Havoc Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Witam. Przymierzam się i przymierzam, a że uda mi się pozbyć tego co w sygn. za niezłe pieniądze, chciałbym nabyć coś przejściowego do netu i filmów, bo raczej nie ma sensu teraz składać i5. Czy komputery typu "maniakalnego" ;) są kosztowne w budowie? Oraz najważniejsze czy te chipsety i ich vga dają radę z x264 lub 720p.? Jeżeli nie ma sensu brać czegoś takiego to domyślam się że możnaby się zaopatrzeć w coś typu s.775+celeron,2gb,8400gs? Proszę Was o pomoc w ułożeniu myśli bo już mi się miesza wszystko. Z jednej strony chciałbym mini atx ale by się zew. grafa przydała, a z tym cieżko o ile się nie mylę? Z drugiej wydanie 500zł na platformę przejściową mija się z celem, równie dobrze mogę wygrzebać z graciarni coś na socket A lub 939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 (edytowane) Od maniakalnego to hd spokojnie pociagnie...koszt ok 1k zl (juz taka sensowna konfiguracja) do konfiku typu maniakalny da sie wmontowac tez grafike - tylko ze komp bedzie wiekszy... Edytowane 11 Grudnia 2009 przez adas123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Mógłby ktoś pokazać modele mobsów z pci-e? Znalazłem na allegro tylko jedną, foxconna, ale to oem od hp z innym gniazdem zasilania, trzeba by przejściówek szukać ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Zotac 9300 mITX to chyba bedzie to czego szukasz :) A moze skusic sie na platforme oparta na ION-ie ? Edytowane 12 Grudnia 2009 przez v3ctor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Czyli albo Zotac albo ION? http://allegro.pl/item841355723_zotac_ion_...vi_vga_f_v.html Gdzie ten drugi dużo taniej wychodzi. Daje to naprawdę radę z HD? Oczywiście sobie już googluje, ale może ktoś używa i się podzieli info. Jednocześnie nie chciałbym aby dyskusja na same itx zeszła. Może jednak mini atx i celeron plus low end od nvidii wyjdzie w podobnej cenie a wydajniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Tak sie sklada ze ja uzywam wlasnie ION-a tyle ze na atomie 330. Z filmami x264 i 720p radzi sobie idealnie. Do tego ladnie sie podkreca :) Edytowane 12 Grudnia 2009 przez v3ctor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) nie trzeba tego kręcić... ja mam FOXCONN'a NetBox-nT330i -> http://www.foxconnchannel.com/product/Bare...30i/index.html# do tego 2gb ramu, 320GB HDD 2,5" i jest pięknie ... ma wifi na karcie wymiennej 802.11g, 6 x USB, HDMI i 1080p wciąga nosem ... wada - nie ma napędu zalety - małe zużycie prądu, zadowalająco cichy, maleństwo... kupiłem do tego zestaw bezprzewodowy A4-TECH GK-870D <- tani zestaw a dział na sporą odległość i jest WYPAS MEDIA CENTER :] Edytowane 12 Grudnia 2009 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Letrev a jaki zestaw kodekow stosujesz do 1080p?? U mnie szarpie i nie da sie ogladac, a kodeki to CoreAVC na Win XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 wystarczy ze kupisz jakakolwiek plyte itx od zotaca czy innej firmy moze byc nawet 610, 630, 8200 czy 9200 lub jakas inna...do tego procesor 1 lub 2 rdzenie i bedzie o wiele wydajniejszy od icon, tylko ze ciut wiekszy...interesuje cie to zobacz projekty maniakalnego...hd pociagnie bez problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...