszę do uruchom komendę "command"

i to samo jak chcę włączyć instalator sterowników od szyny AGP

a i dzięki za ten poradnik przyda się

to wszystko nie działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się tak boisz tego stałego IP - DHCP ma sens przy 200 komputerach w firmie, a nie jednym, czy dwoma w domu. Szczerze mówiąc nigdy nie robiłem forwardingu inaczej niz na stałe IP, więc nie mam pojęcia OCB...

Edytowane przez Aquarium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to masz wyjątkowego pecha - ja siedzę na Netii od czasu skasowania Tele2 i wszystko zasuwa :)

Jak już nie masz pomysłu, to poproś jakiegoś kumpla z innym modemem/routerem adsl żeby podszedł - wykluczyłbyś chociaż winę planeta.

A tak wogóle to następnym razem warto dołożyć parę zeta i wziąć model który jest w miarę popularny - ten 4400 ma dość nietypowy interfejs (na co dzień operujemy na menedżerach pasma Planet BM 500/525/2101, które mimo dużo większej ilości opcji, są bardziej intuicyjne w konfiguracji).

Edytowane przez Aquarium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na bank netia, niemozliwe zeby to bylo z twojej winy laugh.gif

Czyli sądzisz że to nie provider blokuje? Ja się na tym nie znam tylko chcę rozwiązać ten problem. Tak przy okazji czy to statyczne ip jest bezpieczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DHCP masz tylko po to, żebyś jak nosisz kompa np. do pracy i używasz potem w domu, nie musiał wklepywać za każdym razem konfiguracji sieciowej. Teoretycznie DHCP powinno być bezpieczniejsze, poprzez przypisanie MACadresu karty sieciowej, ale w praktyce jest to zabezpieczenie guzik warte. DHCP w sieci domowej wydłuża tylko czas ładowania systemu o sekwencję negocjacji z routerem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi