tomekjak Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Do firmy trzeba mieć zaufanie. A kto zaufa ECS ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Do firmy trzeba mieć zaufanie. A kto zaufa ECS ?Ja :) a pozatym bez przesady mobo to nie żona :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Pisałem ze ECS jest dobry ??!!?? Zapomnijcie o tym co pisałem :!: Przyszedłem do domu i komp się zupełnie na mnie wypiął, przez pół godziny nie chciał wstać, dopiero reset BIOSu pomógł. :evil: Ale się wkurzyłem... :evil: :!: trzeba bylo zresetowac bios na poczatku ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nastuk Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 mialem kiedys abita z via kt 133 uuu ta plyta smigala az chuczalo :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Co myślicie o tych płytach czy warto kupować do normalnego użytkowania kompa czy nie ?????8 lat już skłdam kompy (od czasów 486 i pierwszych pentium). Dużo ECSów się złożyło i mogę powiedzieć jedno. Jeśli ECS, to zawsze TYLKO z chipsetami INTELA, LUB VIA. :!: :!: :!: NIGDY NA SISIE :evil: Poza tym zwykłemu luserowi wystarczy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Komentarz z PC LABu: Mam tą płytkę ECS L7S7A2 rev 1.1 zapłaciłem za nią 290 zł Płyta zaskakuje wydajnością transferu pamięci o wiele lepiej niż nForce2 przy jednym module Przy moich elixirkach PC 2700 CL 2,5 lepiej wypada niż nForce2 przy PC3200 CL 2 W pudełku oprócz manuala kabelków można znaleźć czytnik kart Mi to zbędne ale jak ktoś potrzebuje to cena takiego pudełka około 100 zł Moje spostrzeżenia: ma lan nie ma firewire (opcja) Są dziury wokół socketa zasilanie w idealnym miejscu żadne kabelki nie będą próbowały się wkręcić w wentylator miejsca na zamontowanie jakiegokolwiek wentylatora czy bloku wodnego w sam raz Rozmieszczenie kabelków Jak najbardziej OK może za wyjątkiem FDD ale ja tego już nie używam Umiejscowienie jumperów do przestawiania mnożnika w mało ciekawym miejscu Ja mam problem bo rurki od WC przeszkadzają w wygodnym dostępie Montaż płyty bezproblemowy łyżka dziegciu dla posiadaczy DURONÓW Szyna od 133 do 200 brak szyny 100 chyba, że duron na szynie 133 lub więcej Kręcenie mnożnik od 5 do 12,5 zasilanie cpu auto do +5% poczekamy na Chepomana aż zrobi nieoficjalny bios podnoszenie napięcia na RAM o 3,5 % napięcia jak w MSI FSB zmiana co 1 MHz od 133 do 200 niektórym to może niestarczyć Zainstalowałem windę jutro będę testował sandrą i 3D markiem może zdjęcia zapodam IMHO ECS i Overclocking, trochę mnie zaskoczyło, Cena płyty HMMM jak za ECS`a a możliwości OC jak czegoś o dwie półki wyżej Prawdopodobnie następca K7S5A Nie porównuję tej płyty do żadnej innej szczególnie do Epoxa 8RDA ponieważ różne chipsety i cena, stosunek możliwości cena nie do pobicia Timeingi pamięci ustawia się identycznie jak w MSI Dielnik FSB CPU/DDR ustawia się elastycznie Można ustawić FSB 200 na cpu a pamięci 100 można też fsb 200 z pamięci 400 Zablokowana AGP na 66 MHz i PCI na 33 MHz Jak dla mnie ZAJEFAJNA PŁYTA tym bardziej, że kosztuje tylko 290 zł Test na www.Overclockbench.com Parę uwag dotyczących płyty: czhłodzenie mostka północnego i południowego radiatory na mostkach są przypięte zapinkami, żadnego kleju czyli to co tygryski lubia najbardziej :twisted: niestety ECS nasmarkał jakiegoś gluta pod ten radiator należy bezwzględnie wymienić temp przed wymianą ------------------------ qrde :x a to przypadkiem nie ja napisałem jest taka opcja cytuj :x :evil: btw mam ta płytkę i jestem zadowolony Rozstaw elementów wokól socketa trochę niebardzo :? nie każdy wiatrak wchodzi ;? zmiana mnożnika w trochę wrednym miejscu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ECS!!!!!!!!!! Za niewielka doplata mozna miec MSI. Płyta główna to taka czesc komputera na ktorej nie wolno oszczedzac. Na ta plyte powinno sie wydac maksymalnie duzo (tzn tyle ile mozemy) bo zakup sie zwroci. Ja np nie mialem wplywu na moja plyte bo ja dostalesm. Ale gdyby wybor nalezal do mnie wzial bym MSI na nforce. Nie warto oszczedzac na plytach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ECS!!!!!!!!!! Za niewielka doplata mozna miec MSI. Płyta główna to taka czesc komputera na ktorej nie wolno oszczedzac. Na ta plyte powinno sie wydac maksymalnie duzo (tzn tyle ile mozemy) bo zakup sie zwroci. Ja np nie mialem wplywu na moja plyte bo ja dostalesm. Ale gdyby wybor nalezal do mnie wzial bym MSI na nforce. Nie warto oszczedzac na plytachQrde diwne ja MSI Kt3 ultra 2 wymieniłem na ECS l7s7a2 i uważam, że dobrze zrobiłem IMHO lpiej kupić ECS L7S7A2 mobo niż MSI KT3V cena niższa, wsparcie od strony producenta w sterowniki podobne, ECS nie daje softu do monitorowania parametrów płyty ale soft jest np MBM 5.3.0.0 czy speedfan. Co do stabilności to nie mam problemów możliwości OC L7S7A2 ma o niebo lepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Nikt nie mowi o plytach na KT3V ale na nforce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Nikt nie mowi o plytach na KT3V ale na nforceporównaj ceny współczynnik cena /wydajność to nie ma o czym mówić BTW MSI robi również płytkę na SIS 746 do kupienia w komputroniku za 343 zł za to że to MSI to dałbym te 50 zł nie miałem do czynienia z tą płytą sądzę, MSI możliwości OC ma podobne jak ten ECS i zmmianę mnoznika z poziomu biosu a nie zworkami :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Mam teraz taką na sklepie. Pod Athlona Sprawdzaliśmy wszystko to samo tylko rózne płyty. ECS troche fajniejszy, ale szczerze to za duzej róznicy nie widzę ;) Ale dopiero jak się bebechy przewaliło na Asrocka.... ludzie zapomnijcie gołym okiem 7% wolniej wszystko chodziło. Asrock jest chyba dla jakis ekstremistów. A co do ECS to rzeczywiście stabilna jest. A to chyba najwazniejsze. ps. Ja tez taka wage przywiązywałem do mobo, ale tylko do pierwszego upalenia... potem to juz jest inaczej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ...gołym okiem 7% wolniej wszystko chodziło. mialem kiedys kolesia co "na smak" bral wino i mowil ile ma procent hehehhhehhhe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ASS-Rock ;) K7S8X jest taki sobie :? miałem z nią do czynienia. jedynie ASRock U-COP może być przydatny mało rozgarniętym użytkownikom :? + ASRock U-COP nie wiem czy działa nie sprawdzałem :twisted: + stabilana (szybciej wstaje niż soltek 75 FRN) - brak regulacji napięć CPU, Pamięci i AGP - brak możliwości zmiany mnożnika :? dla normalnego uzera polecam extremista OC powinien sobie odpuścić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ECS wrr... jak można kupić taką płyte trzeba być naprawde zdesperowanym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 co ty gadzasz czlowieku nie miales to nie mow nowa L7S7A2 jest swietna plyta fajnie sie kreci a co najwazniejsze nie ma z nia zadnych problemow i do tego jest wydajna :P tak wiec chyba najlepsze rozwiazanie jak sie nie ma zbytnio kasy :) :) pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Nikt nie mowi o plytach na KT3V ale na nforceporównaj ceny współczynnik cena /wydajność to nie ma o czym mówić BTW MSI robi również płytkę na SIS 746 do kupienia w komputroniku za 343 zł za to że to MSI to dałbym te 50 zł nie miałem do czynienia z tą płytą sądzę, MSI możliwości OC ma podobne jak ten ECS i zmmianę mnoznika z poziomu biosu a nie zworkami :? ten msi nie ma zablokowanego pci i agp na sztywno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Mialem 2 zyciu 3 ECS'y i jedne problem jaki napotkalem to klocily sie stare pamiatki. Po wymianie na DDR'a (teraz mam na KT333) wszystko dziala super. Teraz osobiscie bralbym jakiegos epoxa ze wzgledu na O/C, ale jesli szkoda Ci kasy na takie rzeczy, uzywasz kompa cywilnie to mysle, ze ta plytka naprawde ci styknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Nikt nie mowi o plytach na KT3V ale na nforceporównaj ceny współczynnik cena /wydajność to nie ma o czym mówić BTW MSI robi również płytkę na SIS 746 do kupienia w komputroniku za 343 zł za to że to MSI to dałbym te 50 zł nie miałem do czynienia z tą płytą sądzę, MSI możliwości OC ma podobne jak ten ECS i zmmianę mnoznika z poziomu biosu a nie zworkami :? ten msi nie ma zablokowanego pci i agp na sztywno TUTAJ jest test tego MSI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 ECS wrr... jak można kupić taką płyte trzeba być naprawde zdesperowanym.no qrde fachowiec się wypowiedział :twisted: argumentacja zwala z nóg LOL :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Ja również niewiele złego mogę powiedzieć o moich doświadczeniach z firmą ECS. Obecnie mam już drugą płytę tej firmy i naprawdę nie narzekam. Ja nie podkręcam bo nie potrzebuję i dlatego najważniejszą cechą płyty staje się stabilność. I wbrew wszystkim krytykom produktów ECS z pełną świadomością mówię, że moja obecna jak i stara płyta główna była i jest bardzo stabilna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ECS jest w zasadzie OK, choć właśnie walczę z K7S5A (bios gubi ustawienia), tanie, w miarę niezawodne. Warto zaktalizować bios. przy okazji: CZY KOMUŚ JESZCZE K7S5A gubił ustawienia (prcek, czas) - bios najnowszy, bateria OK moje poprzednie 3 sztuki mialy ten problem i za kazdym razem jak szedlem do serwisu dostawalem nowa mobo :) teraz mam juz 4 sztuke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ja mam l7vta i wszysko gra moja wresja to L7VTA KT 400 USB 2.0 AGP 8.0 LAN - BIERZCIE JA ONA JEST DOBRA, A Z RAIDEM TO KOMPLETNY NIEWYPAL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Mam ECS-a od roku i jestem zadowolony :) Bałem się trochę brać K7S5A, więc wziołem platformę Intela- w sumie jestem zadowolony- już nie mogę się doczekać, aż włożę na nią nowego Celerona 0,09 um ^_^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ja mam l7vta i wszysko gra moja wresja to L7VTA KT 400 USB 2.0 AGP 8.0 LAN - BIERZCIE JA ONA JEST DOBRA, A Z RAIDEM TO KOMPLETNY NIEWYPAL qrde po co wykopujesz temat z przed miesiaca hmmmmm :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 (...) a ma wgrany najnowszy bios? u mnie nigdy cos takiego nie wystepowalo, ale w opisie najnowszego biosu jest chyba cos o poprawce tego problemu. przyczyna tego moze tez byc rozladowana bateria na plycie glownej. Ja wgrywałem wszystkie możliwe najnowsze biosy (producenta i inne), zmieniałem bateryjkę dwa razy, podkładałem coś pod blaszkę i problem dalej występuje. Niektóre egzemplarze (czy może całe serie) są po prostu wadliwe i tyle. Jeżeli ktoś uważa, że można coś jeszcze z tym zrobić to właśnie sprzedaję ją na Allegro i może spróbować... Generalnie nie kupiłbym więcej ECSa, niższa cena płyt, to efekt stosowania tańszych komponentów. Mimo to wiele z tych płyt chodzi bardzo dobrze ale nigdy nie wiadomo kiedy zaczną się z nimi problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 mam co w podpisie i jestem bardzo zadowolony. stabilna, wydajniejsza od kt400, zablokowane pci/agp, agp x8 no i cena : dałem za nią 250 zeta i sprzedałem dołączony czytnik kart flash za 100zł. nie da się kupić nic lepszego za 250zł, tym bardziej za 150 zł :) i zaro problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ja ze swojej jestem bardzo zadowolony .tylko szkoda ze nie moege wiecej podkrecić .Ale kiedys mi wykreciła niezły numer płyta .Jak podłanczałem dysk od kolegi to po właczeniu kompa ram mi spaliła 8O :evil: .niewiarygodne ale prawdziwe .Jedyna operacja przed spaleniem ramu to zmiana dysku .Heh a ram cały sie wydawał ,chyba płyta mu dała za duze napiecie :D ,ale tak ogulnie to ok .A zobaczcie se cene l7s7a2 w komputroniku 239 zł 8O 8O 8O :D ,chyba se jaja robią ,a jak nie to ja odrazu ja kupije Update : Juz sie dowiedziałem ze to wersja bez radiatora na mostek południowy i bez jednego com'a :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Ja posiadam plyte ECS'a k7s6a i nie narzekam. Plyta zachowuje sie stabilnie, nie mam z nia zadnych problemow. Da sie na niej nawet troche pokrecic bo swojego antka 1700+ podkercilem do 2200 (12x150 v1.55) i chodzi stabilnie. Jak dla mnie ful wupas i ta cena. Ale wybor nalezy do ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 e ten bin laden jest spox :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Ja mam ECS-a i widac moje zadowlolenie po "emocji" w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...