lopik_ Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Co myślicie o tych płytach czy warto kupować do normalnego użytkowania kompa czy nie ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Oto komentarze użytkowników z benchmarka: ECS L7VTA-R Via KT400 + LAN (USB 2.0 + Raid) Jedna z gorszych płyt jakie miałem żle działa LAN GG ciągle się wyłącza outlok ma co chwile awarie ECS L7VTA Via KT400 + LAN (USB 2.0) Rewelacja!!! Zakupiłem ją z Athlon'em XP 1700+, DDR 256MB 333MHz, GeForce2 MX400 64MB (i pozostałe el.). Nie mam żadnych problemów (np. z grami 3D, o których piszą posiadacze markowych drogich płyt). Gorąco polecam! Również mam płytę ECS-a i nie narzekam. Komputer chodzi na okrągło i jeszcze mi się od dwóch lat nie powiesił. Polecam pomimo, że są tanie ... Bardzo dobra płytka, gorąco polecam, za tą cene trudno o lepszą !!! Pozdrawiam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Przecież teraz jest świetny L7S7A2 za 290zł. IMHO brałbym bez zastanowienia do codziennego użytku, a nawet do OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Oczywiście jak cie stac żeby za rok kupic nowa to kupuj. Może i parametry nie sa złe ale jakość wykonania fatalna. Wiem co mówie popatrz na podpis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Komentarz z PC LABu: Mam tą płytkę ECS L7S7A2 rev 1.1 zapłaciłem za nią 290 zł Płyta zaskakuje wydajnością transferu pamięci o wiele lepiej niż nForce2 przy jednym module Przy moich elixirkach PC 2700 CL 2,5 lepiej wypada niż nForce2 przy PC3200 CL 2 W pudełku oprócz manuala kabelków można znaleźć czytnik kart Mi to zbędne ale jak ktoś potrzebuje to cena takiego pudełka około 100 zł Moje spostrzeżenia: ma lan nie ma firewire (opcja) Są dziury wokół socketa zasilanie w idealnym miejscu żadne kabelki nie będą próbowały się wkręcić w wentylator miejsca na zamontowanie jakiegokolwiek wentylatora czy bloku wodnego w sam raz Rozmieszczenie kabelków Jak najbardziej OK może za wyjątkiem FDD ale ja tego już nie używam Umiejscowienie jumperów do przestawiania mnożnika w mało ciekawym miejscu Ja mam problem bo rurki od WC przeszkadzają w wygodnym dostępie Montaż płyty bezproblemowy łyżka dziegciu dla posiadaczy DURONÓW Szyna od 133 do 200 brak szyny 100 chyba, że duron na szynie 133 lub więcej Kręcenie mnożnik od 5 do 12,5 zasilanie cpu auto do +5% poczekamy na Chepomana aż zrobi nieoficjalny bios podnoszenie napięcia na RAM o 3,5 % napięcia jak w MSI FSB zmiana co 1 MHz od 133 do 200 niektórym to może niestarczyć Zainstalowałem windę jutro będę testował sandrą i 3D markiem może zdjęcia zapodam IMHO ECS i Overclocking, trochę mnie zaskoczyło, Cena płyty HMMM jak za ECS`a a możliwości OC jak czegoś o dwie półki wyżej Prawdopodobnie następca K7S5A Nie porównuję tej płyty do żadnej innej szczególnie do Epoxa 8RDA ponieważ różne chipsety i cena, stosunek możliwości cena nie do pobicia Timeingi pamięci ustawia się identycznie jak w MSI Dielnik FSB CPU/DDR ustawia się elastycznie Można ustawić FSB 200 na cpu a pamięci 100 można też fsb 200 z pamięci 400 Zablokowana AGP na 66 MHz i PCI na 33 MHz Jak dla mnie ZAJEFAJNA PŁYTA tym bardziej, że kosztuje tylko 290 zł Test na www.Overclockbench.com Parę uwag dotyczących płyty: czhłodzenie mostka północnego i południowego radiatory na mostkach są przypięte zapinkami, żadnego kleju czyli to co tygryski lubia najbardziej :twisted: niestety ECS nasmarkał jakiegoś gluta pod ten radiator należy bezwzględnie wymienić temp przed wymianą ------------------------ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 mam ta mobo co w podpisie i nie polecił bym jej nikomu chociarz nie mam z nia zadnych problemow to nie mam tez z niej wiekszych korzysci.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Mam K7S5A i nie mam z nią zadnych problemów.Za ta cenę więcej wymagać nie można. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 jak juz bierzesz ecs to bierrz l7s7a2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emilopez Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Kupuj L7S7A2. Wg opinii jej użytkowników jest dobra zarówno do podkręckania jak i spokojnego użytku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 ej słuchajcie : w siriusie i kamputronik w danych płyty ma napisane ze NIE ma LAN-a a wy tu piszecie że ma ?? to jak jest??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Oczywiście jak cie stac żeby za rok kupic nowa to kupuj. Może i parametry nie sa złe ale jakość wykonania fatalna. Wiem co mówie popatrz na podpis.A cóż takiego jest z tą jakością wykonania? Jest nierówna, rozpada się w rękach a może kondensatory sz.. trafia jak na niekórych super hiper Abitach? Ja też mam takie mobo i nie nażekam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haski Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Moja jest OK. Nie mam z nią żadnych problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 ej słuchajcie : w siriusie i kamputronik w danych płyty ma napisane ze NIE ma LAN-a a wy tu piszecie że ma ?? to jak jest??? nie patrz na to nie ma innej wersj wszystkie maj lan chociaz pisza ze nie a o czytniku tez nic nie pisza i jest wiec sie tym nie przejmuj i kupuj spokojnie :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 mialem dlugo K7VZA 3.0 nie sprawiala problemow ogolnie fajna plyta za nieduze pieniadze (jak na tamte czasy) teraz uzytkuje dlugo k7s5al tez nie sprawia problemow, lan pieknie dziala i do tego obsluga dwoch typow RAMu co kiedys bylo dosyc wazne (i nie jest to pierwszy egzemplarz jaki mam) wielu moich znajomych ma mobo tej firmy i nikt nie narzeka co do wydajnosci... moim zdaniem placac takie pieniadze dostaje sie naprawde wydajne produkty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERQ Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Ja mam ecs'a P6VXAT i jak dotąd nie miałem z nią żadnych problemów i nie zamierzam jej też wymieniać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 hmm... nastepna moja plyta mialo byc cos lepszego od ecs ale jak tak L7S7A2 chwalicie... moze skusze sie ponownie? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QwaS Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 tylko z ECS nigdy nie wiadomo zalezy na jaka partie sie trafi ja mam k7s5a i zero problemow, moj braciak tez taka ma i jemu sie bios restartuje ale ogolnie nie polecam tego modelu plyt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 tylko z ECS nigdy nie wiadomo zalezy na jaka partie sie trafi ja mam k7s5a i zero problemow, moj braciak tez taka ma i jemu sie bios restartuje ale ogolnie nie polecam tego modelu plyt a ma wgrany najnowszy bios? u mnie nigdy cos takiego nie wystepowalo, ale w opisie najnowszego biosu jest chyba cos o poprawce tego problemu. przyczyna tego moze tez byc rozladowana bateria na plycie glownej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 bierz L7S7A2 :D jest już vmod na procka i ramy.. a ostatnio pojawił się mod który odplokowuje mnożniki powyżej 13 :twisted: ta płytka jest naprawdę cudo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Nawet jeśli ECS ma wydajność o 5% mniejszą od innej płyty na takim samym chipsecie to kosztuje o 30-40% mniej. a ta L7S7A2 jesto spoko, przynajmniej jeśli chodzi o parametry. Chipset ma niezłe możliwości o/c i jest stabilny a sam ECS niczego nie popsuł. Nowy nieoficjalny bios powinien znacznie podnieść jeszcze wydajność i udostępnić nowe opcje. i tak podkręcać jest jak i czym więc sam się zastanawiam. 290zł - 100 (za czytnik) = około 200 zł więc cena Abita na KT266A :!: a wydajność znacznie lepsza.i gwarancja jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Od roku użytkowałem K7S5A i bardzo sobie ją chwalę - o ile zaraz po podłaczeniu wogóle nie chciała współpracować to po odrobinie kobinatoryki i paru "kopach" ;) zaczęła działać, po wgraniu Cheepobiosu mogłem nawet podkręcić mojego Duronka i chodziło wszystko stabilnie. (rok temu za tamtą płyte dałem 250 zł) Parę dni temu miałem okazję wymienić K7S5A na K7S5A Pro. (obecna cena wersji pro - 210 zł) I tu zdziwienie - płyta jest mniejsza o jakieś 4 cm. Ma obsługę 4x USB 2.0 i 6x zwykłe USB, poza tym jakieś dodatkowe funkcje w biosie. Oczywiście standardowo po zamotowaniu płytka nie chciała współpracowac, ale ja już mam na ECS'a swoje sposoby :twisted: Kilku moich znajomych tez ma płyty ECS'a - ale mają lepsze modele i są bardzo zadowoleni (też mieli problemy z pierwszym odpaleniem) Podsumowując ECS (skala 1-10) możliwości do ceny - 9 Dobre nie drogie płyty - w lepszych modelach całkiem niezła możliwości OC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieszko Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 ECS jest w zasadzie OK, choć właśnie walczę z K7S5A (bios gubi ustawienia), tanie, w miarę niezawodne. Warto zaktalizować bios. przy okazji: CZY KOMUŚ JESZCZE K7S5A gubił ustawienia (prcek, czas) - bios najnowszy, bateria OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 ECS jest w zasadzie OK, choć właśnie walczę z K7S5A (bios gubi ustawienia), tanie, w miarę niezawodne. Warto zaktalizować bios. przy okazji: CZY KOMUŚ JESZCZE K7S5A gubił ustawienia (prcek, czas) - bios najnowszy, bateria OK Mniałem to samo: Spróbuj zresetować bios na zworkach aha i jak są jakies złe ustawienia - tzn. zła magistrala na proca itp to bios nie trzyma ustawień (ja tak miałem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Ja kupiłem ECS L7VTA Via KT400 + LAN (USB 2.0) myślę ze nie będe miał z nią problemów Urzytkownicy tych płyt proszę niech się wypowiadają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 coraz bardziej nachodzi mnie chęć na sECS L7S7A2 czy jakoś tak, na sis 746. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Kiedys znajomy zakladal kafejke internetowa i tanio gdzies kupil (moze na gieldzie) 6 plyt ECS. Polowa poszla z dymem :( Osobiscie znam 4 osoby z ECSami i zbytnio nie narzekaja, ale chyba bym nie wzial. Sa tanie - to moze sie odbijac na jakosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 odbija się na jakości ale różnica w wydajności rzędu 5% a w cenie 30-40% więc czasem lepiej nowego ECS niż przestarzałą firmowąpłytkę. wolałbym ECS na nforce2 niż asusa naKt 266A czy 333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nastuk Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Fakt sa tanie ale to jest masowa produkcja tych plyt jak dla mnie i maja sporo bledow skladalem 5 zestawow z k7s5al i 2 z pro 4 pierwsze plyty byly z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e ja bym niepolecal nikomu jej no chyba ze do biura :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Pisałem ze ECS jest dobry ??!!?? Zapomnijcie o tym co pisałem :!: Przyszedłem do domu i komp się zupełnie na mnie wypiął, przez pół godziny nie chciał wstać, dopiero reset BIOSu pomógł. :evil: Ale się wkurzyłem... :evil: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 no to może jednak pozostanę przy abicie :) nie wypiął się ani razu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...