Antek2 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 W katalogu Documents and Settings mam, pośród innych katalogów, katalog: Jasiu123wer654. Szukam narzędzia do zmiany (nie naruszającej porządku w systemie) tej nazwy katalogu. Na przykład na: Jan. Mam nadzieję, że będę dobrze zrozumiany i nie otrzymam propozycji typu: F6 w TotalCommanderze. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Logujesz się na konto Admina i zmieniasz nazwę katalogu na Jan. Następnie wchodzisz do rejestru Start >>> Uruchom >>> regedit i w kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList masz listę SIDów - klikasz po kolei na klucze, aż natrafisz na taki, w którym będzie znajdować się wartość ProfileImagePath ze ścieżką dostępu do konta - pewnie będzie to coś w stylu %SystemDrive%\Documents and Settings\Jasiu123wer654. I w tej wartości zmieniasz ścieżkę dostępu na %SystemDrive%\Documents and Settings\Jan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Myślałem raczej o jakimś narzędziu (tweak?) niż o ręcznej robótce, ale tak też działa. Dzieki Marians. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...