Skocz do zawartości
Havoc

Mini Pc Do Filmów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przymierzam się i przymierzam, a że uda mi się pozbyć tego co w sygn. za niezłe pieniądze, chciałbym nabyć coś przejściowego do netu i filmów, bo raczej nie ma sensu teraz składać i5.

Czy komputery typu "maniakalnego" ;) są kosztowne w budowie? Oraz najważniejsze czy te chipsety i ich vga dają radę z x264 lub 720p.?

Jeżeli nie ma sensu brać czegoś takiego to domyślam się że możnaby się zaopatrzeć w coś typu s.775+celeron,2gb,8400gs?

Proszę Was o pomoc w ułożeniu myśli bo już mi się miesza wszystko. Z jednej strony chciałbym mini atx ale by się zew. grafa przydała, a z tym cieżko o ile się nie mylę? Z drugiej wydanie 500zł na platformę przejściową mija się z celem, równie dobrze mogę wygrzebać z graciarni coś na socket A lub 939.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od maniakalnego to hd spokojnie pociagnie...koszt ok 1k zl (juz taka sensowna konfiguracja)

do konfiku typu maniakalny da sie wmontowac tez grafike - tylko ze komp bedzie wiekszy...

Edytowane przez adas123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli albo Zotac albo ION?

http://allegro.pl/item841355723_zotac_ion_...vi_vga_f_v.html

Gdzie ten drugi dużo taniej wychodzi. Daje to naprawdę radę z HD? Oczywiście sobie już googluje, ale może ktoś używa i się podzieli info. Jednocześnie nie chciałbym aby dyskusja na same itx zeszła. Może jednak mini atx i celeron plus low end od nvidii wyjdzie w podobnej cenie a wydajniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie trzeba tego kręcić...

ja mam FOXCONN'a NetBox-nT330i -> http://www.foxconnchannel.com/product/Bare...30i/index.html#

do tego 2gb ramu, 320GB HDD 2,5" i jest pięknie ...

ma wifi na karcie wymiennej 802.11g, 6 x USB, HDMI i 1080p wciąga nosem ...

wada - nie ma napędu

zalety - małe zużycie prądu, zadowalająco cichy, maleństwo...

kupiłem do tego zestaw bezprzewodowy A4-TECH GK-870D <- tani zestaw a dział na sporą odległość i jest WYPAS MEDIA CENTER :]

Edytowane przez letrev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy ze kupisz jakakolwiek plyte itx od zotaca czy innej firmy moze byc nawet 610, 630, 8200 czy 9200 lub jakas inna...do tego procesor 1 lub 2 rdzenie i bedzie o wiele wydajniejszy od icon, tylko ze ciut wiekszy...interesuje cie to zobacz projekty maniakalnego...hd pociagnie bez problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi