Skocz do zawartości
lopik_

Płyty Główne ECS ?????

Rekomendowane odpowiedzi

defence co tak slabo pogoniles ?? ja mojego XP1,7 do 2.0 dalem ale sie win nie laduje  :twisted: moze jak wezme go trochi schlodze do sie bedzie dalo

Z checia bym go pogonil na 1330MHz ale poradzilem sie paru osob z tego forum i wyszlo na to ze moze lepiej nie ryzykowac bo bym musial podniesc napiecie do 1,85 i mam nadzieje ze wstal by na 133FSB jako 1330MHz a mam do chlodzenia obecnie CoolerMaster DP5-7JD1B i niewiem czy wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przez jakies 15 miesiecy mialem to gufno z podpisu(powod brak kaski na cos lepsiego) wszystko bylo cool nie powiem full stabilna nawet wydajna( trafilem na good egzemplarz:)) , dla zwyklego usera za ta cene full wypas ale jak zaczolem krecic to dlugo nie pociagnela ( zreszta nie wiem czy to nie byla wina zasilki) wgralem se cheepo bios komp wstawal na 150/150 ale byl 1 nie stabilny 2 qrewsko sie grzal ale na 147/147 chodzil zajebiscie tak chodzil z 2 niecale miechy i nagle wlaczam kompa a tu echooo

mobo padlo zasilka tysz, polatalem france ale juz nic z niej nie bedzie, takze ecs-hit k7s5a REST IN PIECES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam ECS i to K7S5A v 1.0. Płyta (egzęplaż) jest do D...!!!. Nie moge walnąć mojego athlona 1333 na magistrale 133 z pamięcia 133 bo są zwisy. Jak wezme asynchronicznie to jeszcze gożej!! teraz jade na 100/100 i jest przynajmniej stabilna (kosztem 700pkt z 3Dmarka 2001)

Dzisiaj Upgraduje BIOS- ale nie sądze zeby to coś pomogło. Zraziłem sie do tej marki, i więcej jej nie dam na sobie zarobić. (obecnie rozglądam sie za innym mobem)

Dla potwierdzenia moich słów mam opinie i problemy z tą płytą w tym Forum- 10 stron (http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=38501)

Jak sie coś zmieni po Upgradzie to krzykne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam ECS i to K7S5A v 1.0. Płyta (egzęplaż) jest do D...!!!. Nie moge walnąć mojego athlona 1333 na magistrale 133 z pamięcia 133 bo są zwisy. Jak wezme asynchronicznie to jeszcze gożej!! teraz jade na 100/100 i jest przynajmniej stabilna (kosztem 700pkt z 3Dmarka 2001)

Dzisiaj Upgraduje BIOS- ale nie sądze zeby to coś pomogło. Zraziłem sie do tej marki, i więcej jej nie dam na sobie zarobić. (obecnie rozglądam sie za innym mobem)

Dla potwierdzenia moich słów mam opinie i problemy  z tą płytą w tym Forum- 10 stron (http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=38501)

Jak sie coś zmieni po Upgradzie to krzykne

a jakie masz pamieci? sdr czy ddr?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L7S7A2 to bardzo udany model. 229 zł w komputriniku, zablokowane agp/pci, wycisnąć można śmiało powyżej 200 MHz FSB, bios chepomana daje max 233 MHz. agp x8, usb 2.0, lan, dźwięk, blokada karty agp żeby nie wypadła, regulacja FSB co 1 MHz, ...

wada to słabe podnoszenie napięcia na procku i pamięciach, poza tym spoxik. no i ta cena ... wydajność co najmniej na poziomie KT400 lub wyżej. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam SDRy 133. Ale nie tylko ja mam problem z ta płytą (patrzcie pod adres w poprzednim poście)

no ja wiem ze nie tylko ty masz taki problem ale na sdr to normalka bo bardzo zadkoo sie zdaza ze na 133 i sdr chodzi dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam SDRy 133. Ale nie tylko ja mam problem z ta płytą (patrzcie pod adres w poprzednim poście)

no ja wiem ze nie tylko ty masz taki problem ale na sdr to normalka bo bardzo zadkoo sie zdaza ze na 133 i sdr chodzi dobrze
tak athlony xp sie slizgaja na sdramach trzeba walnac ddr zeby dobrze dzialaly. Sugeruje unikac plyt glownych obslugujacych dwa typy pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie ECS jest chyba jedyną firmą, któr arobi płyty na SIS'ach a te okazały się ostatnio całkiem wydajne. jeszcze MSI zrobił płytkę na sis 746FX ale jakoś o niej cicho ...

szkoda, że okroili L7S7A2, była fajna płyta a pomiary przydatne. zaoszczędzili na cenie ok 50zł ale nie warto było.

ogólnie płyta na 4+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz sprzedają tylko 1.1 czyli obciosane. pokazują temp procka, napięcie procka i pamięci, obroty 2 wiatraków, napięcie baterii.reszta została usunięta (napięcie SB 3.3 i 5V, 12V, 3.3V, 5V, temp NB, ne ma jednego comm'a).

fajna płyta, jest o niej przyklejony temat. FSB powyżej 220 MHz możliwe więc niektóre nF2 się chowają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem K7VTA3 1.0 i totalny gnój, kiła i syf :cry: zero OC z biosu i tylko zwora na 100/133 skandal :evil:  sprzedałem ją za 130 zł

no trudno oczekiwac od takiej taniej plyty zeby miala dobry O/C... troche pomyliles przeznaczenie tego mobo.. imho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem K7VTA3 1.0 i totalny gnój, kiła i syf :cry: zero OC z biosu i tylko zwora na 100/133 skandal :evil:  sprzedałem ją za 130 zł

no trudno oczekiwac od takiej taniej plyty zeby miala dobry O/C... troche pomyliles przeznaczenie tego mobo.. imho

Dokładnie, przecież nie każda płyta musi nadawać się do oc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich. Odrazu powiem, ze nie twierdze że pyty ECS są b.dobre. Nie narzekam natomiast na model (w podpisie). Ani na OC. Jesli macie problem z OC Athlona TB to polecam napisany przezemnie i mechl!na programik (drut-mod we wczesnej wersji) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=453...ghlight=#453181 lub moja stronka http://republika.pl/darekk_2/start.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no, ładna robota. a poza tym koleżanka ma to mobo i też nie narzeka chociaż nie podkręca procka. do normalnej pracy nadaje się świetnie.

tylko po jakiego ch.ja złamanego okroili rev 1.0 do 1.1 :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, jednak jest jedna rzecz ktora mnie wpienia! Mianowicie FSB. Zaladowalem bios OC i tam jest niby mozliwosc podciagniecia FSB do 200FSB ale co z tego jak to jest praktycznie nierealne, Mi sie burzy juz przy 150 nie mowiac o 166. Jak widac jestem tu raczej nowy i niezdazylem przegladnoc wszystkiego interesujacego o ECS'ach wiec jakby Ktos cos wiedzial to prosze o kontakt!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem posiadaczem ecs pod p4 => p4s5adx+ (sis645/962), generalnie to nie ma z nia zadnych jaj bo dziala stabilnie. Tylko ze nic wiecej z tego zlomu nie wycisne !!!!. Nie ma kontroli Vcore ani fsb ani niczego c.h.uj wielki i dwa babelki !!!!!!! :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry: update biosu nic nie zmienia jestem uziemiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto komentarze użytkowników z benchmarka:

ECS L7VTA-R Via KT400 + LAN (USB 2.0 + Raid)

Jedna z gorszych płyt jakie miałem żle działa LAN GG ciągle się wyłącza outlok ma co chwile awarie

ECS L7VTA Via KT400 + LAN (USB 2.0)

Rewelacja!!! Zakupiłem ją z Athlon'em XP 1700+, DDR 256MB 333MHz, GeForce2 MX400 64MB (i pozostałe el.). Nie mam żadnych problemów (np. z grami 3D, o których piszą posiadacze markowych drogich płyt). Gorąco polecam!  

Również mam płytę ECS-a i nie narzekam. Komputer chodzi na okrągło i jeszcze mi się od dwóch lat nie powiesił. Polecam pomimo, że są tanie ...  

Bardzo dobra płytka, gorąco polecam, za tą cene trudno o lepszą !!!  

Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie płyty ECS są przeznaczone do zastawów marketowych, mają chodzić bezproblemowo u mało znających się użytkowników. oni nie kręcą na maxa więc to, co jest w biosie, spokojnie im styka. ale super firmowa płyta kosztuje o dobre 200-300złwięcej więc dokładając tę kasę do lepszej grafy i tak można mieć wydajnego kompa (np różnica GF3 na dobrej mobo a Ti4200 na ECS).

za co się płąci to się dostaje ale źle nie jest, pokręcić też się da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...